Altafulla amb tota la il·lusió

12/5/09

ALTAFULLA. BIBLIOTECA
Resum de la primera reunió de seguiment de l’Avantprojecte.

Dia: 06/05/2009, de 16:30 a 18:15 h., aproximadament
Lloc: Local actual de la Biblioteca Pública d’Altafulla


Objecte de la reunió.-

Començar i coordinar el procés de seguiment del projecte arquitectònic de la Biblioteca d’Altafulla.


Assistents.-

Sr. Fonxo Blanc, Regidor de Cultura, Xavier Mercadé, arquitecte municipal autor del projecte, Sra. Helena Cobos, directora de la biblioteca, i Sres. Carme Fernandez, arquitecte dels Serveis Territorials, Neus Martorell i M. Dolors Comas, bibliotecàries de la Central de Biblioteques de Tarragona.


Temes tractats.-

1. S’exposa la necessitat de tenir el projecte executiu finalitzat i amb el vist-i-plau del Servei abans del 31 de juliol, perquè es preveu que durant l’estiu es publicarà la següent anualitat del PEB i per tant, es necessitarà el Projecte Executiu per poder optar a la subvenció de construcció de la biblioteca. Per tant, el projecte hauria d’estar finalitzat durant dins de la primera quinzena de juliol per obtenir el vist-i-plau del Servei, i posteriorment ser aprovat per l’Ajuntament (Ple o Junta de Govern).

A continuació, es passa a analitzar l’esborrany d’avantprojecte. Encara no hi ha l’avantprojecte definitiu, perquè s’està pendent de rebre el topogràfic de la parcel·la. No obstant això, per avançar feina, s’estudia l’esborrany actual, perquè serà molt similar al definitiu.


. Vestíbul i àrea d’accés

Instal·lar-hi només un arc anti-furts a la primera porta d’accés al vestíbul.
Cal buscar una ubicació per ubicar el Directori.
La bústia de retorn de documents se situarà a l’exterior, prop de l’entrada.
A l’entrada, prop de l’àrea dels diaris, s’hi hauria de col·locar la fotocopiadora.
Cal preveure un espai per aparcar els cotxets infantils.


. Circulacions
El taulell d’informació està molt ben ubicat perquè permet una gestió clara de totes les àrees.
S’hauria d’instal·lar un tancament en el corredor d’accés a la sala polivalent, abans dels lavabos, perquè la sala polivalent pugui tenir un funcionament independent, i la biblioteca quedi aïllada..

També cal que la primera porta d’accés a la sala polivalent –la porta del costat dels lavabos--, i la porta d’accés al Centre d’Estudis, tinguin algun sistema de restricció (pany i clau, targeta magnètica, codi numèric, etc...).


. Informàtica i Comunicacions
La biblioteca disposarà de xarxa wi-fi.
Se suggereix instal·lar megafonia per tot l’equipament.
Caldria preveure 2 punts de consulta del catàleg (opac):1 a l’àrea general i l a la infantil.


. Àrea Infantil
· Se suggereix incloure-hi un taulell d’atenció, que podria ser simplement una taula amb un ordinador.
· Es recomana pensar en algun tipus de tancament de la sala (per exemple amb vidre), per obtenir un aïllament acústic de l’espai.
· Cal pensar en una redistribució de l’àrea:
§ incloure-hi un espai de petits lectors, amb elements tous i bucs baixos
§ canviar la ubicació dels ordinadors per donar flexibilitat a l’espai.
.

. Àrea general
Per millorar la gestió de l’espai, se suggereix instal·lar una porta de vidre que comuniqui el despatx de direcció amb la sala.
Es recomana reconsiderar la ubicació dels ordinadors de la sala general. La ubicació actual resta flexibilitat a futures redistribucions de l’espai.
Caldria pensar en la redistribució de l’espai que divideix l’àrea infantil i l’àrea general, just darrera del taulell d’informació.


. Altres
· Lavabos:
§ Preveure un canviador de bolquers en algun dels lavabos.
§ Pensar en adequar un dels lavabos pels infants.
· Espai de treball en grup (espai de suport) i aula de formació: tot i que ambdós espais tenen els m2 de Programa Funcional, es recomana ampliar-los una mica, guanyant espai del jardí adjacent.
· Magatzem: la Directora de la biblioteca suggereix instal·lar-hi prestatgeries compactes. També es recomana instal·lar-hi un punt informàtic i una porta d’accés directe des del carrer, per descarregar materials.
· Espais interns (espai de descans i espai de treball): tot i que no es va dir en el moment de la reunió, estudiat amb més deteniment el plànol, potser seria més operatiu intercanviar ambdós espais, de tal manera que l’espai de treball intern estigués adjacent al magatzem i no caldria cap element de separació fixe entre ambdós (s’hi podria instal·lar alguna porta corredera de vidre, etc...).
· Metres lineals de prestatgeria: cal comptar els metres lineals finals de prestatgeria perquè puguin encabir el documents finals de la biblioteca. El Programa funcional detalla els metres necessaris.

El projecte preveurà la possibilitat d’una ampliació futura, mitjançant la construcció d’una planta (de 250 a 300 m2) a tota la franja posterior de la biblioteca.


Acords.-

El Sr. Xavier Mercadé enviarà l’esborrany actual en pdf. També enviarà els plànols de l’avantprojecte, que recolliran els suggeriments de la reunió, en el mateix format. La Central, en coordinació amb el Servei, estudiarà els nous plànols i enviarà les recomanacions per correu-e. Quan el projecte estigui pràcticament finalitzat, celebrarem una reunió presencial per tancar-lo, a la qual es convidarà a la Cap de Secció de Planificació, Sra. Assumpta Carbonell..


M. Dolors Comas
Cap de la Central de Biblioteques de Tarragona


Tarragona, 06 de maig de 2009.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.