Altafulla amb tota la il·lusió

14/3/11

Poema de Montserrat Abelló en el Dia de la Dona Treballadora:
" Sóc una ombra -- perduda en la nit. --- Estimo el raig de sol, -- l'oreig del mar -- la rialla fresca, -- el dolç somriure, -- la mà forta.
Aquesta tarda d'estiu, -- plena de llums -- rosades, blaves, verdes, -- massa crues. ---
Però caldra que em posi, -- com cada tarda, -- a repassar la roba, -- ficar les mans dins l'aigua bruta, -- i destriar entranyes innocents. --- Cosir botons, -- empènyer la planxa.
Només de tard en tard -- puc agafar la ploma.
Em dolc del pit -- i de l'esquena, -- però diré que aquesta tarda -- és rosa i blava, -- única, molt tendre, -- inoblidable. Perquè l'he viscuda -- i és meva.
I això que estic cansada!"


Mor al Clínic de BCN, als 83 anys el gran aficionat, historiador i versaire casteller l'advocat torrenc-vilafranquí Lluís Solsona i Llorens. El món casteller i un pilar dels Nois de la Torre, de la qual era president d'honor, l'acomiaden a la parroquial de sant Pere aquest dissabte al matí.


Puri Miró, culmina el desori al grup del PSC d'aquesta legislatura donant-se de baixa i passant a no adscrita al Ple dins el Govern. Recordem que es presentà amb ERC, com a nº2, el 2003. Hauran passat quatre regidors i en queda un, Manel Ciércoles.

Vet ací que el cap de llista d'AA i del PP a TGN tenen el mateix eslògan preelectotal: "Nous aires per....". N'avancem un possible de nostre: "PAU: la il·lusió més arrelada" (PAU: la ilusión desde las raíces") o "PAU: el compromís des de les arrels". Per cert l'adjectiu / atribut "oberta" ja ens fou copiat per Ideal i ara per l'amic Fèlix Alonso Cantorné.

La Junta de Govern de l'1 de març aprova l'oferta pública de l'exercici 2011 dictaminada per la comissió paritària de personal el 9 de febrer:
- l plaça de personal funcionari grup A-2: concurs-oposició restringit a promoció interna per cobrir la vacant de tècnic de grau mig de l'àrea de personal (unificarà la feina actualment repartida en tres persones). Jubilant-se el tècnic Albert Clarasó, l'arquitecte Josep Mª Roca i l'administrativa Dora Solé les seves funcions seran assumides per l'arquitecte Xavier Mercadé i l'admistrativa Judit Mateu, més la nova plaça de reestructutació definitiva de l'àrea de personal
- 5 llocs de personal laboral: per concurs oposició-lliure 1 monitor(a) del PIJ del grup C1, 1 educador(a) infantil del grup A2, i 3 tècnic(a)s especialistes infantil del grup C1.
Per concurs lliure, professor(a) de guitarra del grup A2.


La sessió de preguntes a l'Esplai de Jubilats planteja els temes pendents de difícl intervenció directe municipal, causada per actituds individuals dels seus propietaris: les caquetes dels gossos; els solars sense edificar bruts o sense voreres acabades. Dels vials públics, el gran toll i la foscor al pont del camí del Prat que comunica Baix a Mar i l'Hort de Pau.
El regidor Spuch (metge) i el nostre regidor (curós en la informació) van descartar el Centre de Dia per a persones dependents davant la reclamació de la regidora d'AUPA.
La biblioteca i la residència per al gent gran són les grans frustracions d'aquesta legislatura, vam remarcar. També vam vindicar la feina, l'accés legítim i els sacrificis econòmics del personal municipal. Pel que fa als actuals serveis socials insistí en què han de sortir del despatx i potser aldrà un servei mancomunat dels ajuntaments propers
Tant F.Farré con F.Blanc van exposar el pes dins la piràmide d'edats altafullenca de jubilats i futurs jubilats. El representant d'ABG / AA fins i tot l'havia dibuixada manualment tota sencera i científica.
Recordem que ens dividim en tres parts boi iguals: 33% d'altafullencs fins a 29 anys (18% fins a 14 anys; de 15 a 29: 15%)
32% de 30 a 49 anys (15% de 30 a 39 anys; de 40 a 49 anys: 17%)
34% de 50 anys i més ( 21% de 50 a 64 anys; de 65 i més: 13%)
Dels 633 convilatants de 65 anys o més, en som 63 dones més que homes. Dels 174 de 85 anys i més, elles en són 42 més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.