Altafulla amb tota la il·lusió

8/12/11

Noticiari i tafaneries d’Altafulla (XVI)


Ja tenim pressupost per al 2012. Ens el presenta com un nova meravella de la humanitat el nou regidor d’Hisenda i exbreualcalde F.Ferré a la secció de partits del Ple de la Plaça del Pou. Si l’augment de taxes com a pilar fort d’ingressos ja marcava el seu conservadorisme fiscal, els plaers en l’austeritat i la petitesa de els inversions arrodoneix la caracterització. Vol gallinaci...
Sota seu, J.M.Pérez d’Ideal ens exposa la seva versió de l’herència que hem llegat el Govern Gené. Com ja li van retreure al debat electoral, no s’hi val a jugar brut amb les xifres d’hisenda. Sobre els resultats tan preocupants que van resultar el 2007 seguim afirmant que van sortir de la crisis d’ingressos previstos, tant per la frenada radical a la construcció com en la liquidació de l’IBI – previst molt elevat en aplicar-se el primer tram del nou Cadastre. Com a mesures de redreçament vam aprovar el nou tipus al 0,9 i el PEF de 2008-2011 amb la sostenibilitat del servei de brosses pujant-lo el 40% el 2009 perquè calia igualar. 

Després, aquell nou tipus fou combatut pel propi exalcalde que l’havia aprovat fins i tot convertint en conflictiva la FM de sant Martí de 2009. Pérez i Ferré continuen al Ple. El nostre exregidor, que va donar la cara i la veu (tant al costat d’Alasà per al 0,9 del 2008 i com a regidor d’hisenda de Gené), fou premiat amb la pèrdua de 2/3 dels vots entre 2007 i 2011. ¿En fou el farmacós, el “chivo expiatorio”, el boc emissari, el cap de turc de tot el malestar per l’adequació de l’IBI a la sostenibilitat de la hisenda municipal? Calia castigar /prejubilar abruptament el “polític del poble” al cap del XXXV anys del seu esclat (detenció i expedient al TOP nº2 l’abril de 1976, veu jove del PSC al camp de Mart el setembre de 1976, agitació per l’abstenció al Referèndum de la Reforma amb el futur conseller de la Generalitat Xavier Sabaté el desembre de 1976).

Quan tinguem la documentació sencera dels pressupostos per al 2012 els comentarem com si estéssim al Ple. Quan estàvem a l’oposició (com a PSC / 1983-1994), com a PAU amb Pérez alcalde increïble d’un Ple amb clara majoria d’esquerres, sempre analitzàvem i decidíem en clau de Govern, sempre!

No us perdeu d’anar a veure la il·luminació nadalenca del Restaurant Bar Ballesté. Lilàs lluminós com un miracle en la foscor, nova mostra de l’exquisit gust de l’Antonio (exCachivaques; proveïdor de petits marcs – pagat pel propi regidor – per a l’aplec de fotografies d’altafullencs d’entitats que nodreix / inspira la Sala de Comissions. Recordem que l’actual Casa de la Vila fou decorada amb arqueologia de la Vil·la dels Munts mercès a la realció entre Gené i Carré (llavors director a TGN) i tota la pinacoteca i fotografies pel regidor de Cultura amb UpA i PAU. Sempre enalteix el despatx d’Alcaldia el paisatge (inacabat) de Jospe Sala de gran i preciós format.

3 gols a Rocafort, i anar guanyant 2 a 3 per tornar ssense cap punt. Nou gol de Pol!

Divendres a les 6 del vespre comença la Fira de Nadal a la Plaça del Pou!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.