Altafulla amb tota la il·lusió

15/6/11

Més sobre les Municipals 2011

El dimecres passat Pep Muntades fou expulsat del PSC, des d'organització de la federació a TGN. Recordem que participà a les primàries del PSC local mentre que des de l'estiu passat organitzava la fusió electoral, de retalls diversos, encapçalada per Jordi Molinera.

Un fort aplaudiment pel manteniment de l'alcaldia de Pep Fèlix Ballesteros (PSC) a TGN i pel pacte sociatargent al Vendrell: els dos primers anys de Benet Jané (CiU) i els dos darrers de Martí Carnicer (PSC) - només exclouent el govern PxC...

El naufragi de l'esquerra de Govern del 22 de maig: segons El País, del PSOE han de plegar 462 alcaldes, 2.262 regidors i 1.500 càrrecs.
A les 50 capitals de província espanyoles, els socialistes en mantenen només 9 per 34 PP (abans 22).

L'illa municipal socialista no és precisament metropolitana industrial: Lleida, Tarragona, Saragossa (+IU+CHA), Sòria, Segòvia (+IU); Cuenca i Toledo (+ IU); Lugo i Ourense(+BNG).
A Catalunya, CiU suma 462 alcaldies (+40); PSC, 204 (-72); ERC, 139 ( - 32); ICV, 23 (-2) - suposem que inclou Altafulla...; PP, 10 alcaldies; 4 de la CUP i una de SI.
CiU consoliden la seva hegemonia municipal amb 34 de les 41 comarques (+7). El PSC conserva les de l'àrea metroplitana: Baix Llobregat, barcelonès, Vallesos Oriental i Occidental i el Garraf).
Al País Basc l'alcaldia de Bilbo es manté del PNB i la de Gazteiz per al PP. Odon Elorza (PSE) perd la de Donosti que passa al Bildu*, que governarà 700 mil bascos (101 dels 251 del País Basc). El PNB regirà a 95 ajuntaments; el PSE, 7; el PP, 7; Aralar, 3 i 36 per independents. El PSE tenca realcions amb el PNB després que el front nacionalista amb Bildu els desplacés de la Lasarte-Oria (Gipuzkoa) i Trapagaran (Biscaia), on la llista més votada fou del PSE.
Pamplona segueix de la UPN. CC manté les dues capitals canàries
De les 147 ciutats espanyoles amb més de 50 mil habitants, el PP governarà en 89 i els socialistes en 37; CiU, en 5 i IU en una.
De les 248 de 20-50 mil, el PP en suma 129 i els socialistes 59.

(*) Isabel Landa (El País).- Elorza dice que deja una ciudad "abierta y cosmopolita".
J.C.Izaguirre (alcalde de Donosti).- De aquí a cuatro años será más abierta, más moderna y más cosmopolita. Y también más euskaldun, con mayor difusión de la cultura propia, más participativa y con apuesta clara por el proceso de normalización política". Ens sona..., oi?

Javier Pérez Royo: "Si como parece posible se imponen una suerte de "minipinzas" para desalojar al PSOE de los sitios en que no ha sido desalojado directamente por el PP, el mensaje que se está transmitiendo a la sociedad española puede tener un impacto duradero, haciendo más difícil la recuperación política y electoral de la izquierda" I ens recorda que el 1995 (amb 30,83% de vots del PSOE i 11,68% d'IU) en imposar-se la "pinsa" PP-IU el resultat fou invers al dels pactes de 1979 ( 27,86 de PSOE i 12,76 de PCE): "una derrota inequívoca de la izquierda".
Efectivament: IU impedeix que governi el PSOE a 40 ajuntaments dels 315 possibles a la resta de l'Estat: 28 a Andalusia i Extremadura. El principal càrrec d'IU a Catalunya (EUiA) és el nostre nou alcalde...- no censat... Ep! A Carmona (Sevilla, 28.500 hab.) i a Tarazona de la Mancha (Albacete, 6.700 hab.) el PSOE dóna pas al PP per no votar la llista més votada d'IU com a sis pobles més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.