Altafulla amb tota la il·lusió

9/9/10

El tercer alcalde ha trigat un mes a formar Govern. Tan de "continuïtat" que només a més d'alcalde populista (no d'esquerres) té 5 dels 7 regidors del Govern Gené ja que Spuch, que l'investí, no en forma part. La regidora del PP primera tinent d'alcalde, culminant l'"entreguisme" del PSC. Ja tenim una cúpula de dretes amb uns resultats electorals d'esquerres...
Janito Francino trepa a la Junta de Govern (formada amb la regidora del PP i el del PSC, per aquest ordre) i suma a Turisme MMCC i Protocol.
L'alcalde Pérez reforça el perfil presidencialista acumulant, a Serveis de Brigada i de Policia, Dinamització Econòmica, la decisiva regidoria d'Hisenda (el seu gran objectiu per controllar / collar / fer pressing a tot i a tothom). Fins ara, mai cap alcalde en legislatura democràtica ha acumulat Presidència i Hisenda; i durant tot el mes d'agost, sense cap delegació oficial a regidors, ha marcat la manera de funcionar de qui mai no sap ni sabrà treballar en equip per moltes parauletes de consens que propagi...
La regidora del PP suma Benestar Social i Ciércoles (PSC), a la tan "tutelada" de Festes - finalment!. Puri Miró (ERC el 2003, PSC el 2007) s'incorpora a Cultura i Ensenyament.


Hem tornat a demanat reunió amb els nous regidors de Cultura i Festes - amb presència optativa del d'hisenda / tercer alcalde - perquè la sol·licitada per aquest dijous havia de ser només amb Pérez. En cap moment serem còmplices del seu presidencialisme!, que evidentment no ens provoca precisament por sinó incomoditat i rebuig..., en un retrocés als túnels dels pitjors temps...


Hem demanat Comissió d'Hisenda perquè dictamini les noves taxes de l'escola de Música, per tal de ser aprovades al Ple d'aquest setembre i aplicar-se com a mensualitats el més aviat possible.
La seva discussió i frustrada aprovació la tarda del dijous 29 de juliol precipità la dimissió de Gené, atrapat pel contumaç criteri habitual de la regidora d'AUPA de baixar o congelar taxes (en aquest cas, aplicant la nova subvenció de la Generalitat) i no millorar-ne (o congelant-ne) condicions laborals (el reconeixement del dret a la mensualitat de setembre de tot el personal i a la d'agost de la terna de l'equip directiu).


El nostre regidor ha ordenat el pagament mensual per transferència de 165,63 e. des d'aquest setembre a maig de l'any vinent, per tornar el total les despeses particulars amb el mòbil municipal: de tot el 2009 (1.243 e.) i de gener a maig de 2010 (420e.) Per iniciativa pròpia! que consti...).

P.S.- Tot i així, i amb posterioritat!, s'ha hagut de sentir, dins d'una reunó amb tots els regidors del Ple, per part del cínic i miserable tercer alcalde, que el nostre regidor havia renunciat a tota retribució (i que per això també la reclama al Govern abans d'anul·lar activitats) per tal de no haver de tornar aquestes mensualitats!


"La plaça de l'església va acollir com cada any el tradicional Cicle de Concert i el Festival de Veus que consoliden Altafulla com a marca turística i cultural de Catalunya" (peu de fotos de Carla Gómez a la pàg.15 del nº 93 de la Plaça del Pou. Contrasta amb que hem de llegir a l'article d'opinió de Janito: "També destacar l'oferta des de la regidoria de Cultura i que complementa l'oferta turística, com són les nits de piano i poemes...". Deu esmentar-ho perquè hi participava el seu germà, el poeta Òscar Francino; en tot 2008, 2009, 2010 no ha vingut a cap concert el regidor de Turisme, encara l'espera el regidor Pere Font de la Torre la nit que n'havien de compartir concert... a fila zero de la plaça de l'església...


L'exposició de manualitats de l'Ateneu Cultural de Dones d'Altafulla, a la seva seu de tallers al nou Centre d'Entitats (no al Fòrum): divendres, 10; a les 18 hores.


G.Kerschensteiner: "Coneixement de la matèria i plenitud de valors representen unides les arrels de tota autèntica eloqüència".


Maria Zambrano: "Descubrir un camino, abrirlo, trazarlo, es la acción más humana porque es al mismo tiempo acción y conocimiento: decisión y una cierta fe que regula la esperanza en forma tal de convertirla en voluntad. Es pues una acción moral entre todas".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.