Altafulla amb tota la il·lusió

31/1/11

Els Castellers d'Altafulla plantem el nostre pilar de cinc a la plaça del Blat, en el multitudinari i maratonià aplec de colles dels PPCC per commemorar les Decennals de la Candela a la ciutat bressol dels castells. L'equip del pilar s'acosta a la trentena...
Vam actuar a la plaça Vella del Vendrell, ara a la plaça del Blat i els castellers de Vilafranca ens volen convidar per les Fires de Maig a la plaça de la Vila, "la més castellera".


CiU ens dóna suport, AUPA s'absté i la resta de grup (inclosos ERC i ABG...) voten en contra de la restitució del nom de carrer de l'Hostal
al carrer que segueix commemorant com a sant Antoni Abat l'entrada del Cuerpo de Ejército Marroquí el 17 de gener de 2010.
Reyes Mate: "A diferencia de la justícia de la historia que se sustancia en una explicación de los hechos, la justicia memorial / anamnética no puede descansar mientras haya un injusticia no reparada".


Al Ple de gener aprovem i felicitem el Govern (i en especial a l'actual tercer alcalde) pels convenis amb la Rectoria de la Parròquia i amb EMATSA en pactes de cessions d'usos
: per a municipi de la zona verda i la torre del telégraf de sant Antoni pagarem 9.500 e. anuals durant 15 anys (abans 2.500 per lloguer dels ermitans); per depuradora del Mèdol a l'empresa d'aigües de TGN, durant 10 anys, rebrem 28 mil e. anuals (abans 12 mil i suport a la brigada en servei d'aigües).
El pacte amb la Parròquia li garanteix els retorn dels préstecs per les obres de rehabilitació de les taulades de l'església i el santíssim, del nostre comú patrimoni monumental, on ha hagut d'invertir fins a mig milió d'euros. Hi voten en contra els grups menjacapellans ERC i ABG.
El conveni renovat amb EMATSA equival a rebren el 7% de la facturació del servei de depuració al Mèdol. ABG segueix votant en contra i també CiU.

Governança: "L'art o manera de governar que es proposa com a objectiu assolir un desenvolupament econòmic, social i institucional durador, promovent un sa equibri entre l'Estat, la societat civil i el mercat de l'economia"

També vam felicitar les regidories de Festes i Cultura per la programació de cinema a la Violeta durant el proper febrer.
Era un projecte, que en voler vincular-lo a l'esplai de jubilats, no va reeixir durant les etapes del nostre regidor. ABG, per boca de Ferré, es queixa per no haver consultar el seu cine-club de Link, provocant la nostra acusació de "controladors".
Aquest actitud rebla la tesi que ABG té un model de govern municipal de monopoli, de control, segons els cànons de les seves arrels leninistes (militants d'EUA): amb el Consell de Participació i amb Link; inexistents mentre eren absolutistes i calumniadors al primer Govern. Per cert, el seu candidat ja va assolir la fotografia al despatx de regidors a l'oposició, per publicar-la al seu Full (de fums); despatx també inexistent mentre Ferré era alcalde i Alonso director general a la Generalitat.

AUPA s'absté en la renovació del conveni d'Assistència Social (uns 30 mil e.) i vota en contra del calendari fiscal.

El Govern en minoria no informa, ni tan sols de la carta al Cadastre demanant-ne una nova revisió total, però respon escrupolosament tota la nostra bateria de preguntes:
Hisenda
: paguem a 50 dies. Al prope Ple informaran de les dades demanades.
Benestar Social: Tots els pisos públics de propietat han estat atorgats, per bé que alguns encara estan en tràmit hipotecaris o poden renunciar; als de lloguer, en resten lliures 4 per renúncia i 2 han de completar tràmits.
Només ha calgut la cinquena dels ajuts d'urgència (6 mil e.). A Càritas, en ajut humanitari, foren 1.500 e. el 2010.
Ensenyament: Una comissió, a la qual finalment vindrà inspecció de la Generalitat, elabora el règim de l'Escola Municipal de Música. La setmana vinent, eligiran Consell escolar.
Esports: Els dos dies del Torneig de Nadal de Futsal van reclamar una aportació municipal de 16.303 e. Van reclamar que calia haver convocat un Consell per repartir, també amb subvencions als clubs, el romanent de 24 mil e, per a activitats no realitzades.
Turisme: Les dietes a FITUR han passat de 1.100 e. a 300. Van demanar el regidor de turisme que les passi també enguany; l'any passat l'acompanyà l'alcalde Gené.
Els convenis turístics d'aquest 2011 sumen fins a 36 mil e (28 per la Tarraco Romana i 8.500 per Baix Gaià).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.