Altafulla amb tota la il·lusió

19/8/11

Noticiari i tafaneries altafullenques (VII)

Amb una plaça de l'Església que feia el seu goig, amb les cinc files plenament ocupades, els 5 hungaresos de corda i l'eslovè de clarinet van descabdellar el darrer dels Concerts, també amb predomini romàntic (Schubert i Brahms i dances tradicionals magiars) i una peça de Mozart. Els Mendelssohn Chamber Players són dirigits pel violinista Peter Kovats, cap de l'orquesta de l'orquesta de cambra que recorda el romàntic alemany també geni precoç; n'és el segon violí la solista Agota Bendik; les violes Tomas Pillar i Orsolya Zrinyi; el clarinet que cenyí la seva interpretació al Quintet Kv 581 de Mozart en tres moviments és tot un virtuós. Darko Brlek, amb actuacions a Milà, Frankfurt i al Carnagie Hall de NY.
Durant el concert van arribar a plaça els ressons, en forma de coets del gols del Madrid-Barça de la Supercopa. El gol de Messi meresqué un clam que també vam poder endevinar a la plaça. Només dos presentants del Govern, i a la primera part: la parella de l'alcalde i Francesc Farré - sense l'Alba. Fèlix Alonso com a cap de compaginació de l'Sport tenia el goig de col·locar - en diagonal: "Golpe al Madrid" i "Cesc ya está en casa": "Golpe" en groc i Cesc en vermell.
El cicle acaba el divendres 26 d'agost amb el concert "Des els madrigals a McCartney" que suposarà la tercerà interpretació al Festival de Veus d'Altafulla del quartet de Cambridge Cantabile (els tenors Steven Brooks i Mark Fleming, el bariton Michael Steffan i el gran contratenor Richard Bryan)

L'edició multilingüe per a turistes de Triangle postal "Castells - Tocant el cel amb la mà" inclou cinc fotografies vinculades a Altafulla:
a la pàg.15, amb fons de les arcades de Cal Roca amb senyera, el procés d'ascensió de l'enxenata Cesca Llavina sobre el llavors terç Ignasi Pérez (Xaio). La castellera de Vilafranca és néta del fill del Llavina que fou factor de l'estació del tren a Altafulla.
a la pàg.20, panoràmica de fons preciosa - però buits els balcons - del 3 de vuit del Capgrossos a la plaça del Pou.
a la pàg.84, primer pla de tot el nostre pom de dalt: els dosos Anna Royón i Berta Vidal, l'acotxador Joël i l'enxeneta Mar Pérez.
a la pàg.95, el nostre cap de pinyes Jordi Cerón, revisant el plànol el 3 de set amb l'agulla..., en una foto zenital de gran qualitat.
a la pàg.192, petitó, com de cromo, el 4 de set amb l'agulla del darrer sant Martí.
Ni al dir que és la plaça del Baix Gaià amb més presència. La del Catllar, singularitzada al comentari de l'autor del text Josep Almirall, és elegida com a escenari d'un 3 de nou folrat de la Jove dels Xiquets de TGN; un paral·lelisme entre el castell i el campanar dóna valor artístic a la fotografia. Com també el fons de la façana del Palau dels Icart de la Torre, en un modest 4 de sis amb l'agulla dels Nois, i sobretot el pilar de quatre al peu del monument dins el mar de Bertolozzi.

Continua la razzia de multes a zones d'aparcament prohibit al costat de locals de restauració en temporada alta (plaça Martí Royo, Voramar).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.