Altafulla amb tota la il·lusió

10/11/08

El segon gran acord amb / per a Altafulla Life Resort

Aquest diumenge 9 de novembre, avantvigília de sant Martí, la inauguració del poliesportiu– més aviat gran i excessiu Palau d’Esports – significarà la visibilització definitiva de les tan favorables conseqüències per als equipaments dels / per als altafullencs dels pactes de desenvolupament urbanístics decidits políticament per UpA 1999-2003 amb el suport del PSC.
Cal recordar que la requalificació per a instal·lar la zona lúdica de les Bruixes (amb els multicines) permeté municipalitzar tota la gran peça de dues hectàrees on posteriorment s’han escaigut les inversions d’Educació de la Generalitat (l’escola El Roquissar i l’institut que esperem pugui dir-se Dr.Joaquim Balcells) i la inversió mixta per al Palau d’Esports. Els actors principals del pacte Roquissar / equipaments com a condició del nou negoci a l’avinguda de Roviano, en definitiva, l’expansió d’Altafulla per a serveis tant a ponent com a llevant, van ser el llavors alcalde Manel Ramon i / amb el propietari hereu del gran patrimoni històric familiar a Altafulla, Jaume Ixart.
Sobre aquest gran acord també transcendí el conveni signat amb Vicsan-Balís (el fundador Vicente Sánchez, els homes de confiança Jordi Virgili i Miquel Monserrat) per l’Alcalde Manolo Ramon (1999-2003) perquè com també cal recordar, al finançament definitiu del Palau d’Esports, Vicsan hi haurà posat uns 1 Milió 6 cents mil euros (557.250 per conveni; la gran resta en no facturar-nos els costs reals de l’execució de la segona fase del megaprojecte de l’arquitecte Jordi Marcé); Esports de la Generalitat, uns 6 cents mil; i la hisenda municipal d’Altafulla, cap a una mica més del Milió i mig d’euros. El cost oficial de la segona fase del pavelló, aprovada unànimement al seu dia per tot el Ple de 2003-2007 tot, sumà 2.136.098 e. El pavelló fou recepcionat per l’alcalde J.M.Gené l’agost passat.


Continuadors de la filosofia d’Urbanisme Social del quatrienni 1993-2003 d’UpA+ PSC, el Nou Govern (on previuen dos polítics complement identificats amb la concertació amb els motors econòmics: J.M.Gené / PSC oficial i el nostre regidor) ha culminat aquest estiu els acords Ajuntament d’Altafulla amb l’empresa Altafulla Life Resort s.l. La regidora d’urbanisme responsable n’ha estat la Conxita Rodríguez del PPC, amb el suport de tot aquell govern (PSC, AUPA, Ideal, PPC, PAU, Jano Jr.).

Compensació pel 10% municipal a la parcel·la indivisible del Resort Geriàtric

L’empresa privada promotora lliurarà a l’Ajuntament 3 apartaments geriàtrics complement acabats, plenament estandaritzats, sense cap cost per al municipi. Valorats en 180 mil e. cadascun, aquests 540 mil e. la podrem permutar amb obres municipals finalistes (dins el sector; o, tot i ser externes, vinculades al sector: depuradora, etc).
Culmina l’acord de compensació, els tres terminis de pagaments de l’abonament de mig milió d’euros addicionals, destinats a inversions municipals en serveis urbanístics (ex:: aportant a la nova biblioteca a la parcel·la de la Teresa Manero). Passats les 30 primers dies de la inscripció definitiva per Altafulla Life Resort de les finques resultants, ens ingressaran el 40% (200 mil e.); sis mesos després, d’aquest primer pagament, el 30% (150 mil e.); els 150 e. restants definitius a l’any del primer pagament.
En definitiva, l’empresa promotora assoleix / assumeix la totalitat de la parcel·la única indivisible a canvi d’un total de un Milió 40 mil e. per al patrimoni municipal ( mig, en pagament en tres terminis; l’altra meitat i escaig en obra acabada valorada permutable per obres municipals de desenvolupament del sector a les Esplanes, l’expansió a la frontera nord del terme amb la Nou de Gaià).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.