Altafulla amb tota la il·lusió

27/9/10

Ple de setembre 2010

El tercer alcalde centra el Ple i, abans la Comissió d'Hisenda, en intoxicar la gestió econòmica de Cultura i Festes regida per PAU; però al final ha de reconèixer que ha gastat en ressalts 75 mil euros (50 mil en asfalt), sobre els 30 mil pressupostats!
El nombre de baixes laborals de la policia municipal (plantilla de 16 efectius) sorprèn i escandalitza el Ple.
Després de manipular-ne el contingut i sense permetre'n la nostra exposició retira dues de les tres mocions presentades. La tercera és votada també per CiU; AA vota dividida: abstenció de Marisa i vot en contra del veí refractari al comerç i vida social de la plaça Martí Royo, l'exalcalde primer d'aquesta legislatura Francesc Farré.
El Govern suprimí l'acte institucional de la Diada per no fer "una manifestació nacionalista"(sic).
El tercer alcalde monopolitza la veu del Govern en minoria...
Només van ser votats dos punts de l'ordre del dia. Cap presentat pel nou Govern en minoria, sinó mocions de grup a la tan plural i de cap manera homogènia oposició. A més de la nostra tercera, sobre ordenacions a les places del Pou i Martí Royo, la de ABG /AA, pura corretja de transmissió d'EUiA demanant, la declaració institucional municipal a favor de la vaga general del dimecres 29 que tant mobilitzen; tingué només els seus vots a favor; i les abstencions de PAU i el regidor no adscrit.

En el torn de preguntes el tan fiscalitzador del nostre regidor va reconèixer no saber l'estat actual de gestió de la seva despesa a via pública i ens va voler entabanar en la reposició / canvi puntual i concreta d'algunes de lloses a Martí Royo al·legant que calia abans arranjar clavegueres causa de pudors, aixecant-ne tota la plaça!

L'agençament a l'Estadi Joan Pijuan arribà començats els entrenaments i, en algun cas, la temporada; l'arrebossat definitiu del còrner del bar encara espera... El tercer alcalde i cap polític de la brigada d'obres i el regidor d'esports van donar versions contradictòries; més honrada i fiable la de Ciércoles; certament tenim com a alcalde un mentider compulsiu...

En la notificació de decrets es féu avinent el de 22 de juliol que de fet precipità la dimissió de Gené: l'assignació del 50% de la subvenció a l'Escola de Música de la Generalitat a millores laborals. Encara resten per aprovar les noves taxes per adequar-se al nou pla d'estudis a aplicar després de la subvenció. Tant al mes de juliol, com al setembre, el pont Pérez-Conxita amb Eva d'AUPA i Farré d'ABG han bloquejat la darrera inciativa política de J.M Gené com a alcalde i regidor d'ensenyament. Quina contumaç deslleialtat! En la seva línia també habitual, la regidora d'AUPA pressiona per rebaixar les taxes; el nostre criteri és que fins ara l'única aportació pública ha sigut la nostra municipal, com que a partir d'ara la compartim amb la Generalitat, mantenint-ne, doncs, el mateix percentatge d'aportació pública...(ara, finalment, de dues fonts..).


En la replica a l'intent tan brut de desprestigi del nostre regidor, plenament secundat per Eva (amb malícia) i Farré (amb fel), explicà que dins el Govern Gené ha hagut de remar contracorrent i rebent cops de rem de membres del propi Govern: per la gelosia populista de Pérez reaccionant als tan encertats convenis amb les entitats; el trancament unilateral del pacte de Govern volent Festes Conxita i Hisenda Pérez, com a premi a tota la dedicació desplegada amb el gerent Manel Ciércoles pel nostre regidor l'estiu de 2009 per mantenir l'oferta festiva i cultural. El refús dels 16 mil e. de modificació de crèdit avalat pel seu alcalde, el seu regidor i sobretot pel tan acurat i rigurós interventor municipal. Ara, no aprovar les taxes de l'escola de música i focalitzar hisenda en la diana contra el nostre regidor.
Per enèsima vegada explicà els avatars del pressupost de cultura i festes a partir de 2009, tenint sempre presents les xifres destinades en el PEF. I reiterà el seu criteri de triar entre dues vergonyes: la grossa, d'eliminar activitats i la petita, de recórrer a extrajudicials. En aquest sentit digué que estava molt orgullós d'haver aguantat pràcticament sol, aquest any, el manteniment del Concerts i Festivals de Veus.

Al torn de preguntes l'"estalviadora" regidora d'AUPA reclamà la il·luminació a la tercera fase de marquès de Tamarit per arrodonir la inversió en els tres ressalts nous - contradint el títol de la inversió que era destinada a suavitzar els preexistents heretats de l'etapa de Marisa... I l'implacable Farré que fossin sancionats el qui deixen les brosses incorrectament i els amos del gossos caganers a la via pública.

