Altafulla amb tota la il·lusió

7/1/10

“El caràcter parcial de les veritats científiques i la pluralitat de valors fan necessari haver d’elegir sempre” (R.Aron)


Mar Serna (n. 1957), consellera de Treball: “A anteriors crisis ens costà entre cinc i set anys recuperar els nivells anteriors d’ocupació. El 1994 vam sortir de la crisi amb un atur del 21%. Avui estem al 16%, però tornar al 7% ens constarà”. “Tenim un atur del 26% entre els 16 i els 29 anys, quan és el nostre capital del futur”. “Només el 3% de les persones en atur estan disposades a sortir de la seva comarca”. “No es tracta de castigar, sinó d’estimular. No pot cobrar el mateix el que es queda a casa que qui assumeix el compromís de formar-se i millorar. Quan algú està dins un ERE temporal, la formació hauria de ser obligatòria. ¿Quants convenis col·lectius preveuen formació? Poquíssims”. “Es reivindiquen que els sous siguin a partir de mil e.; però que es vinculin a la productivitat”. “Cal examinar el model alemany i adaptar-lo en alguns temes: allí durant 24 mesos tenen flexibilitat i no computen a l’atur. Aquí són 120 dies, la flexibilitat és més rígida”.


Xavi Hernández: “Cruyff va canviar la filosofia. No teníem un patró de joc específic. Teníem gent de talent com Carrasco o Calderé, però no teníem un patró clar; anàvem a Europa a veure què passava. I el fet de ser com som els catalans, de tenir certa por, no ser gaire optimistes, no ens ajudava. I va arribar Cruyff i va canviar tot. El nostre caràcter d’equip ha canviat, el de la gent potser menys. El rival creua el mig camp i sent un cert murmuri al Camp Nou. No he vist un partit, en any i mig, des que tenim el Pep, que el Barça no hagi dominat el partit. M’he sentit dominador en tots els partis”. “Rijkaard, que és una persona increïble i molt bon entrenador, era partidari de l’autodisciplina i això el va sentenciar”. “Sóc cabut i molt culer. El dia que no serveixi al Barça ho passaré molt malament”


Andrés Ortega:“Se invierte la màxima orteguiana, ampliamente cumplida, de que “España es el problema y Europa la solución”. Hoy Europa tiene problemas y España ( y Francia, y Alemania y todos los 27) son su solución si aúnan sus voluntades y, al salvar su circunstancia europea, se salvan a sí mismas”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.