Altafulla amb tota la il·lusió

21/8/10

Aplec de regidors convocats pel tercer alcalde per a explicar, avaluar i donar sortida al efectes dels aiguats de dijous al Palau d'Esports. Presentat l'informe il•lustrat de l'enginyer Forcadell in situ la tarda dels fets. També hi assisteix l'arquitecte Roca.
Ens hem de resignar a la pèrdua del luxós parquet de la pista ja que fou totalment anegat fins al punt que s'hi van embassar masses litres d'aigua dins el Palau. Procedí exclusivament del corrents des de la terrassa de la pista esportiva del CEIP del Roquissar, sense cap clavegueró d'absorció; acumulada al passadís de sota - sortida d'emergència del Palau - acabà esbotzant dues portes i grades avall també trencat els protectors de vidre fins a restar formant un tot acumulat que arribà als 20 cm d'alçada dins els mil m 2 del recinte. El sistema estàndard d'absorció del passadís resulta insuficient, arribant a sumar dos metres d'alçada l'aigua que finalment negà el Palau.
Primer caldrà fer la neteja integral; després els informes contradictoris de l'empresa constructora / arquitecte projectista i director d'obres vs. els de la companyia asseguradora; i decidir-ne la restauració del danys (especialment un nou tipus de pisat que en permiti usos més poliesportius, per exemple patinatge). Sobretot caldrà actuar en la causa de l'aiguat embassat al Palau: el drenatge i absorció des del Roquissar o el propi passadís per a garantir tota seguretat futura al Palau. perquè no torni a passar! Val a dir que de cap manera l'encara no inversió al carrer lateral de cara a la Torre no ha tingut cap conseqüència. I que les avingudes d'aigua des de l'entorn de baixades a l'entorn del cementiri van ser absorbides per les xarxes de pluvials de la nova urbanització.
Pel que fa als efectes a Baix a Mar, cal destacar que han funcionat les notables millores de les darreres inversions dins el Govern Gené. Perviuen els efectes de les connexions de plivuals amb clavegueram que han fet emergir caquetes a algunes zones. La solució rau en doblar la potència de l'estació d'absorció de via Hercúlea. També assumir d'una vegada el dipòsit nou a la sortida dels ponts de la via; l'asfaltat interior al càmping Don Quijote encara complicat més la convergència d'avingudes d'aigua a l'entrada de la canalització de l'ancestral Rasa.

Ha fracassat el nostre últim intent (per escrit i dialogat) de tenir cobla a les sardanes de sant Antoni i que les dues parelles de vocalistes, amb Francesc Pijuan, actuïn com a únic espectacle musical de qualitat de l'any. Certament no falten diners sinó que a Pérez & Conxita, amb el consentiment mesell còmplice del regidors del PSC i el triple trànsfuga demostren amb rigidesa despreciativa la més elemental "falta de respecte" per la mínima oferta "tradicional i consolidada" de qualitat en la Diada Nacional de l'Onze a sant Antoni i a la FM votiva de sant Antoni.
Com el més antiquat i vulgar dels poders l'exerceixen restringint / devaluant drets (a la plaça del Pou per als jocs infantils, als ressalts per a la circulació segura i fluïda; amb la programació sense músiques en directe a les festes i negant el camp de gespa ens neguen el goig del lleure i l'esport a l'alçada de la imatge i benestar altafullencs). Per a més inri, el president dels sardanistes, tan hostil reivindicatiu amb el nostre regidor de cobla a l'agost a la plaça dels Vents i per sant Martí, s'ha avingut a demanar només megafonia per a la ballada de sant Antoni de la Diada assumint la consigna Pérez & Conxita de "manca de recursos a les arques dels ens locals".
En el nostre escrit demanant cobla i actuació de Francesc Pijuan hem fet avinent que les despeses per a 2010 de música per a festes hem reduït el 22% i que resten 9 mil euros de partida de despeses. Tota argumentació és inútil i PAU ens veiem obligats a fer pública la situació amb fulls grans i petits en els dies de la programació de les eixerraïdes FM d'aquest setembre. Tampoc serem al costat del tercer alcalde Herodes de les il•lusions de petits i grans quan ens ensarroni amb el discurs institucional de la Diada que no mereix una cobla a 800 euros, sinó un CD amplificat amb megafonia.
Com a comiat a la darrera conversa (telefònica) a dit al nostre regidor: "Et dec una copa de cava". Ignorant també, una ignorància més del tercer alcalde, que per paladar i per incompatibilitat amb la teràpia amb fluoxetina de cap manera el nostre regidor beu mai cava, com prou hauria de saber Pérez com a company comensal al diversos sopars dins Govern Gené - sempre convidats pel segon alcalde d'esquerres de la legislatura (sempre votats per PAU..., sense reciprocitats de cap mena).
En la reunió convocada per Conxita per "corregir" la programació de la FM de sant Martí ( la Diada deu ser tema a desgrat d'una veterana militant del catalanòfob PP) els representants de les entitats van limitar-se a ratificar els seus compromisos d'actuacions o organitzacions ja assumits en la reunió del Consell Sectorial del dijous 5 d'agost. Precisament la consolidació del papers de les entitats culturals i folklòriques a les Festes motivà que PAU les refongués amb Cultura i que des de 2009 un convenis regulessin la participació - en la programació i en el pressupost - de totes i cadascuna de les entitats, mensualment aplegades en el Consell Sectorial. Val a dir que aquest innovació mereixé més gelosies que reconeixements per part del populista neocaciquil Pérez i del matriarca alfa Conxita.


Elogi de les Belles Arts per Ortega y Gasset: "son los modos de más perfecta evasión; la cima de esta cultura que es broma, farsa y juego y que colma la máxima aspiración de los seres humanos: ser felices". Ens vol fer adonar que tenim dues menes d'ocupació: la "trabajosa" i la "felicitaria" - " la diversión también como una dimensión radical de la vida del hombre". Però és clar aquestes tesis es recolzen en aquesta premisa. "La bondad es primariamente cierto modo de ser de la persona". La mala voluntat manaire dels qui marquen territori amb vehicles "per fer-se mirar" no hi combrega pas, oi?
Potser hem trobat al causa de la incomprensió dels fets festius i culturals per part de massa regidors del Ple: tant volen fer-se escoltar i fer-se mirar que no escolten ni miren a l'entorn: no frueixen de l'audició de música de qualitat en directe ni s'adonen que el marc d'edificis, racons i places d'Altafulla mariden amb concerts i espectacles musicals amb decòrum artístic. Els altafullencs Centre d'Estudis i el Cercle Artístic no tenen parió a la resta del Baix Gaià! Els estatges de les entitats a pallisses restaurades i al nou Centre del Comunidor no tenen parió a la resta del Baix Gaià!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.