Altafulla amb tota la il·lusió

15/7/08

Els aiguats frustren el gran dissabte cultural i festiu del 12 de juliol

Havia d’escaure’s a mitja tarda la diada castellera de la Festa de les Cultures i a continuació la degustació de productes lleidatans a l’era del Senyor. Per anar disposats a gaudir del recital de Labordeta a VoraMar dins la Festa d’Alí Supay; quedant-s’hi per la llangonissada i el seguit d’actuacions o adreçant-se cap a la plaça Martí Royo al ball organitzat pels dos bars que s’hi ubiquen.
La diada castellera anunciava el tres de set i el pilar de cinc dels amfitrions castellers d’Altafulla, el dos de vuit amb folre dels Xiquets de TGN i renovar la categoria de plaça del Pou de Nou amb el quatre amb folre dels Castellers de Vilafranca. Era la diada del cap de setmana escollida pel programa del canal 33 Quarts de nou, dels vespres dels diumenges, i per això hi volien desplegar tota la logística de gravació amb el suport de l’elevador de la nostra brigada d’obres municipal.
A l’hora prevista per a les actuacions plogué a bots i barrals, convertint la baixada esglaonada del carrer del Forn en unes cataractes per a goig de la canalla de les colles castelleres. Acabat el gran xàfec, refugiats als porxos i dins la Casa de la Vila oberta de bat a bat, i lliure la plaça de les escorrenties d’aigües vam intentar tirar endavant la Diada amb to menor; però lluny d’escampar, tornà la pluja permeten només un interludi amb el quatre de vuit dels Castellers de Vilafranca i una ronda de cloenda inacabada de pilars de les tres colles. Els Xiquets de TGN, condicionats per les dificultats de desplaçament a la N-340 no podien disposar de tots els efectius de la colla

“Hi érem tots i amb totes les ganes de fer castells”

Així ens argumentà l’endemà a la Torre el cap de colla dels verds David Miret, esvaint qualsevol judici d’intencions que s’entesta a imaginar que van sortir a plaça, quan semblava que tornaria la calma climatològica, per tal de poder facturar / cobrar el seu catxé de 4.500 euros. Pel contracte, habitual en els desplaçaments de les grans colles castelleres, només pel simple acord ja cal pagar-los el 75% quan es suspèn 72 dues hores abans, i la integritat quan la suspensió ha estat posterior i no cal dir-ho si s’hi han desplaçat, tot i no poder actuar per culpa del mal temps. Cornellà per exemple, ha hagut de pagar tota la seva diada als Minyons de Terrassa i als Castellers de Vilafranca, tot i que el mal temps ja els impedí de sortir dels respectius locals per emprendre els viatges en autocar cap al Baix Llobregat.
Sembla que les promeses de 4 de Nou dels Castellers de Vilafranca a la plaça del Pou porten les imprevistes / indesitjades pluges torrencials ( que a Altafulla fan baixar la Rasa). El sant Martí de la vinguda dels agermanats de Roviano (2001) i el diumenge següent vam haver de suspendre la Diada que tenia el gran reclam de l’intent de 4 de Nou net dels de la camisa verda; enguany, des de la plaça del Mercat de Vic havien anunciat el 4 de nou amb folre, inèdit a la plaça del Pou d’Altafulla. El sant Martí de 2000, el dia de la inauguració de la placa recordatòria del pilar de vuit carregat de l’any abans, en el desenari de l’erecció del monument, els Castellers de Vilafranca van tirar el gamma extra 4 de nou amb agulla de pilar de set, que féu una llenya espectacular i amb assistència d’ambulància cap a santa Tecla.
Precisament, la falta d’una segona ambulància per part del servei de la Creu Roja, en la Diada de juliol de 2004 impedí també el manteniment de la categoria de plaça de nou de la històricament reconeguda plaça del Pou castellera d’Altafulla.

El possible redreçament de les activitats del passat 12 de juliol per ara es cenyeixen al ball de la plaça Martí Royo, que s’ha ajornat a la propera nit del dissabte 19 després del correfoc dels Diables d’Altafulla a Baix a Mar, que s’encetarà un ja acabat el concert de piano de Sira Hernàndez, amb peces del compositor convilatà Serge Mühler a la plaça de l’Església.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.