Altafulla amb tota la il·lusió

12/5/12

De l’autonomia a la descentralització


Xavier Vidal-Folch a Usando Europa como coartada” ( a la Llei d’Estabilitat Pressupostària estatal): “ El Govern central ve a reemplaçar el rol de la Comissió com a autoritat executiva. Es tracta d’una impostura, perquè és jutge i part, en mancar-li la independència de Brusel·les (pot centrifugar el seu dèficit a les CCAA en mantenir conflictes d’interessos amb elles, i de fet ja és acusada de tal pràctica); també li manca la neutralitat de la Comissió (dictada pel Tractat de Maastricht i pel fet que incorpora a nacionals proposats pels distints Estat per assolí així equilibris interns), i tampoc existeix un contrapès equivalent al del Consell de la UE com a darrera instància, que pot tombar per majoria invertida una decisió de la Comissió. No n’és el Consejo de Política Fiscal y Financiera, on el Govern central gaudeix de la meitat dels vots.
A la UE la governança és compartida, participada. Mentre que a Espanya, l’autonomia esdevé acatament. Per això resulta misteriós que el nacionalisme català aplaudeixi tal degradació, embarcada com està en la deriva de la sobirania fiscal ja no ‘compartida’ sinó, ai, ‘completa’”.


Jeremy Rifkin: “De la mateixa manera que el vapor ens portà a la primera revolució industrial i el motor Daimer a la segona, l’opció alemanya per la producció descentralitzada d’energies renovables ens porta a la tercera. IBM, Siemens i Cisco experimenten distints sistemes a sis länders per a poder d’enviar kw per la xarxa com si fossin bits d’informació, cercant l amanera d’emmagatzemar-los. Com que l’aire, la terra i el sol esta narreu, a totes les taulades i espais verds del planeta es pot captar aquesta energia i transformar-la en electricitat, com combustible per als mitjans de transport. Al preu actual, a qualsevol edifici amortitza en set anys la inversió, però tal i com s’ha esdevingut amb el ordinadors i els mòbils, massificant-se en baixarà el preu. Aquest inversió i treball revitalitzaria la nostra economia. Com han detectat tots els moviments d’indignats del món s’està ensorrrant. Les energies renovables culminen la integració home-medi ambient”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.