En la polèmica sobre els grans ascensos polítics del regidor no adscrit, el triple trànsfuga, li hem reconegut a l'alcaldia el dret a delegar com consideri més oportú.

La pregunta de Marisa sobre l'aplicació del Pla d'Ocupació de la Generalitat a Altafulla amb participació econòmica paritària municipal ens fa descobrir que l'actual Govern hi ha renunciat. Resta caracteritzat com un Govern en minoria, presidencialista i degradador de la funció, els serveis i l'oferta pública, i sense iniciatives de qualitat!


Minut de silenci d'homenatge a Labordeta. Al final del qual el nostre regidor entona la tornada del "Canto a la libertad". En la moció presentada per ABG, aprovada unàmiment ple Ple, acordem dues probables iniciatives: placa a casa seva al carrer Martí d'Ardenya; el seu nom a l'escola d'adults.


Gregorio Morán: "Un intelectual decente": "Labordeta siempre volvía
. Su història intelectual me admira porqué sólo un aragonés, para mantenr el tópico, hubiera sido capaz de tantas derrotas y desánimos, y volver a seguir.
(Tingué) dos tenidas históricas amb els qui el cridaven "mochilero", "vete a la tele". Esos gestos, y otros muchos, conforman la decencia. Por eso Unamuno dijo aquello en Salamanca, y Ortega y Gasset lo otro en el Madrid hirsuto de 1946".
"Le había servido mucho más un programa en la televisión que toda su obra de discos, libros y poemas. Ganó "el de la mochila".
Yo creo que era eso lo que generaba aquella animosidad agresiva con la que le trataba la derecha, y el desdén de los socialistas, todo hay que decirlo".


Pressupost Cultura 2010: 39.487 e. pagats de l'any passat i 67.077 e. de despeses d'enguany: (25.561 e. d'extrajudicials per a l'any vinent, que serien 9.561 e. si Pérez + Conxita + CiU haguéssis aprovat la modificació de crèdit de 16 mil e. de protocol de Govern signada al seu moment per l'alcalde Gené i l'interventor; vaja com si el nostre regidor hagués votat a Urbanisme, amb l'oposició!, un criteri amb aval d'arquitecte municipal proposat per la regidora de Territori).
Aplicant el PEF al 2011, encara podria fer-se una despesa de 13 mil e. més ja que el pressupost de 2010 de 87 mil e. passa a 119 mil. l'any vinent.
L'any 2009, només vam pagar / reconèixer una despesa de 32.538 e. per a subvenir el romanent negatiu de 2007. L'aportació municipal el 2009 fou només de 12.666 e.
La del present 2010, dels 39.487 e. forçosament heretats de l'any 2009 ( per les deslleialtats dins el Govern!) + 9.958 e. de pagaments del 61,9 % ( 41.516 e.) de les despeses de 2010.

Total d'aportació municipal efectiva 2009 + 2010: 62.511 e. (+ 25.561 e. pendents del 2010 per al 2011) Durant aquests dos exercicis no s'han pogut aplicar romanents ni modificacions de crèdits procedents de baixes d'altres partides.

Les despeses de Cultura pròpies d'aquest 2010 es reparteixen en:
1) Convenis amb entitats: 16 mil: 6.800 e. Diables + 3 mil e. Castellers + 1.500 e. Ateneu* Cultural de Dones + 1.500 e. Balls Tradicionals* + 1.350 e. Orfeó Nous Rebrots + 1 mil e. Lynk-Cinema Club* + 850 e. Ali-Supay. (*) Nous locals al Centre d'Entitats.
2) Camí de la Creu: 652 e. (600 e. piscolabis col·laboradors)
3) Sant Jordi: Roses Esplai de Jubilats: 290 e. + 856 e. del piscolabis del Fill Adoptiu.
4) Calendari dels Castellers: 255 e.
5) Concert Coral santa Rosalia: 1.800 e. ( 1.300 e. aportació municipal)
6) Cobla processó Setmana Santa: 900 e.
7) Publicació homenatge Antoni Gelabert exlibrista: 1.740 e. ( puntual)
8) Rehabilitacions Gegants i Nans: 706 e. (puntual)
9) Fulletons programa d'Estiu: 885 e.
10) Diada Castellera de les Cultures: 4.700 e + 3 mil + 750 e = 8.450 e. (centre del programa Quarts de Nou, del 19 de juliol, al canal 33)
11) Aplec Sardanista: 2.600 e.
12) Havaneres amb rom cremat: 4.407 e.
13) Concerts i Festivals de Veus: catxés: 33.214 e. + logística: 2.706 e. + publicitat: 3.554 e + pianos: 1.947 e = 41.421 e. (aportació municipal: 10.363 e.)
14) Piano i Poemes: 649 e. de piano + catxés a pagar amb sou de regidor de l'oposició
Resta demostrat que l'aportació municipal a la programació cultural, discutida per massa companys del Ple i innegocibles per a PAU no arriba als 20 mil e. anuals!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.