Altafulla amb tota la il·lusió

21/10/11

Noticiari i tafaneries d'Altafulla (XIII)


Dino Albadalejo, ànima de la Penya Ciclista d’Altafulla serà el pregoner d’aquest sant Martí 2011. Felicitem a qui correspongui per l’encertada elecció. La seva fina ironia i bonhomia demostrada segur que ens oferirà un pregó entretingut i subtil.

L’aplicació del PEC per al 2011 al pressupost de cultura i festes d’enguany en permet restablir els pagaments puntuals, després de les “ acrobàcies” obligades de 2009 i 2010, que obligava a pagaments extrajudicials a l’abril per a mantenir la programació mínima. N’hem expressat la satisfacció al regidor Jordi Molinera.

Els nostres castellers encadenen un octubre històric: al ConcurSet igualem sant Martí de l’any passat i repetim els dos castells de set amb el pilar a Vilaplana.
Vam situar-nos al tercer nivell de la trobada biannual organitzada pels Nois (de l’Alfàbrega...) que per primer cop hi descarreguen – després nostre, doncs – tres castells de gamma alta de set – amb un èpic 7 de 7 exprés per a la puntuació. En el torn de millor els birla el triomf els d’Esplugues de Llobregat. ConscurSet dinàmic, amb registres històrics i boi sense llenyes.
Per al desplaçament a Vilaplana van caldre dos autocars per encabir camises i samarretes altafullenques liles. Ens espera el dos de set de sant Martí!

El C.D.Altafulla a l’exili de la quarta catalana ja suma 9 punts (6 a fora: Sarral i Constantí B). Diumenge, amb els quatribarrats dels Pallaresos vam guanyar mercès a un meravellós xut empalmat de Pol Inglès / Fernando Torres a l’escaire esquerra, culminant un jugada de factoria Masia per trenada i combinada. Bravo, entrenador Albert Jansà! Ja es pot jugar regant el camp de terra amb el servei propi de la instal·lació – tot acabarà arribant... fins i tot la gespa artificial culminanmt la intevenció del Govern Gene´amb diners de la Diputació.
En acabat, la implicadíssima nova directiva organitza una fideuà popular. Debutà a la davantera Carles Francino fill, acabades les seves investigacions a Punta Esmeralda / platja de Tamarit i mort accidentalment per conspiradors carlins com a Teniente Romero a Bandolera.


Després de llegir “Un govern amb petjada” (que deja huella...):
Us heu adonat que en l’inventari d’al·leluies del nou Govern, segons el Full d’AA, no hi figura la paraula “Transparència”? (“tanta plaça com pou”, doncs).
Com uns explotadors sense escrúpols s’apropien de la continuïtat de línies d’actuació heretades consolidades ( La Vila closa espai de cultura i de música, Fira d’Artesans, Jornades Gastronòmiques). El procés cap el batxiller el proper curs no fa sinó continuar.
“Altafulla oberta” és un plagi de PAU i sense entendre’l, aplicant-lo a una diarrea mental més d’escola de negocis de l’OPUS que d’esquerra transformadora: “un poble obert que mostri les seves virtuts a un món competitiu que reclama l’excel·lència” (sic)– que deu començar per exigir que per accedir al Ple cal estar censat i pagar impostos directes al propi Altafulla.
En una exhibició de narcisisme s’autoproclamen “Lideratge, Presència Institucional, Presència positiva i de moda en els mitjans (sic): “hem aconseguit que Altafulla estigui de moda aquest estiu “: convertint els periodistes d’altafulla ràdio i la plaça del pou també en “servei de premsa institucional”, obsedits a mirar-se al mirall dels mitjans a qui donen fabricades les notícies... L’agit-prop de Fèlix & Ferré ara des de la plataforma i el finançament públics...
Hem d’aplaudir la regidora Eva Martínez Giol per la iniciativa del “Bon dia, Altafulla!” per donar caliu a la gent més gran i també pel cuinat directe a l’Escola bressol. Els humans estem plens de misteris i contradiccions: l’Eva, com a neoindependentista i governant amb l’antiga ABG, desplega el que renuncià a fer com a cap de llista d’’AUPA dins el Goven Gené, com a primera tinent d’alcalde... També considerava immaculades, intocables les taxes (de brosses, de l’escola de Música – causa de la seva dimissió i de la Gené, respectivament...- i en el proper Ple d’ordenances ja no serà tan fonamentalista i fiscalitzadora feridora... També sant Pau caigué del cavall, però ja segles i segles abans...
Les petjades verdes de la Setmana de la Mobilitat, un caprici d’urbanites sense gust transplantats prepotentment a un poble costaner – que les mereixia de color blau marí!
Ep! El mèrit a tenir motivada la plantilla comença per haver-la mantinguda mercès a uns pressupostos que en el moments més delicat (2009 i 2010) no van aprovar ni Ferré, ni Eva. Van boicotejar sant Martí de 2009 contra el Cadastre i l’IBI que ara els permeten modificacions de crèdit i sobretot, haver mantingut el capital humà del nostre Ajuntament. També hem de recordar que l’entrada del nou Jefe/Alcalde entre el personal fou més “amenaçadora” que “motivadora”... Acabem de saber que la fermesa de la jutgessa permeté de mantenir la secretaria aprovada en l’anterior legislatura que Alonso volia canviar...
El triatló, que vet ací coincidí amb el ConcurSet – on no fallà als lloc compromesos de la pinya Francesc Ferré – certament fou tot un esdeveniment. Però, per què no avisar els veïns amb circulació tallada amb anticipació? Fou “nacional” català o “espanyol”?. Ensumen que això darrer. Estirada d’orelles, doncs, de Jordi Molinera al seu Alcalde?
No sabem si per cinisme o per obstinació leninista – sempre oposat a la pluralitat de projectes, d’interessos i de les sevesexpressions polítiques – gosen a presentar com a Participació la supressió de la meitat dels Plens ordinaris de tota la legislatura.
Com a colofó, dediquem a qui hagi de sentir-se al·ludit, aquesta frase de Felipe González: “La crispación se acabará... cuando los crispadores gobiernen”. A Altafulla, no és precisament el PP – com al conjunt d’Espanya...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.