Altafulla amb tota la il·lusió

1/9/10

Fidelitzats més de cent convilatans a la Nit de Piano i Poemes.
Rècord d'assistència de regidors: F.Farré, el nostre i al final, Ciércoles. Enginyós text de Jordi Ribé crític amb el clima polític altafullenc (per bé que no tots som iguals!). S'estrena de gala el Quartet de l'Escola de Música, que completa el cicle: de l'aprenentage a la Violeta al petit concert a la plaça de l'església (d'audició lloada internacionalment pels entesos i amateurs). Joan Badia, més ben abillada que mai, hi va ser en rapsoda més que emocionant. El to artístic elevat / consolidat a cura del pianista Hèctor Sáez i la nostra soprano (sempre amb àries italianes i lieds alemanys de màxima exigència i risc artístics) Eva Anaya - amb X.Dolç al piano.
La XII Nit incorporà com a subtítol: Maridatge de Belles Arts, ja que l'arquitectura de la plaça no vol restar soleta sense la companyia de la música clàssica i la retòrica. A prou concerts, la pintora Alba Casanova també ha exposat, al parament de la façana del castell la seva sèrie de (des)figuracions.
Oi que Altafulla aporta un component d'alta qualitat musical a la seva oferta turística? Doncs, el regidor de turisme multialcaldes ja porta tres estius seguits sense dignar-se a gaudir dels concerts i festivals de la plaça de l'Església. Això sí, els cartells de Cultura decoren la seva exhibicionista i marquetinguera Nit del Turisme...

Correcció d'un error: l'actual gerent del cadastre a la demarcació de TGN no signa les Valoracions d'Altafulla, sinó la seva antecessora el 2006.


Estalviar: activitats o òrgans de Govern?

Aquesta FM petita, que també coincideix amb la Diada Nacional de Catalunya, sort que tindrem una programació bàsicament d'oferta de les entitats (les justament tan ben tractades a Cultura mercès als convenis des de l'any passat i en estances del nou Centre d'Entitats les que no disposaven de pallisses).
Perquè sense cobla a sant Antoni (i amb l'assentiment mesell de l'Agrupació sardanista) i sense l'espectacle musical a la plaça del Pou (que n'era el plat fort de tot l'any amb dues parelles de vocalistes de la Chatta - Francesc Pijuan i Llorenç amb les seves parelles a la vida i a l'escenari) prou que serem la programació de festa major més miserable de tot el món mundial. Reflex de l'operació estalviadora, amb la connexió lleidetana del Govern al davant...
¿800e. + 3.400e. no ens el podem permetre? I perquè els dos darrers concerts a la plaça de l'Església tenien esponsorizadors concrets que si no també els suprimeixen!
Ja al pressupost de 2009, vaig plantejar dins el Govern Gené que abans havíem d'estalviar en òrgans de Govern (en els sous del regidors) que en activitats dels antics Patronats. Sobretot Cultura i Festes vam pressupostar la meitat del necessari fixat pel PEF, però també amb insuficiències a esports i turisme. Vaig perdre'n la votació dins el Govern. Però ho vaig fer saber al Ple quan s'escaigué...
Ara PAU, ¡mantenint els criteris com si fóssim Govern sempre!, hem replicat als miserables estalvis del Govern Pérez amb la mateixa proposta: estalvieu-vos els vostres sous i destineu-los com a despeses a les activitats que esteu suprimint. Jo mateix he renunciat a qualsevol retribució i també hem reclamat que els estalvis d'agost a desembre, de la regidoria de PAU en no voler tractes dins el Govern Pérez, siguin aplicats a la XII Nit de Piano i Poemes.
La degradació de les festes altafullenques només té quatre responsables: els qui han elegit Pérez alcalde! Per cert, l'esforçat Janito és l'únic del Ple que mai no ha deixat de cobrar com a òrgan de Govern (amb els tres alcaldes i sense pràcticament interrupció)
(article a la Plaça del Pou de setembre)
La quarts castellera vinculada a Altafulla Núria Díaz Llop descarrega el seu segon i tercer pilar de vuit consecutius per sant Fèlix i sant Ramon a Vilafranca. També culmina el seu segon quatre de nou amb l'agulla de set folrats; la segona torre de nou consecutiva fa l'aleta. Entre el Catllar i Vilafranca ha participat en fins a sis gammes extres dels Castellers de Vilafranca, dels nou de tota la temporada castellera ( + el cinc de nou folrat verd i les dues torres de nou dels terrassencs Minyons).
El cinc vilafranquí s'estrenà, amb vuit pisos, el 17 de juliol a la plaça del Pou d'Altafulla!

Text exacte de l'Associació Altafulla Sardanista cedint "piloterament" davant el Govern Pérez:
"Que donat el moment de crisi que pateixen els ens locals amb pressupostos molt ajustats, fa que no es puguin contractar cobles de sardanes (sic)
"Ara s'acosta la Festa Major del poble el 11 setembre i volem programar dintre els actes de festa major, una ballada de sardanes.
Que l'Ajuntament deixi l'equip de megafonia (bafles, amplificador, etc) el dia 11 de setembre per començar a les 10.30 del matí".
Signat i escrit en majúscules per A. Nadal amb data de 18 d'agost de 2010.
Especifiquem que ballem les sardanes de la Diada Nacional de Catalunya i que per donar-li el relleu idoni la missa votiva, a la mateixa plaça de l'ermita de sant Antoni, fou traslladada mitja hora.
També especificar que la ballada l'organitza el Consell Sectorial de Cultura dins la programació acordada col·lectivament. La programació fou rectificada en una reunió amb entitats sota la batuta única de la regidora del PP (un partit catalanofòbic) i el "palmero" Ciércoles - això sí per delegació del tercer alcalde, que encara no ha repartit les carteres de Govern del dimitit Gené i del nostre regidor, que no serà mai "col·laboracionista" del populisme neocaciquil de Pérez.


No reproduïm públicament la carta de resposta del tercer alcalde a les nostres múltiples propostes per mantenir el nivell de credibilitat i decorum del nostre blog. Per la mateixa raó boi mai no hem replicat les continuades calúmnies i fòbies del full d'ABG / AA. De fet la carta, també resta al seu lloc escaient, és a dir, a la paperera..., més estripada que massegada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.