Altafulla amb tota la il·lusió

24/12/11

Fonxo reflexiona sobre ZP


Reflexió de Fonxo Blanc sobre ZP:
Les dues frases pròpies que han fet més mal a ZP: “bajar los impuestos es de izquierdas” (no li hem acceptat els socialdemòcrates i no li han perdonat l’esquerra doctrinària: la Ideologia Social) + “el concepto de nación es discutible y discutido” (no li han perdonat els sobiranistes espanyolistes i no li han reconegut els catalans / bascos: les Pertinences).
Va tocar dos thòtems / tabús, que el van fer diana universal.
Els de Pertinences va deixar-lo sol a la premsa, tret del Periódico; el País fou tan bel·ligerant contra ZP / Maragall... El PP ha esdevingut el partit nacionalista espanyol, com CiU és la coalició nacionalista catalana, garantia d’un gran gruix de vots permanents.




ZP Interioritzà una soledat moral definitiva agullonada a l’Ecofin de maig de 2010: que es curà amb silenci (no gosa a explicar per TV les mesures d’austeritat) i autoodi rectificador (renúncia al keynesianisme en un sol país, i centrifugant el deute en la Generalitat, que serà “entendido por el resto de españoles; no tornant les darreres 300 caixes de l’arxiu de Salamanca). Les mesures de l’Ecofin a Espanya van decantar la desafecció de potser tres milions de votants!
Un mal final, com tots els finals, per al president més educat i reflexiu de la nostra Democràcia que per això ha significat les llibertats de costums de 2004-2008, una TV pública independent les obres públiques de 2008 i 2009, el final d’ETA, la paritat de gèneres als Governs, etc, etc...
S’instal·la a un xalet de convidats amb lloguer de 2.500 e. mensuals, al despatx cedit pel PSOE i s’ubica la Consell d’Estat: cap especial opulència, doncs. Compraré i llegiré cada llibre i article que publiqui. La seva etapa dins el PSOE i al Govern m’ha representat un context de goig, esperances i lucideses que ni ja esperava i imaginava tan enriquidores”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.