Altafulla amb tota la il·lusió

28/7/08

Partides pressupostàries per a inversions:

Adequació del camp de futbol i pagaments de l’enllumenat de la Via Hercúlea

Amb el vistiplau de la Comissió d’Hisenda d’aquest dimarts al Ple de juliol d’aquest divendres aprovarem dues modificacions de crèdit amb les finalitats esmentades.
Per tancar les despeses a l’enllumenat de la via Hercúlea de Baix a Mar, donem de baixa 17.506,17 e. , del bloc d’inversions decidides a finals de 2006, (en aquest cas destinats a l’obra civil de 3 illes de contenidors) fins ara no executades. Ens permetrà el pagament de tres factures – que també reconeixerem extrajudicialment, en pertànyer a l’exercici de l’any passat: dues a l’enginyer projectista i director de les obres (1.825,86 e. + 5.071,38 e., datades el febrer de 2008) i a Eipsa Lleida les 10.608,95 e. de liquidació definitiva d’obres, lliurada el novembre de 2007.
Per assumir l’actuació urgent a l’Estadi Joan Pijuan un cop concedida la subvenció de la Diputació de TGN, hem bastit una modificacióde crèdit (la 8ª de l’any) per a la partida nova 08-01-432-63221. Suma 153 mil e. dels quals 108.638,90 e. procedeixen de la subvenció i 44.361 e. d’aportació d’inversió municipals també donat de baixa 6 sumants d’aquell bloc de finals de 2006. Com que la subvenció no arribarà fins l’any vinent, pagarem les factures de l’adequació del camp de futbol en dues fases: enguany, amb el líquid propi i el 2009 amb els diners del PAM expressament destinats. Les obres han començat aquesta setmana!
Per cert, al Ple, vet ací que hi han votat tots els grups a favor, tret de dues abstencions: les d’ABG i la de CiU. Quins socis de govern vam tenir per tirar endevant la nostra responsabilitat a la regidoria d’Esport envers el futbol altafullenc! Doncs el més recalcitranment refractaris…


1.155 e. per a ajusts al servei de transport dels batxillers.

En suposarà la 3ª modificació de crèdit que aprovarem al Ple, esperem que amb total unanimitat. La quantitat procedeix d’una partida amb 3 ordinals menys al pressupost aprovat de 2008, inadequadament destinada a TTCC a l’escola de Música amb una dotació inicial de 1.500 e.


11 mil euros de subvenció de la Diputació per obres culturals.

Ens ha estat comunicat avui. Havia estat sol·licitada per l’anterior equip de govern a partir de la memòria de les activitats que havia programat per valor de 136 mil e. de depeses i 69 d’ingressos. Ens plau que entre elles figurés una tripleta de diades castelleres: la del 35è aniversari de la colla, el segon diumenge de juliol(sic) + la de la festa major de la platja (sic) del 15 d’agost + la de la Festa Major de sant Martí. S’hi fixaven19.650 e. destinats a catxés de les colles convidades!.
S’hi demostra dues mentides més al seu darrer Full sobre el regidor de PAU:
1) la Diada de juliol ja estava fixada i sobradament pressupostada al febrer d’enguany, data de la petició de subvenció; per la qual cosa els Castellers de Vilafranca no havia estat contractada pel nostre regidor “estant a l’oposició” sinó que s’hi comptava com des de fa bastants juliol; des que el Lluís Esclassans de la Fassina accedí a cap de colla que s’adonà que per garantir castells de nou folrats era més adient lligar la Diada d’Altafulla el disssabte de la setmana abans de les Santes a Mataró.
2) l’alegria en les despeses del pressupost final de Cultura destinada a colles convidades només puja a 8 mil e.(comparem-les amb les 19.650 e. del pressupost de l’anterior govern)

Bons despatxos per a les regidories de l’oposició

Finalment, un cop degudament habilitats, l’antiga seu dels municipals a la primera planta de la Casa de la Vila serà reservada com a espai propi dels tres grups a l’oposició; cadascun amb la seva taula i armaris. El seus horaris coincidiran lògicament amb els d’obertura de l’ajuntament i de celebració de reunions, normalitzant així la seva importància dins la vida municipal plenament democràtica. Les claus de la porta de l’Ajuntament pensem que només poden ser responsabilitat dels regidors de govern, que les fem servir excepcionalment precisament per desplegar les nostres compromisos organitzados d’actes.

Visita el dijous passat a la Gerència del Cadastre

Molt ben acollits per l’actual gerent, perfecte coneixedora del món municipal com a ex-tresorera de l’ajuntament de Tortosa. De l’allò parlat podem establir les següents conclusions:
a) La signatura de l’anterior alcalde a les valoracions cadastrals no és de cap manera vinculant. És només competència d’Hisenda estatal.
b) Fou un error que les valoracions les establís una empresa externa contractada pel Cadastre / Hisenda, sense coordinar-se amb el nostre Ajuntament. Les errades al padró responen a la falta de fluïdesa entre Cadastre i BASE, que té cedida la gestió de IBI, a partir de les dades que li lliura el nostre Ajuntament.
c) Certament les valoracions representen un greuge comparatiu entre les del Poblado (clau 2.1del POUM) i el xalets de sant Antoni, unitàriament massa a la baixa. En principi, les valoracions cadastrals de les distintes zones del POUM s’havien de regir pels preus de mercat a Altafulla el 2004; per tant fora dels preus en plena “bombolla immobiliària”.
d) Tot propietari en desacord amb la seva valoració mai no estat indefens, ja que ha pogut al·legar al Cadastre.
e) Al 2011, en escaure’s els cinc anys de vigència ( i la meitat de pagament del volor d’IBI segons la nova base cadastral) el Ple municipal d’Altafulla podem demanar la revisió d’aquelles zones valorades injustament, sense equitat – tant per excés, com per defecte. Ho assumirem.
f) Les bonificacions aprovades pel Ple al pagament de l’IBI no poden corregir les injustícies de la valoració el Cadastre del Ministeri d’Hisenda. No poden aplicar-se a zones sinó per exemple a les famílies nombroses: el 10 per cert, actualment.
En conclusió, com vam respondre al Ple de juliol, ens trobem atrapats: no som la causa ni la solució del problema; però se´ns hi acusa. De cap manera es pot acusar cap dels regidors de l´anterior legislatura d´afavorir-s´hi.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.