Altafulla amb tota la il·lusió

14/7/09

La canalla encara no vol que fem els castells de set.

Els castellers de Vilafranca ens tornem la categoria de plaça de nou i els Xiquets de TGN ofereixen una impecable clàssica de vuit. Dissabte la plaça del Pou esdevingué la “plaça plató” ( amb el canal 33 i la gravació dels anglesos del channel 5 de Tiger Aspect Productions).

Només la colla amfitriona sortí decebuda de la diada castellera de la tarda de dissabte 11 de juliol. Els magnífics troncs dels dos castells de set no van tenir la recompensa de les aletes de la canalla; hi persistirem fins que ens en sortirem. El dos de sis i el pilar de cinc ( amb el mateix equip que l’any passat, un cop decidit i aprimat el gran segon Marc Capdevila) exhibit al Serrallo van salvar l’honor dels altafullencs. Només va faltar que l’endemà els Nois de la Torre se’n sortissin, en l’actuació de la festa del quadre de santa Rosalia, per reblar un cap de setmana amarg per a les camises i sentiments castellers altafullencs.
Tant els vilafranquins com els matalassers, les dues colles ja de repertori del que la premsa castellera ha consolidat com a Diada de les Cultures, vam assolir el programa assajat. Els verds amb una lluïda i generosa actuació amb agulles i folres a les tres rondes: el quatre de vuit amb el pilar; el tres denou i el dos de vuit amb folres. Per a la història de la colla guanyadora dels quatre darrers concursos de TGN destacar que s’ha escaigut a la seva estimadíssima plaça del Pou d’Altafulla el primer castells de nou amb només components femenines de cinquens en amunt ( a la manera dels Minyons de Terrassa). Per a la història dels castells a Altafulla, assenyalar que al pis de quarts del pilar de sis vilafranquí, que encetà l’actuació com a agulla i l’acabà a la ronda de pilars, hi puja aquesta temporada la Núria Díaz, castellera de sant Cugat formada de menuda a Altafulla, neboda del gran entès Isidre Virgili – que espera coronar els seus somnis de passió castellera celebrant com una familiar seva reïx en un pilar de vuit!
Als tres castells de la altiva i ferma clàssica de vuit dels Xiquets de TGN va parar a segons el Pruden Moreno.
La Diada d’aquest juliol de 2009 certament convertí la nostra històrica plaça del Pou en tot un plató de gravacions per a televisions. Com a dret adquirit repetí la del programa del canal 33 Quarts de nou, conduït per Elisabet Carnicer, emès el diumenge i des d’ara accessible per internet. Com a fet extraordinari, seguint els vilafranquins en única actuació escollida expressament per la colla, l’equip de càmeres amb so de la productora Tiger Aspect es plantà a un balcó de l’ajuntament, a la golfa de la casa de l’Enric Barceló i també a plaça; per a ells van actuar especialment els nans i els bastoners altafullencs. Van rodar per a un projecte del Channel Five, presentat pel còmic Paul Merton, documental d’abast europeu sobre tendències socials emergents intitulat “What’s cooling Europe?”(Què està de moda a Europa?); el matí, a Montserrat, van seguir el vol d’ocell humà; l’endemà a Belchite van fixar records de la guerra civil. Fins ara han filmat a Alemanya, França, Itàlia i Irlanda.


Aclariment al Consell de Participació sobre la destinació a inversions dels 3 milions d’euros pels drets d’ús de la xarxa d’aigües:
47% per al Palau d’esports
20% per a les dues fases del nou passeig Marquès de Tamarit
7% per a l’enllumenat de la Via Hercúlea
5% per a la construcció de la llar d’infants de l’hort de Pau
4% per a l’obra civil de 3 illes de contenidors

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.