Altafulla amb tota la il·lusió

6/9/10

Dissabte 4, de 5a 6 de la tarda: Gran cursa ciclista de 32 cadets per commemorar els XXV anys de la Penya Ciclista d'Altafulla. Circuït urbà perfecte a l'Hort de Pau pels carrers Sínies-Catúfols-Vinyer i de la Cabana de 55 km. Des de 1994 que Altafulla no veia una cursa. Cap regidor del Govern ni el tercer alcalde durant la cursa i el lliurament de premis.
La filla del ciclista altafullenc Daniel Vidal, Judit V. Méndez, de l'equip terrassenc J.C.S.Construccions, guanyadora de les fèmines júnior; en premi lliurat per Antoni Ramírez Ballesté.
El pòdium absolut encapçalat per Aitir Aboy de l'equip Carbonell Freixas de VNG; seguit d'Alfredo Ribas de Gestoria Vilanova 10 i del cadet de primer any Miguel Calmestra, també de GV 10. Els lliuraren els trofeus respectivament el president de la Penya, Dino Albadalejo,, el soci fundador, Ignasi Marquès, i el director general, Fèlix Alonso. El cadet més jove també rebé trofeu de J. Mª Vidal, un autèntic poliesportiu altafullenc, jove avi. La cadet guanyadora fou Elisabet Bru, que rebé el trofeu i ram de flors del tresorer Berjamí Cármenes.
L'exciclista professional vendrellenc, Francesc León, guià la cursa com a motorista en cap i lliurà el trofeu a l'equip guanyador Gestoria VNG 10. El patòleg i ciclista de la penya, Dr.Juanjo Sirvent, lliurà el trofeu al segon equip, els també vilanovins de Carbonell Freixas. Ells dos i els de Linde Gallastegui vingueren amb sis joves corredors. Els terrassencs, també amb les tres fèmines.


Dos actes d'entitats esportives altafullenques no incloses al programa de FM de setembre: la cursa de cadets esmentada i el primer partit oficial de segona regional del C.D.Altafulla (amb els del Vila-seca B) a l'Estadi Joan Pijuan (encara pendent de les rehabilitacions municipals reclamades pel Club) el dissabte Onze a les 5 h.


"Voti, voti, mosquitaire el que no voti!". Amb aquest desafortunats sectaris crits finals celebrà la colla veïna dels Nens de la Torre la seva històrica actuació de la Diada de santa Rosalia:
primer 5 de set de la seva història, descarregat i el seu primer intent; quatre de set i tres de set amb l'agulla carregat. Al costat van aplegar fins a tres colles més: la Vella de Valls, amb un quatre de vuit amb el pilar de sis; el 5 de vuit i el dos de vuit folrat; els Xiquets de TGN, que van descarregar el seu primer 5 de vuit fora de TGN (amb l'altafullenc Pruden Moreno parant a segons i Roger Peiró de cap de colla, participant de nen en els inicis de represa de la colla l'hivern de 1976) i els Nens del Vendrell que no van poder confirmar el quatre de vuit.
El nostre regidor, que ja sense "autoritat" executiva no va poder pujar al balcó municipal torrenc - molt estricte, que prefereix que es vegi buit...- va felicitar tan per ràdio Ona la Torre (a petició pròpia) com personalment (als segons Huguet i Gual; als Bargalló fill i pare; al gran afeccionat Pere Balada) la gesta del Nens de la Torre, alhora que els garantia: "No volem ser menys!". El divendres 28 d'agost van acompanyar els Nens en la inauguració de la seva exposició dels XXXV anys i al debat posterior on pels nostres Castellers va parlar Joan Albert Blanch.
La cita a sant Antoni, ratificant l'actuació de l'any passat amb els dos castells de set i la culminació de la temporada per la Diada de sant Martí (diumenge 7 de novembre) demostraran que som i serem Castellers d'Altafulla de gamma alta de set i amb registres històrics l'any 10 (del segle i de la colla!). Esperem que la "política d'estalvis" del Govern Pérez no castri la vinguda dels Bordegassos de VNG i dels Xicots de VFP (sumant només 2 mil e. de catxet) i havent acordat la seva actuació la pròpia junta de la nostra colla.

Anton Costas: "Després de dos anys horrorosos el consum s'ha recuperat, i amb força. A mesura que les boires sobre el futur s'esvaieixen i la por s'apaivaga, l'estalvi torna als seus paràmetres normals i el consum es reanima. Petits increments de l'IVA no trencaran aquesta confiança recobrada.
Les dades de l'INE ens diuen que malgrat l'ensulsiada de la inversió immobiliària i de l'obra pública, la inversió empresarial es mou. La millor notícia la trobem en l'evolució de les exportacions. El primer trimestre els béns i serveis no turístics han crescut el 16,3%.
Per a la millora del PIB, a curt termini, i fins i tot per a les perspectives de feina, l reforma més urgent no és la del mercat laboral (que no sobra) sinó l'enorme massa de capital que rau en mans mortes, improductives ( en immobles, tan residencials com empresarials). Cal reassignar-los en mans productives: primer, passant-los a mans dels bancs i caixes creditors, que després vendran per a usos productius. Aquest procés ha estat bloquejat pel retard en el FROB i per l'estat de xoc que visqué la banca espanyola en barrar-se'ls els mercats internacionals de préstecs. Però ambdós condicionants han desaparegut, i ara bancs i caixes poden anar recuperant llur rol de fornidors de préstecs a empreses i famílies. Esdevindrà sang nova per al creixement.


Dues menes de lideratges per a Carlos Losada, director d'Esade del 2000 al 2010:
"Un polític autèntic estadista assumeix el cost en vots de prendre les decisions més doloroses, però també més necessàries".
La tasca del nostre regidor exposant els tipus d'IBI i les taxes de la brossa; garantint el nivell de cultura i festes dins el PEF triennal, on un any acaba de pagar l'anterior a causa d'haver pressupostat la meitat del PEF per al 2009 per neutralitzar el romanent negatiu de 2007.
"El líder pervers dóna la impressió de guanyar al principi, perquè actua sense cap escrúpols, però a la llarga sempre perd". Dedicat a l'actual tercer alcalde...
I adverteix: "L'entorn despietat, de crítiques ferotges i sovint sense fonament, ha obligat que molts homes i dones preparats renunciïn a la seva vocació política per por a les injustes garrotades que rebran". No succeirà amb el nostre equip, tot i els focs creuats constants rebuts al Ple per ABG / AA (també al seu libel) + AUPA + Ideal + PP!
Mes alhora: "Ningú és més sord als altres que un directiu d'èxit. Deforma la realitat autoatribuent-se l'única causa positiva. Per això, en la selecció de directius, cal adonar-se'n de la quantitat d'èxit que podrà digerir. L'empatx d'èxit acostuma a donar-se entre els qui no tenen valors..." L'educació "internacional" rebuda als màsters de Janito?


Javier Pérez Royo: " La estructura del Estado español se asemeja mucho más a la de Alemania y Italia que a la de Francia, pero en nuestra cultura política, aunque está cambiando de manera muy rápida, el peso del centralismo sigue siendo muy alto.
"La dirección federal del PSOE tiene que interiorizar que Madrid es una comunidad autónoma y que la competición es distinta cuando se hace en Madrid como comunidad autónoma que cuando se hace en Madrid como provincia en unas elecciones generales.
¿Puede tener el PSOE en Madrid una dirección política con entidad ocupada por personas con la capacidad y ambición política indispensables, si sabe que está sometida a una tutela externa que puede revocar sus decisiones?"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.