Altafulla amb tota la il·lusió

28/2/11

Les assignatures pendents. Els compromisos de PAU...

Sigui com una mena d'esborrany de programa electoral, perfectament heretat d'aquesta legislatura que consumim i per tant amb coherència i credibilitat per a proclamar-lo. De fet, han anat guiant les nostres mocions. I n'hem tingut suports - a cadascuna - per tal qual cosa podem teixir futures aliances que garanteixin futur Govern. Amb PAU, queda sobradament demostrat, que mai s'escau una crisi de Governabilitat perquè no ens agrada deixar en fora de joc i fer faltes al camp sinó tenir el control de pilota, de ritme del partit i sobretot associar-nos. Mai no serem Messi, però sí els Xavi Hernàndez / Xavi Alonso (que som refosa de culers i merengues, sobretot).
Perquè aquesta legislatura el Govern i el Ple han estat contínuament desbordats, la principal assignatura pendent és el propi poder municipal. El nostre és Representatiu, que no Participatiu: constituït de Ple dels regidors elegits per vot universal, lliure i secret, que alhora elegeix Alcalde / Junta de Govern i decideix cada mes (després de Comissions, amb personal tècnic). La participació es regula per Consells Sectorials, nodrits també pels representans de les entitats altafullenques - que totes tenen local i les culturals, perque hem governat PAU!, convenis anuals
Sentat aquest marc de poder municipal democràtic amb lideratge del Ple Plural elegit democràticament els objectius concrets pendents que prou que es diuen:
- suavització i supressió de ressalts. Tenim al costat CiU / Juan Spuch, segur. Com en retornar el nom al c/ de l'Hostal.
- culminació de la igualtat de tracte entre esports, amb camp de gespa a l'Estadi Joan Pijuan. Tenim al costat PSC / Manel Ciércoles.
- poble de rotondes i zones verdes elegants i boniques, com s'escau a una vila declarada d'interès artístic i monumental (escenari de folklore i belles arts).
Podem estar ben orgullosos que en serveis d'ensenyament, sanitat i regulació; vivenda d'oferta pública i infraestructures de sanejament estem més que ben orientats i força servits tots plegats.
(article a la Plaça del Pou de març)
La Junta de Govern del 15 de febrer adjudica a l'empresa Hidrocanal s.l. el contracte de les obres incloses dins el PUOSC 2007-2011 per al "Col·lector d'Aigües Pluvials dels carrers de l'Onze de Setembre, l'Alzina, Tamarit i Ronda d'Altafulla, 1ª fase", pel preu de 475.434 e. amb IVA inclós.
La mesa de contractació feu les seves propostes el 16 de desembre de 2010 i el passat 1 de febrer la Junta de Junta de Govern ja aprovà la relació classificada de les propostes presentades. Entremig, l'empresa ha presentat la garantia definitiva i les certificacions que n'acrediten que està al corrent de pagaments a Hisenda i la Seguretat Social.


El ple d'aquest febrer només té un únic punt d'ordre del dia. Només parla en nom del Govern el tercer alcalde, qui des del novembre no exposa informes d'alcaldia.
Aprovem el pla d'usos de temporada de la platja pel trienni 2011-2013, amb el vot en contra d'ABG i AUPA i l'abstenció d'ERC. CiU i PAU seguim per la governabilitat i el control del Govern en minoria - i força mut...
En el debat s'hi incorporà la presència a la Mesa de contractació d'un regidor de l'oposició. El preu de licitació serà de 4 mil e. per als quiosc de begudes i gelats i tarimes de locals i de 2 mil e. per a gandules, patins, zona d'avarada i similars; la millora en la puntuació serà de 7 punts en augments del preu de licitació i de 3 en millores valorades econòmicament.
Van intentar, sense cap suport, que 3 dels 7 punts fossin de reconeixement de feina ben feta dels concessionaris d'altres temporades que aspirin a validar-la en les noves condicions (especialment el que regenta, amb dinamització cultural inclosa, Eva Bonet, al costat de la zona del Marítim).
Un punt de sensibilitat de les noves bases és el que evita un règim monopolístic, ja que cap licitador podrà presentar-se a dues places que en tinguin el mateix ús però sí a una de diferent.
La regidora d'AUPA prou que va demanar, en debades, que el ponent de la proposta fou el regidor de Turisme i no l'actual alcalde, amb explícits interessos de serveis hotelers i de restauració a Baix a Mar. Se'ns confirmà, tan mateix, que el regidor de Turisme és el responsable dins el Govern de la qüestió; que tingué un episodi de conflicte dins el Govern Gené, l'estiu de 2009, quan unilateralment el llavors alcalde accidental - avui tercer alcalde de la legislatura - autoritzà els horribles inflables de jocs infantils al costat del Marítim i davant els xalets de luxe de primera fila de l'antic Hort de Pau. Després d'un debat dins el Govern, el regidor de Turisme recuperà els competències - que ara no ha exercit - i van ser retirada la tan hortera oferta. Aquest inflables cada sant Martí són programats a la plaça Martí Royo amb xocolatada inclosa.
En el torn de preguntes vam demanar si s'havien signat els convenis amb les entitats del Consell Sectorial de Cultura. La regidora ens contestà que estan a punt; i pel que fa al nou per al Centre d'Estudis- després de dos anys sense cap aportació municipal - pensa xifra-lo en només 500 e; quan PAU aportà al pressupost una esmena per tal que en pogués disposar de 1.500.
El regidor de CiU, també entestat com PAU a tenim uns ressalts mínims i suavitzats, exposa a partir d'un informe descriptiu dels nostres municipals que d'acord amb els criteris de foment només s'escauen ressalts per a velocitats superiors al 50 km/ hora i en trot cas separats 150 metres entre sí. Amb especial ironia remarcà que, oficialment, els ressalts són reductors de velocitat "per a conduir còmodament" - exactament el revés del que sofrim... i a PAU ens amarga i avergonyeix... des del primer dia.
La regidora d'AUPA, com a estudiant d'italià a l'escola d'adults, advertí que els falta impressora des del començament de curs, circumstància que la regidora desconeixia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.