Altafulla amb tota la il·lusió

26/1/09

Versions de la memòria històrica…

En la sol·licitud, el president de Link / ABG / EUiA demana “commemorar l’entrada de les tropes franquistes a Altafulla”. En l’acte de Reparació i Reconciliació dels morts i desapareguts altafullencs de la guerra civil van oferir un ram amb la bandera republicana i van emetre comunicats de premsa (la seva dèria obsessiva reactiva) negant el dret a figurar-hi al Marquès de Tamarit, perquè ja havia estat homenatjat pel també sectari monument a los Caídos durant el franquisme. Tenim uns comunistes d’ABG tan arcaics que encara no han entès la gran aportació del llavors imatge del PCE Santiago Carrillo durant la Transició (abril 1977): la Reconciliació entre vencedors i vençuts de la guerra, l’acceptació de la Monarquia i també de la bandera roja i gualda. El 17 de gener de l’any passat, governant ABG com a grup corró hegemònic no decidí cap iniciativa per la Memòria Història fins aquest 17 de gener d’enguany tan Subordinada.
Caldrà afegir-hi com a mort com aconsequència deferides de guerra el jove que visqué al C/ de l’Hostal nº 22, Joaquim Ramon Bové.
Felicitem al marbrista Marcel Socias per l’obra tan ben feta i reexida de les inscripcions, que en permeten l’enterrament simbòlic dels joves altafullencs enterrats o desapereguts en indrets ignorats. També ens plau esbombar el paper decisiu per als criteris i execució de l’obra del cap de la brigada Pere Vives Suñé.

Link / ABG no encaixa amb els objectius del Consell Sectorial de Cultura.

Sembla que aquesta posició del nostre regidor que el presideix els dóna peu per mantenir-lo en la seva diana de calúmnies. Amb tots els mètodes: papers a l’alcalde, pamflet sense escrúpols del president de Link a la plaça del Pou; recollida de firmes en l’acte de “commemoració de l’entrada…”
Com manté el nostre regidor i consta en l’acta del Consell Sectorial, Link depassa en els seus objectius el conreu de les Belles Arts, les tradicions i el folklore ja que és una nova màscara d’ABG que promou i organitza propostes i debats polítics que tenen com a escenari lògic la Sala de Plens – l’espai de la participació política – i que depassen doncs els específics i limitats objectius del Consell Sectorial de Cultura. On són representats les entitats musicals (l’Escola de Música i la sevaAmpa, la Coral Nous rebrots i Oyl Arts); artesanals i amb sortides culturals i grup de teatre de l’Ateneu de Dones; el Centre d’Estudis organitzador de sortides culturals i editor dels Estudis Altafullencs i publicacions de temàtica altafullenca; els pintors i dibuixants del Cercle Artístic; la colla organitzadora de l’Aplec de Sardanes, el grup de Diables; la colla Castellera; el CACA amb el seu premi anual literari; el grup de Bastoners; i les AMPES de les escoles i l’IES organitzant els propis premis literaris de sant Jordi. També les de les llars d’infants que han incorporat dos nans al seguici festiu.
Sempre que presideix el nostre regidor, els òrgans de participació i coordinació cultural pràcticament es reuneixen cada mes i col·laboren activament en les Festes.
Com que cada grup polític hi és representat, incorporar Link seria duplicar la quota d’ABG. Ai, l’ABG que estant al govern ni creà el Consell de Participació, ni Link; estrenat organitzant unes Olímpiades Populars entorn del quiosc de platja també explotat per membres d’ABG.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.