Altafulla amb tota la il·lusió

21/10/09

Inversió de resultats en la votació del dictamen d’una modificació de crèdit proposat pel regidor d’Hisenda

Els tres regidors que es queden sols són el representant del PSC, Jano Francino i el propi regidor del Govern.

Així culmina la constant crítica de tres regidors, reunió rera reunió, reunió rera reunió del Govern, a la política de despeses de Cultura i Festes per sobre de la tan insuficient dotació; prou explicada en aquest òrgan de transparència de la nostra gestió dins el Govern que vam constituir i del que dormarem fins a final de legislatura.
La modificació de crèdit arribà a la comissió d’Hisenda d’aquest dimarts, després d’una llarga elaboració i instada per decret de l’Alcalde, amb informe argumental del regidor alhora de Culura, Festes i Hisenda i amb el vistiplau (sense cap objecció) de l’interventor.
Dotava amb 16 mil e. la partida de protocol general per tal de poder accelerar els pagaments de publicitat, petites despeses, factures petites d’acolliments i menjars d’actes culturals i festius sense partida a la pròpia (immodificable), reportatges fotogràfics artístics d’Elba Ruz; també el dinar d’agermananament de Roviano. Alhora garantia que en el proper pressupost s’hi mantindria, restant els posssibles futurs 20 mil e. dels 84 + 62 mil previstos Cultura i Festes per al 2010 segons el Pla Econòmic triennal.
L’aval de l’alcaldia, la proposta del regidor titulat del propi govern i la conformitat de l’interventor no han convençut els tres regidors que han trancat la unitat del govern en la votació del dictamen. Tampoc han aplicat la lògica del Pacte de Govern que estableix que es vota dins el Govern i el resultat majoritari ens implica a tots. Senzillament, els dos regidors havien marxat abruptament de la reunió presidida per l’alcalde J.M.Gené. Així la votació prèvia s’ha fet impossible.
Evidentment en fracassar el dictamen de la modificació de crèdit a la Comissió d’Hisenda no serà presentat al Ple. Així ens estalvierem de representar l’espectacle públic oficial de l’esquerda consolidada al Govern.
Com que les esquerdes són tan espectaculars com poc perilloses, l’edifici de l‘estabilitat governamental de l’Ajuntament d’Altafulla no ens ha de fer patir portes enfora; n´hi haurà prou amb els que estem disposats a seguir aguantant, des de dins i fins al final.
La fòrmula és molt fàcil: aplicar l’esmentat pacte.
El que afeixuga més encara és que l’ofensiva crítica, continuada, ja esmentada no es correspon amb la presentació dins el propi govern dels projectes d’inversions amb disponibilitats de préstec bancari des de començaments d’estiu. Si no ens hi posem les piles, acabarem incomplint el programa d’inversions a préstec del pressupost (reforma dels ressalts de l’era Marisa, rehabilitació de voreres, etc).
Una satisfacció, que ens plau també esmentat i reconèixer. Un seguit d’arbres han estat reposats o implantats, a banda i banda, al passeig més ampli d’amplada del conjunt de Marquès de Tamarit. Ens complau, tot i que com a regidor de barri no en vaig tenir delicada informació prèvia. Com en la col·locació de prohibidors de jocs de la canalla a la Plaça del Pou, que tant de mal em fa als ulls i al cor. S’hi va aplicar un referèndum entre els veïns de la plaça…

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.