Altafulla amb tota la il·lusió

26/6/10

Se’ns ha mort Josep Sala i Llorens, als 81 anys. Fill adoptiu del poble, des de 1993, la seva obra pictòrica li reportà èxit de públic, econòmic i gran reconeixement artístic.

Durant anys i anys cedí una obra per al sopar del Centre d’Estudis. Un paisatge (inacabat) de prespectiva d’Altafulla presideix el despatx d’Alcaldia. Autor sempre disposat a aportar la seva obra i disseny publicitari (la seva primera feina d’èxit) a tota iniciativa municipal o d’entitats del poble, la seva mort – anunciada, sobrevisquent a la de la seva estimadíssima muller Amanda – conmociona i deixa un buit que la seva tan transcendat i exitosa obra anirà soplin en les postres sensibilitats d’altafullencs amateurs de les Bells Arts.


Moció per al Ple ordinari del mes de juny presentada pel grup municipal de PAU per tal que sigui aplicat literalment l’acord d’inversions de rebaixar ressalts a l’antiga N-340, avui vial al c/ Marquès de Tamarit (consietudinàriament c/ del Migdia), així com proposant l’aprovació de la restauració del dret als jocs dels infants fins a 12 anys fets a la tradicional Plaça del Pou.



Atès que s’han afegit tres ressalts més als ja existents,

Atès que només se n’han rebaixat insuficientment alguns d’ells i a posteriori,

Atès que en la partida d’inversió a préstec especificava el rebaixar ressalts,

Atès que s’han agreujat totes les circumstàncies que en van motivar aquest acord del tot incomplert i sobretot capgirat: les tot seguit enumerades:

- obstacles a l’accés / dret adquirit dels convilatans i serveis regular d’autobusos, d’urgències d’ambulàncies i de bombers.

- desperfectes a rodes, suspensions i aparells d’audició de prou vehicles.

- malestar per a conductors amb cervicals sensibles

- pèrdua de clientela abans fidelitzada a certs establiments per estalviar-se aital gimcana inèdita entre TGN i Vilafranca ja que n’acumulem més de la meitat dels ressalts dins el 50 km de l’antiga N-340 avui ja desviada.

- causa de riota entre pobles veïns. “Saltafulla”, Altafulla baden banden”

Atès que les actuacions no han anat precedides dels corresponents projectes amb els dibuixos exactes de les dimensions dels ressalts finalment executats i ampliats,

Atès que en cap moment el regidor de barri ha pogut participar en el procés de decisió ja que mai fou acomplerta la promesa de presentació i debat previ a l’equip de govern,

El grup municipal de PAU, representat pel seu regidor electe, proposem l’acord següent:

* Amb carácter immediat: rebaixar tots els ressalts suavitzant-los radicalment a partir de projecte (i dibuixos tècnics qualificats oficials) presentat i argumentat, doncs, per un arquitecte municipal: en comissió extraordinària de Via Pública dins la de Territori. Suprimir els ressalts a l’entrada de giratoris / rotondes i els nous contraris a la lletra de la inversió a ejecutar.


Atès que el dret consuetudinari dels infants a jugar a la Plaça del Pou fou una alcaldada accidental, sense acord previ de l’equip de govern, quan com a regidor de barri en vaig demanar el debat i criteri,


El grup municipal de PAU proposa que el Ple en restauri l’esmentat dret, per als infants de fins a 12 anys fets. Desant, doncs, al magatzem els senyals de prohibició que tant fereixen les millors sensibilitats.



Altafulla, 19 de juny de 2010-06-19



Signa : Francesc Blanc i Canyelles, regidor electe de Pau, aplicant l’acord del trimvirat dirigent de l’agrupació d’electors format pel pediatre Adolfo Gómez Papí, el convilatà implicat i empresari Esteban Giralde Rubio i qui n’exerceix el deure democràtic de representar els sòlids segments del poble d’Altafulla que en reclamen els acords de rectificació esmentats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.