Altafulla amb tota la il·lusió

3/9/11

Noticiari i tafaneries altafullenques (IX)


Maneres de naufragar... Fonxo Blanc per al Fòrum de la plaça del Pou d'agost

El 22 de maig la suposada invencible armada municipal socialista naufragà boi arreu.. Passats els mesos posteriors, tenim un mapa de dues menes de naufragis, de transcendència / conseqüències oposades.
El doble naufragi ha estat alhora de resultats electorals i sobretot de la hisenda transmesa en herència: amb dèficits de pressupost corrent i, per tant amb, grans deutes a proveïdors; panorama que acostuma a coincidir amb elevats deutes a llarg termini. El cas de Cunit sembla el més famós.
La mena de naufragi de l'esquerra de govern a Altafulla (PSC i PAU) es cenyeix a resultats electorals perquè el rumb econòmic decidit i navegat ens ha deixat en un port d'estabilitat i sostenibilitat econòmica del qual ens sentim amb justificada autoritat moral. Vam saber estar a l'alçada de les circumstàncies sobrevingudes amb les crisis d'ingressos per la paràlisi a la construcció: donat el cops de timó amb els tipus de l'IBI que reclamava l'equibri pressupostari (el 0,9 fins el 2010; el 0,83 per aquest 2011 en una línia de descens perquè tenim el padró al dia i anem pujant trams de la base liquidable); també van situar la taxa d'escombraries al nivell de cost del servei, com marca la llei. Vam deixar unes taxes a ensenyament on les famílies només paguen el 40% del cost del cost del servei, amb aportacions públiques la resta.
Ara, amb la reducció de l'aportació de la Generalitat per plaça de Llar d'infants i de l'Escola de música se'ns planteja una nova resolució d'hisenda municipal. Penso que la línia és la d'avançar cap al 50% d'aportació entre poders públics i ciutadans usuaris. Sempre prevenint el naufragi econòmic encara que en provoqui el polític... Sentim tanta empatia per Zapatero, Elena Salgado, etc, etc,...


Aquesta és la nostra piràmide escolar: 110 criatures a les Llars d'Infants municipals ( 37 a Francesc Blanc i 73 a l'Hort de Pau) + 597 nens i nenes a Infantil i Primària de la Generalitat ( 432 a la Portalada i 165 al Roquissar) + 289 joves de secundària a l'Institut, també de la Generalitat. Sumen 996 escolaritzats - també de la Móra i de l'àrea del Baix Gaià de l'Institut.
Els matriculats a les escoles municipals extraescolars són 187 a Música i 115 a adults.
L'aportació municipal corrent total per a Ensenyament del pressupost aprovat per al 2011 en l'alterior legislatura - només amb el vot en contra de l'actual regidora d'Ensenyament i l'abstenció de llavors ABG - suma 300 mil e. Restant, evidentment, despeses d'ingressos en taxes i subvencions. La reducció de les procedents de la Generalitat sumen 70 mil e. ( + 23,3%) que cal repartir entre aportacions de les taxes i de la hisenda municipal.


Núria Díaz Llop participa a tots els 7 gammes extres dels Castellers de Vilafranca entre l'Arboç i la FM de sant Fèlix. Com a pilanera a les dues agulles del 4 de nou folrat ( el 30 en primera ronda i el 31 en tercera) i als dos pilars de vuit de repicó de sant Fèlix i de sant Ramon; com a tronc de les torres de nou fm a l'Arboç el 28 i el 30 a la Diada Nacional Castellera i en l'excepcional segona torre de vuit neta descarregada de sant Ramon no nat.

Diumenge diada esportiva i festiva a l'estadi Joan Pijuan, amb la voluntat de tornar a tenir gruix popular entre els altafullencs, començant per la base. Seran presentats els tres equips - el de 4ª catalana, els juvenils i la nova secció femenina. L'estadi serà espai de futbol, d'una arrossada popular i d'espectacles de màgia, dj i inflables ... que esperem en un futur siguin impossibles per la col·locació del tapissat de gespa artificial... Amb molt d'encert s'enceta un tringular amb el nom de Joan Pijuan, l'alcalde que dón nom a l'Estadi, construït durant la seva perllongada i fructífera etapa de Govern (1973-1989).
Aquest divendres al vespre, al vestíbul del Centre d'entitats fou celebrada l'assemblea ordinària del club que presideix el seu fill Carlos Pijuan. Amb un to directe i convincent exposà les seves línies d'actuació, destacant-ne la de convertir l'Estadi en un punt de trobada; lluitar pel camp de gespa artificial i mentre no en tinguem compensar la plantilla amb sortides algun intercanvi a l'estranger o desplaçaments més llargs amb autobús. La aportació econòmica de la massa social i de l'empresariat altafullencs és un altre dels eixos, amb la possibilitat d'establir el model de petits descomptes comercials als associats del club. La possibilitat d'esponsoritzar també arriba a cadascuna de les mànegues de la samarreta, que retorna a les franges verticals històriques. El nou equipatge serà estrenat diumenge. Els vells, així com les pilotes, van ser robats aquest estiu.
El deute econòmic heretat és de 2.400 e. en multes de la federació, d'obligat pagament i sembla que... 2 mil e. a l'entrenador del primer equip de la temporada passada el reconegut torrefortenc Corbacho.
Un full obra de l'entrenador / periodista Albert Jansà serà lliurat en cada partit com a locals amb la informació esportiva i social del Club.
Recordem que la Junta aplega tant membres de la passada junta (Cristina Magriñà a secretaria) o anteriors (Manel Ciércoles a vicepresidència) i una plena pluralitat (així a CM, nº 3 de SI la comparteix amb el nº 2 del PPC i nou regidor que actuarà de vocal)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.