Altafulla amb tota la il·lusió

25/11/10

MOCIÓ AL PLE DE REPROVACIÓ A ALEJANDRO FRANCINO MARCOS COM A PRESIDENT DEL CONSELL SECTORIAL DE MITJANS DE COMUNICACIÓ signada per ABG /AA, AUPA, CiU, PAU i ERC per al Ple del 26 de novembre.


Tenim coneixement que en el darrer número 95 de la revista municipal de la Plaça del Pou, corresponent al mes de novembre, es va lliurar un article d’una vilatana d’Altafulla per a publicar-lo en l’espai d’opinió del Fòrum.

Aquest article reunia els requisits d’extensió i de data de lliurament, és a dir els paràmetres exigits per tal que tothom pugui dir la seva i per poder-se publicar, tal i com habitualment aquesta mateixa vilatana ha fet amb altres articles d’opinió en números anteriors.

L’article amb el títol “I tant que en tenim de memòria els vilatans” corresponia a una rèplica d’un article publicat en el número anterior pel propi regidor de Mitjans de Comunicació i que l’autora havia lliurat exercint el seu dret constitucional de llibertat d’expressió i dins dels límits del respecte com va considerar el propi coordinador de la Plaça del Pou que va maquetar l’article i el va incloure en l’esborrany que havia d’anar a impremta.

Amb sorpresa el president del consell sectorial de mitjans de comunicació va ordenar retirar aquest article considerant que estava facultat per exercir la seva autoritat en el contingut de la publicació.

Es tracta de la primera vegada que s’aplica una censura per un article que s’havia inclòs en la revista de la plaça del Pou i amb la gravetat que es pot considerar com una censura política ja que s’ha exercit el càrrec de president del consell sectorial de mitjans de comunicació per impedir la publicació d’una replica d’opinió a un article del propi regidor. La credibilitat pública de la revista s’ha vist afectada després que en les darreres setmanes hagin aparegut en diversos punts del poble enganxines i pasquins denunciant la censura en els mitjans de comunicació local.

Considerem inacceptable l’ús partidista realitzat per aquesta acció que vulnera el dret de llibertat d’expressió i que suposa un atemptat als criteris professionals que fins ara s’han aplicat pel contingut de la publicació.

També es dona el cas que el passat 8 de novembre va tenir lloc la reunió ordinària del consell sectorial de Mitjans de Comunicació, una data en la qual el número 95 de la revista ja era a impremta i per tant s’havia produït ja la decisió d’impedir la publicació de l’article. En aquella reunió el president del consell sectorial no va fer esment de la incidència ni tampoc de la necessitat de modificar els criteris per la publicació d’articles d’opinió.

Per salvaguardar els criteris professionals i el respecte a la condició de pluralitat d’una publicació pública com la Plaça del Pou, és per això que els grups signants de la moció demanem a l’alcaldia d’Altafulla la REPROVACIÓ d’Alejandro Francino Marcos com a president del consell sectorial de mitjans de comunicació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.