Altafulla amb tota la il·lusió

17/1/12

La mentida i l’autoritarisme com a símptomes del mal d’alçada

L’alcalde sr.Fèlix Alonso al darrer Fil directe (23 – XII-2011): l’apropiació, i el capgirament. La mentida i l’autoriatisme com a símptomes del mal d’alçada

a) en parlar de l’arribada de la línia 9 fins a la nova parada, ens encoloma que “casi, casi, fou una idea exclusivament seva”: per així arribar a la Portalada i a llar d’infants i evidentment a la zona comercial. Els equipaments educatius els considera com “les escoles de Tamarit i la Móra”.
Anem per aquesta darrera afirmació, que més endavant qualifica com que “geogràficament sembla que pertany a Altafulla, però que és de TGN” (autoretrat de l’actual alcalde, per cert)

Precisament, per això, cap dels qui porten els seus fills a les nostres escoles col·laboren amb els seus impostos directes (IBI i vehicles) i a les transferències de l’Estat (pel recaptat) a ingressos destinats a aportacions municipals per al manteniment de les escoles (106 mil e.) i al personal de les escoles bressols i de música (230 mil e.)
Caldria fixar, doncs, un complement de taxa / per càpita, als censats a la Móra i Tamarit que vénen a les escoles d’Altafulla?. 336 mil euros aportem en total a ensenyament del pressupost municipal, redistribuint ingressos o transferències.

a.1) La parada per a la línia 9 és mèrit de l’actuació de la regidora Conxita Navarro a Territori. Durant el debat electoral a la sala de Plens, li engaltà que s’havia fet sense projecte municipal. Llavors calia targiversar, ara és el pare boi únic de la idea. El projecte, a zona de TGN, fou de l’Ajuntament on paga impostos el Sr.Fèlix Alonso (TGN); amb material pagat per les empreses del conjunt i amb aportacióde mà d’obra de la nostra brigada (la mateixa que ha treballat al castell…). Sembla que el nou govern ha perdut prou temps en la negociació amb TGN; amb la regidora que Alonso lloa com a “gran professional” – atribut dels tècnics, els polítics: negociadors)

b) L’IBI ara és considerat per Alonso alcalde com la causa que tinguem millors serveis que als pobles veïns!?. El Cadastre i l’IBI has permès l’actual oasi econòmic?! Per aquesta última afirmació que vaig mantenir sempre al Ple, argumentant com havíem de garantir la sostenibilitat de la nostra hisenda, el seu assessor, comunista de xalet més conspicu, s’aixecà en plena sessió reclamant que m’expulsessin de la sala. Contra la política d’hisenda del Govern Gené vam amargar-nos el sant Martí del 2009 els qui ara governen: AA /ABG, amb l’actual alcalde al davant; AUPA –Eva martínez ara a SI – i ERC – Jordi Molinera, ara primer tient d’alcalde. Llavors, calia alarmisme crispador, ara el mateix (la mateixa aportació per IBI!) és meravellós: perquè llavors no manaven i ara sí…

b.1.) La Cadastre ara només mereix aquesta crítica tan suau: ”encara creiem que hi ha situacions que són injustes, que hem d’estudiar”…

c) “A l’oposició els hem marcat una data”, “amb l’ajuda dels ciutadans” aprovarem les ordenances de convivència. Pobra oposició, ¿que no són els representants dels ciutadans que els han votat? Porten dues comissions d’urbanisme des que governen…; plens bimensuals…
“Ja tocava: a algú de tant en tant se l’ha de sancionar”… “Hem de fer complir i fer respectar els normes”. La filosofia autoritària: la imatge més convencional del poder que vol demostrar-s’ho / -nos!

d) “Els bars amb les majors facilitats perquè contractin gent” ¿Per això, sense negociar-ho han pensat passar a recaptar per terrasses de 9 a 15 mil e.?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.