Altafulla amb tota la il·lusió

17/7/09

Text de la carta de renúncia a la subvenció del PUOSC per a la biblioteca.

L’obra ara possible serà molt més modesta i a l’abast de la capacitat inversora municipal, com transició al projecte final del qual ja disposem.
.
.
GENERALITAT DE CATALUNYA
DEPARTAMENT DE CULTURA I MITJANS
DE COMUNICACIÓ
Central de Biblioteques de Tarragona
A/A: Sra. Dolors Comas, Cap de la Central
C/ Estanislao Figueres, 2
43003 Tarragona



Benvolguda Cap

Quan l’horitzó estava a punt d’esdevenir terra ferma s’ha acabat esvaint. Quin desengany: quan el meravellós projecte de futura biblioteca de la vostra xarxa a Altafulla restava pactat fins al detall, després de tantes hores de feina i il·lusions, el poder inexorable del pressupost final ens obliga, amb tot el dolor del cor, a renunciar al somni.

De la xifra inicial de 900.000 € de cost total fixada per al PUOSC ja vam haver de passar als 1.291.500 € com a despesa total aprovada pel pla funcional; però, en fer els números definitius l’arquitecte, vet ací que hi afegim 500.000 € més com a mínim. La conseqüència en la distribució de percentatges de pagament entre ajuntament i Generalitat, és que partint d’un 60 % / 40 % segons el PUOSC, havíem passat al 73 % / 27 % al Pla Funcional per acabar desembocant en un inassumible 80 % / 20%.

L’alternativa immediata passa per dues línies: mantenir l’estreta i franca col·laboració amb el vostre servei, si cal establint un conveni que es mogui en el repartiment de despeses prevista al funcionament anual de 70 % a càrrec del nostre ajuntament pel que fa als equipaments, serveis i fons de documents que considereu oportuns i escaients.

La segona línia representa reduir les dimensions del projecte per emmotllar-lo a les possibilitats pressupostàries d’inversió. Sempre dirigit per l’arquitecte Xavier Mercadé i preveient una futura ampliació per adequar-se al preciós model de biblioteca somiat, pactat, però ara inviable econòmicament. Evidentment som conscients que així hem de renunciar als 350.000 € de subvenció del PUOSC 2008-2012; però el milió i mig d’euros d’inversió municipal són del tot impossibles i fins i tot irresponsables. El projecte factible fins i tot dins aquest legislatura prou que millorarà l’actual espai en la línia de qualitat de servei que ens ve aplegant.

No dubtant que compartim desencís i desengany pel desenllaç provisional del nostre comú projecte ens acomiadem amb el ben entès que tots aquest arguments seran exposats personalment pel propi alcalde d’Altafulla i aquest regidor responsable de l’equip de govern en tot el procés.






Fonxo Blanc
Regidor de Cultura

Altafulla, 15 de juliol de 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.