Altafulla amb tota la il·lusió

13/6/11

A les 11:05 de l'11 de juny Altafulla passa a dir-se SaltAlonsos

A les 11 i 5 Altafulla passa a dir-se SaltAlonsos: Fèlix A.Cantorné ja és alcalde amb 7 vots 7 de regidors electes (AA+SI+CiU)

Fent cas de l'amic Spuch que vol una etapa política horitzontal - com el nostre urbanisme - vaig seguir el Ple mercès a la 107.4 en aquella posició - descansant i amatent: plàcidament, que ja tocava. Només una petita indignació: quan l'Eva M.Giol promet i expressa voluntat de derrogar l'actual marc legal per assolir la Independència catalana (ideologia de "pret a porter" en afers massa transcendentals...)

Escolto la prèvia del director de la nostra ràdio lloant la futura estabilitat mercès a la reducció de grups i criticant la moció de censura. El xicot potser vol perdre audiència ja que l'excès de vitalitat de la passada legislatura prou que ha ajudat augmentar i consolidar l'audiència: augmentada pel "marro", fidelitzada per la qualitat / diversitat de la pròpia oferta de la nostra radio que ell tan bé dirigeix, la del Baix Gaià des d'Altafulla. Com que som adaptadissos / cameliònics a l'ambient dominant, el xicot ja lloa "la joventut i experiència" del nou Ple. De temps vinc dient, de temps, que els editorials de la Plaça del Pou no haurien de ser cosa seva sinó de cada regidor, rotatòriament i per ordre d'entrada seguin la llei de Hont.

En el torn de presa de possessió de cada regidor electe una preciosa pluralitat:
Des de fer-la en castellà el 2n del PP (J.A.Fdez. Noguerol) fins a la coherent / arrelada convicció de Jordi Molinera i Poblet de lluitar per la reunificació dels Països Catalans. Vet ací que tots els sis regidors del nou Govern acaten per imperatiu legal un marc polític que no li agrada ni se'l creu... ¿Estabilitat? Pluja de futures mocions cara a la galeria "utopista".... ( El Govern de l'Altafulla alternativa pija i de la farigola independista?)
El recompte de vots en la veu del Jordi, el més petits de tots al Ple, dóna una seriació perfecte: els 6 vots per AA-Entesa; els 2 a Ideal; els 2 al PP, i el 7è per a la llista més votada el 22 de maig (amb el 27,4 dels vots vàlids: 546 vots). El gruix de vots que legitimen en democràcia representativa que no "participativa" l'alcaldia de Fèlix Alonso - el no censat al poble - sumen fins el 55,4% dels vots vàlids i el Nou Govern, el 43,4%. El vell Govern de Pérez que acaba d'editar un lleig full usurpant l'obra del Govern Gené (tret del pacte amb Ematsa i la parada del Buffet) suma al Ple el 29% dels vots; assimilant-se fins l'últim dia als hàbits del gran líder Ideal se'ns presenten brindant amb una copa de cava...

Al torn de justificació de vot, tret del nou alcalde de SaltAlonsos, parlaments sincers / improvitzats per no llegits:
Spuch votant generosament; Pérez queixant-se de no haver estat consultat en les rondes de formació de govern; la Conxita, franca com sempre anunciant la seva obligada tasca a l'oposició; la desplegarà amb tota l'autoritat moral i les baralles entre reines a tres bandes tindran el seu interès radiofònic (per bé que la Castellarnau ara parlarà menys que des del "públic" on s'ha entrenat Ple a Ple...)

Se'm fa estrany no haver d'escoltar els principals flagels que vaig suportar la passada legislatura (la populista Eva M.Giol i el fred Francesc Farré) i és clar, constato la tragèdia de cap veu / regidor del PSC (des de 1983 a 2011).
M'alegro que personalment hagi guanyat en autonomia personal perquè el vot altafullenc m'ha exclòs de seguir-me comprometent per l'Altafulla Oberta (sense ressalts ) i Social (amb camp de gespa). Resta l'experiència, les conviccions, la convicció; però el compromís ve marcat exactament per la necessitat social que demostra la quota electoral ( 11 vots a l'Hort de Pau; 14 a la Violeta; 27 a la Portalada).

El parlament / míting del Nou Alcalde de SaltAlonsos continua en la línia dels seus genèrics que prou que demostren el seu pervers doble llenguatge

No sé si per cinisme o per niciesa... ¿Sempre hem de tenir alcaldes fariseus, sempre?. El fariseisme del Fèlix entre el discurs crític i utòpic d'EUiA (el seu partit, del qual ara és el màxim càrrec institucional mercès a l'alcaldia d'Altafulla - i amb el vot de CiU...- i la praxis concreta al servei de la política (fiscal i municipal) de mínims de les classes mitjanes residencials a Altafulla, les qui, amb la seva instal·lació a la Vila tan urbanísticament exclusiva - i per tant de Cadastre i IBI's excepcionals -, han fet un gran salt d'ascens / prestigi social que no pensen malbaratar pagant massa impostos directes. Dins de la seva cleda, amb tancat vegetal del xalet o de la comunitat de veïns amb jardí i piscina, que els expliques de contribuir a la vida pública, més enllà del seu petit paradís exclusiu.

Tota l'estètica i distribució, en tots els fanals, de la macrocampanya del cap gros en dues dimensions / nou alcalde, els 14 ressalts al vial / eix central han vertebrat l'escenari de la SaltAlonsos ( la del ressalts i d'un clan familiar amb assignatures pendents de poder social...)
Anem a inventariar les paradoxes farisaiques del seu discurs, entre ínfules i astúcies:
El nou alcalde clama contra la "por instal·lada entre les classes benestants" i l'ha atiada amb l'alarmisme sobre l'actual i futur IBI.
El nou alcalde carrega contra els "especuladors" i no sap somiar altra Altafulla que la de "marca d'excel·lència"; un llenguatge propi de les escoles de negocis, precisament.
Parla dels mitjans de comunicació que "matxaquen" els adversaris i el seu Full n'és cum laude en la feina de joc brut polític.
El nou alcalde parla de "proximitat" i no està censat al poble...
¿El millor del seu projecte d'Altafulla? El que ens ha copiat... (alguna funció van tenir els debats electorals...)

Sort de l'emotivitat dels records a les arrels familiars del nou tàndem dirigent del Ple d'Altafulla... "Perquè la soca més s'enfila com més endins pot arrelar" cantem a la Balenguera.
Fins que te la tallen i resta horitzontal, abatuda, encara amb brots i fullams... d'incert futur...

El nou Alcalde anuncia fures mesures impopulars... Quin serà el nou tractament de xoc (com el dels ressalts)?

Fonxo Blanc Canyelles
Regidor d'Altafulla (1983-1994 / 1999-2003/ 1999-2011)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.