Altafulla amb tota la il·lusió

20/2/10

Carnaval 2010

Altafulladors, Altafulladores,

en funció del poder que m'he atorgat jo mateix, i com a sobirà màxim, únic i il•lustríssim del poble, proclamo el següent ban:

Vist que per aquesta època heu agafat el costum de deixar-vos anar a les temptacions de la carn, la luxúria i el bon menjar, i per evitar que perdeu la poca imaginació que us queda, proclamo les següents sancions:

1. Aquell que vagi disfressat de barrufet blau, amb orelles punxegudes i cua, dient que és un avatar, com a càstig haurà d'escoltar Altafulla Ràdio una hora seguida.
2. Aquell que es disfressi de monja, monjo, àrab o religions similars amb túnica, haurà de llegir-se el blog del Fonxo Blanch SENCER.
3. El que es disfressi de pirata, amb espasa i un ull tapat, haurà de presenciar en directe el proper partit del Club de Futbol d'Altafulla.
4. El que es disfressi de ninja, amb la cara tapada de la pena que fa, haurà de flagelar-se amb els 100 fulls dominicals d'Alternativa.
5. El que vagi de gàngster ja prou ridícul farà, i com a càstig haurà de dissenyar un sistema antibolcada per la carrossa dels Diables.
6. Aquell que tingui tendències transexuals, i es vesteixi d'home en cos de dona, o de dona en cos d'home, haurà de demanar una entrevista amb el trànsfuga de turisme.
7. I el que no es disfressi queda condemnat a assistir a tots els plens municipals durant un any, i a més haurà de participar en totes les manifestacions de l'IBI.

Altafulladors i altafulladores, que així es faci, i que comenci la festa!!


Per consell de la policia municipal – acceptat i assumit per aquesta regidoria dins l’equip de govern – hem hagut de reduir els itineraris de la rua de Carnaval pactats a la reunió de carrosses i comparses.
Text resumit de l’informe de 3 de febrer:
“ Vist el recorregut proposat, aquesta policia local no pot garantir que tot el recorregut resti sense vehicles estacionats. Per la qual cosa i atenent els vehicles d’anys anteriors caldria la contractació de 2 grues en servei de tarda del dia 13, i 2 més durant la tarda del dia 14. (...)
(També el recorregut proposat suposa) l’increment dels efectius policials en 4 agents ( hores extres de 18 a 01 h.) més per garantir la seguretat de la rua: 1 per regular el trànsit a camí de les Bruixes / Escoles i l’altre per a Traginers / camí de les Bruixes, 2 més per requeriments de seguretat ciutadana (( 28 hores extres)). Els 5 agents del dispositiu de torn de tarda més el comandament per coordinar el servei haurien de perllongar el servei de 22 a 00::30 h. aproximadament. (( 12,5 hores extres )).
“A l’objecte de reduir costos i personal es proposa, si es considera adient, - com hem considerat l’equip de govern i el regidor de festes el primer – reduir el recorregut de forma que podria que dar de la següent manera:
Pl.Portalada, Safranars, cantó de la Vila, de Dalt, Martí Ardenya, sant Martí, Barceloneta, Pl. Nova i Pl.Martí Royo.
Avançar l’horar de la cercavila, evitant així el pagament d’hores extres – proposta refusada perquè els horaris havien de ser els acordats dins la Comissió.
“ – Aquestes modificacions permetrien la reducció a 2 agents de policia la contractació d’hores extres per garantir la seguretat ciutadana.
- La no contractació de grues per retirar vehicles.
I en funció de l’hora d’inici de la rua, tampoc el pagament d’hores extres per perllongació de jornada.”
Resta doncs argumentada la decisió de reduir l’itinerari per estalviar hores extres d’agents de policia (de 40,5 h. a 14 h.) així com la contractació de 2 tandes de 2 grues.
L’esmentada decisió de govern, pel qual lògicament dóna la cara el regidor de festes, fou comunicada telefònicament a cada responsable de carrosses o comparses de la Rua de Carnaval d’Altafulla. També fou explicat per ràdio al magazine de dimecres.
Després que el regidor responsable de la policia muncicipal fes una trucada a una dirigent de les comparses, intentant culpar de la decisió únicament al regidor de festes – en un episodi més de deslleialtat – el nostre regidor ha fet arribar el text íntegre fotocopiat de l’informe policial a cada carrossa i comparsa.

Novament la pulsió per la festa guanya el fred en la nocturna rua de Carnaval de dissabte
Sigui reconeguda amb més puntualitat que l’any passat, amb una certa mala maror prèvia pel canvi (justificadíssim) d’itinerari i després de superar les trifulgues del grup The Machine (Futbol Sala) per assolir tractor. Encapçalava la rua la carrossa dels Diables, màgicament abillats d’abelles ( alguna de travestit) i abellots. Els toca foto a portada de la Plaça del Pou. Un rusc / iglú presidia l’aparell mòbil que aglebava fins a 45 components. També nodridíssima de components la carrossa de l’anomenada Generació del 98, la dels escolars i respectius pares i mares de 6è de la Portalada nascuts en aquell any de fi de segle passat; sempre amatents a les modes, si l’any passat la carrossa intergeneracional va disfressar-se de blancors d’ABBA, enguany recordant la mort de Michel Jackson van emular el seu vídeoclip Thiller, passejant una munió de cossos nafradíssims retornats desbotzades tombes amb els corresponents nens emulant el traspassat rei del Pop i també dels Peter Pan. La tercera carrossa massiva aplegà els esmentats components del futbol sala esdevinguts tots “mozos de san Fermín”; la seva plaça de toros mòbil requerí desplaçaments interurbans acompanyats de policia municipal. Mixta de comparsa i carrossa, la disfressa de ninjes dels bastoners que van lluir el ball amb plàstiques espases de samurai. De les comparses inscrites vistosíssim el vestuari de les abillades mexicanes de la colla Jet Set; i a la manera juglaresca la colla impulsora del Dret a Decidir a Altafulla, amb més presència de militants del PSC que d’ERC.
La rua de tarda del diumenge aplegà també tota la canalleta disfressada que omplí el ball amb música disco de la Violeta.
Magnífic el servei de seguiment, obrint cada rua, de la policia municipal. Com a les curses de ciclisme dues màquines-escombra de la brigada amb un parell de rodets cadascuna tancà la rua deixant nets de tants festius confettis l’eix de carrers del lineal itenerari definitiu.

El Punt de dissabte 13 de febrer publica un reportatge a tota pàgina 7 intitulat “Altafulla ondulada” on el destacat més cèntric deixa constància de les “Queixes de PAU”.
Pot veure’s a www.elpunt.cat.tarragona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.