Altafulla amb tota la il·lusió

5/10/09

Fem sisens, amb la clàssica de set, al Gran Concur-Set de la Torre

Sortim de la Trobada biennal de la Torre amb un regust agredolç. La fel, per no arrodonir l’actuació amb el nou de trinca 3 de 7 amb el pilar (o l’agulla); que havien acabat d’estrenar la nostra colla rival, el Nois de la Torre, els qui mercès a aquesta fita castellera han assolit el quart lloc. La mel perquè som una sòlida / tècnica colla de set, que ja en portem 6 de consecutius descarregats aquesta temporada: quatre 3 de 7 i dos 4 de 7; i l’equip del pilar n’ha completar el seu desè.
D’acord amb el comentari del membre del jurat, J.E.Ocaña, al nou castell decisiu els castellers de tronc no van donat el suport suficient al respectiu pis del pilar que s’hi havia d’agafar, precipitar-se a deixar-lo net. Precisament el pilar es trencà pel pis de quarts. Val a dir també que l’agulla / pilar només mantenia el segon Marc Capdevila com a titulat regular…
Hem qualificat de Gran el Concur-Set d’aquest 2009. Per ritme de rondes i de construccions, per emoció i per la millora general de nivell en relació a edicions anteriors. En la primera, una colla desapareguda i que la guanyà, la Colla Nova del Vendrell ( convidada a les primers Fires d’Artesans) s’inventà el 3 de 7 amb el pilar que ha estat el castell descarregat per les cinc primeres colles d’enguany. A més, les tres que han compartit el primer lloc, també han descarregat el seu respectiu 5 de 7. Així el rogencs Minyons de l’Arboç, a priori favorits a revalidar títol, han vist com els empataven els seus veïns a plaça, els grocs torrats de Badalona, i també els verds de Cerdanyola. Davant dels nostres Castellers d’Altafulla, a més dels “torreros” ( cosa que pica i molt ), s’han classificat els del Poble Sec.
Sigui per demostrar la vitalitat del fet casteller en aquest sisè esglaó ( després de les colles amb gammes extres, les de nou folrades, de les amb el 2 de 8 folrat, de les de vuit..., de les de 2 de7 ) tant per qualitat tècnica, com per camises i samarretes que apleguen, com sobretot per la seva diversitat territorial, tant de les àrees tradicionals del Camp i el Penedès (Arboç, la Torre, Altafulla : places de nou consolidades) com de la regió metropolitana ( Badalona, Cerdanyola, barri genuí el Poble Sec).
Dins el rànquing casteller, Badalona venia amb el 31è lloc; l’Arboç amb el 32, Cerdanyola, amb el 34; el Nois de la Torre, amb el 40; els del Poble Sec, amb el 35è i les nostres camises amb el 38è.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.