Altafulla amb tota la il·lusió

17/8/10

Aquest matí hem parat un cop contra la Cultura de música clàssica que identifica Altafulla.
L'actual Govern amb el tercer alcalde com a regidor de cultura ha hagut de ser persuadit i advertit pel nostre regidor en el seu intent de suprimir la programació a la plaça de l'església per "despeses descontrolades". L'argument que els concerts de dimecres i dissabte tenen espònsors empresarials anunciats al programa de mà oficial, als qual no podia estafar l'Ajuntament; així com el recordatori que el Festival de Veus es manté des de fa XXIII anys i el Cicle de Concerts representa l'edició IXª , a més de l'alarma social que els podia crear els ha fet recular finalment.

Dimecres: Cançons de companyia de Manel Cantón, veu i guitarra i l'acordió d'Anna Peret. Dissabte, cloenda amb la soprano italiana Ida Fratta, C.Unsal, baríton acompanyats de pianoforte, violino i violoncello: All'Opera doppo l'Opera...


El que sí cau, triomf al cap d'un any de la regidora del PP obsedida en controlar Festes (ara, amb el "col·laboracionisme" mesell de Manel Ciércoles), és l'acte principal musical de tot l'any: l'orquestra la Chatta amb Francesc Pijuan com una de les veus solistes.
Havia estat traslladada del novembre al setembre per amortitzar-ne la despesa d'uns 6 mil euros que se'ls guanyen i s'ho valen - i sense presses al cobrament per l'arrelament a Altafulla del nostre vocalistes de renom, arrelament que evidentment no poder acreditar encara... els nous amos de dretes d'un poble d'esquerres...
La programació de la Festa votiva de l'Onze de setembre havia estat aprovada al darrer Consell Sectorial presidit pel nostre regidor, al qual van faltar tots el de l'actual Govern (de Chiquicuatre a Eurovisió, pel seu model de cultura i festes?).
L'intent reculat pel quals els felicitem i el castrador retall amb la Chatta ve de tan lluny com durant tot el govern Gené. El bloc de Pérez mai no va pactar / acceptar el projecte cultural i de festes del seu soci de govern, PAU, sinó que li han estat fent la guitza el que han pogut i repetidament... El que ells en diuen despeses "descontrolades" quan el nostre regidor presenta les xifres escrupolosament sempre i arreu de fet entenem que volen dir despeses "rebutjades, incompreses sinó odiades". L'actual alcalde i la dona forta del Govern Pérez van estrenar-se com a espectadors de Festivals i Concerts aquest diumenge (aplaudint a deshores per manca d'hàbit); en el concert de flautes i corda que aplegà nou files amb una recaptació de 1.442 e. i presència de famílies convidades de l'Escola de Música (les invitacions a les quals havien estat un mes retingudes per ordre de l'exalcalde del PSC, sempre més proper a la dreta del seu Govern...).
Vet ací que l'alcalde i regidora tan ostentosos en vehicles i tren de vida es delaten tan miserablement calculadors / degradadors en l'oferta de cultura i festes. El nivell cultural i del lleure del PP i del populisme Pérez no arriba de cap de les maneres al de la majoria social de la catalanitat (sempre amb més patrimoni intangible de cultura, folklore i afeccions que en el dels signes externs de nous rics...)

El nostre regidor renuncia a tota remuneració per participació a Plens i comissions. Reclama que l'estalvi a òrgans de Govern per la seva marxa sigui assignat a Piano i poemes mitjançant una modificació de crèdit.


Compendi de Republicanisme de Ph.Pettit (1999): La llibertat no-dominadora: 3 x 3 proposions


I) Ideal polític: 3 absències: d'incerteses (1), de deferència estratègica envers els poderosos (2), de subordinació social a altres (3).

II) Formes constitucionals: 3 condicions: imperi de la llei- no retroactiva, ben promulgada, precisa (1), divisió /dispersió de poders: els tres clàssics, el bicameralisme i federalisme (2), contramajoritària: no facilitat que les noves majories canviïn lleis fonamentals (3).

III) Democràcia contestària, on la gent corrent disputi els actes de l'Estat: deliberatòria - fonamentada en l'interès general (1), inclouent- guardant-se de l'interès dels poderosos (2), d'audiència a les queixes (3). Ha de mantenir un crèdit general, que en perdre's permet la secessió o l'objecció de consciència.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.