Altafulla amb tota la il·lusió

17/10/09

Per primera vegada, el Ple no haurà d’acordar modificacions d’ordenances fiscals.

Encara no podem baixar el tipus municipal de l’IBI, on aplicarem el quart tram de revisió de la base cadastral d’Hisenda. L’impost de vehicles, i les taxes ( inclosa la d’escombreries ) congelades, corregint el Pla Econòmic perquè el 5% d’inflació previst no s’ha escaigut, joiosament.



L’alberg d’Altafulla ens situa en la xarxa de les Rutes i camins per Catalunya, a peu (16) o en bicicleta de muntanya (25)

L’itinerari a peu enllaça TGN amb Vilanova pasant pels albergs d’Altafulla i Coma-ruga. El de bicicleta de muntanya es perllonga a BC- El Masnou – Cabrera de Mar – Canyamars. Aquesta ruta costanera en rep dues d’interiors: la Lleida – L’Espluga de Francolí – Altafulla; i la Manresa – Castellbell i el Vilar – Vallvidrera - BCN.

En la reacció i resolució de conflictes, 6 en són les estils (actituds i mètodes):

A ) El del tauró, que competeix. Egoista en el seus interessos, només i sempre mira de guanyar el màxim al seu favor. Només tanca el conflicte quan ha assolit tot el que volia.
B) El del Mussol, que col·labora. Busca la manera de conciliar objectius, resolent el conflicte amb la mútua satisfacció de les parts.
C) La de la Guineu, que busca solucions de compromís. Proposa de repartir guanys i pèrdues a cada part litigant fins que finalment assoleixen part dels seus objectius i perden en la resta.
D) La de la tortuga, amagada dins la closca. Ignorant el problema plantejat el creu així tancat.
E) L’ós, acomodatici. Cediex totalment a les posicions i objectius de la part contrària.
(Quan actuem de fotocòpia i eco / lloro de les queixes sense passar pel filtre de la fiabilitat i dels propis criteris i perspectives davant el conflicte. Del perillosíssim creuament híbridador de taurons i óssos neixen els populismes demagògics: AUPA; o els oportunismes: AA… en el conflicte del Cadastre / IBI)

Tipologia establerta a la Guia de mediació escolar per M.Carme Boqué.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.