Altafulla amb tota la il·lusió

2/6/08

NORMES PARTICULARS DEL PROCÉS D’ADJUDICACIÓ DE 24 HABITATGES PROMOGUTS PER L’INSTITUT CATALÀ DEL SÒL EN RÈGIM DE LLOGUER PER A GENT GRAN A LA LOCALITA

NORMES PARTICULARS DEL PROCÉS D’ADJUDICACIÓ DE 24 HABITATGES PROMOGUTS PER L’INSTITUT CATALÀ DEL SÒL EN RÈGIM DE LLOGUER PER A GENT GRAN A LA LOCALITAT D’ALTAFULLA. PROMOCIÓ “HORT D’EN PAU I”

INFORMACIÓ DE LA PROMOCIÓ:

L’Institut Català del Sòl promou a la localitat d’Altafulla 24 habitatges de protecció oficial en règim de lloguer per a gent gran, que adjudicarà la Direcció General de Promoció de l’Habitatge del Departament de Medi Ambient i Habitatge.

L’edifici, situat a Carrer Vinyet, es composa de 24 habitatges.

La superfície útil dels habitatges va dels 37,89 m2 fins als 41,14 m2.

Els contractes de lloguer es regiran per la Llei d’Arrendaments Urbans i per la normativa d’habitatges de protecció oficial, i es formalitzaran per un termini de cinc anys.

La renda de lloguer mensual a satisfer, s’ha calculat en base al mòdul vigent a data d’elaboració d’aquestes normes. La renda de lloguer que finalment s’aplicarà, serà la que resulti de l’aplicació del mòdul vigent a data de formalització del contracte.

A l’annex 1 figuren el preus provisionals.


1. MARC NORMATIU

Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener.

Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya

Reial Decret 801/2005, d’1 de juliol, pel qual s’aprova el pla estatal 2005-2008, per afavorir l’accés dels ciutadans a l’habitatge (BOE núm. 166, de 13 de juliol de 2005)

Decret 244/2005, de 8 de novembre, d’actualització del Pla per al dret a l’habitatge 2004-2007 ( DOGC de 10 de novembre de 2005) i correcció d’errada al DOGC núm. 4512, de 17 de novembre de 2005.

Decret 166/2006, de 16 de maig, de reestructuració parcial dels departaments de Medi Ambient i Habitatge i Benestar i Família.

2. PROCÉS D’ADJUDICACIÓ

2.1. Informació i presentació de sol·licituds

L’empresa pública Administració, Promoció i Gestió, S.A. (ADIGSA) en virtut de l’encomana de gestió feta pel Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, gestionarà l’adjudicació de 24 habitatges amb protecció oficial en règim de lloguer per a gent gran al municipi d’Altafulla.

Les sol·licituds, que s’han de presentar en model normalitzat i adjuntant la documentació requerida, s’han d’adreçar a l’empresa pública Administració, Promoció i Gestió, S.A. (ADIGSA) i es poden obtenir i registrar a:

Ajuntament d’Altafulla. Pl. Pou, 1. En horari de registre.

El termini de presentació de sol·licituds és del dia 1 al 31 de juliol de 2008, ambdós inclosos.

Així mateix, es poden presentar per qualsevol del mitjans previstos a l’article 38 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Per accedir als habitatges cal acreditar el compliment dels requisits que s’especifiquen al punt 3 d’aquestes normes particulars.

En l’adjudicació dels habitatge NO es tindrà en compte l’ordre de presentació de les sol·licituds.

Així mateix, es poden presentar per qualsevol del mitjans previstos a l’article 38 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

2.2. Llistes provisionals d’admesos i exclosos

Transcorregut el termini de presentació de sol·licituds, aquestes es valoraran d’acord amb la documentació aportada i en base als requisits d’accés previstos al punt 3 d’aquestes normes particulars, i faran públiques les llistes provisionals d’admesos i exclosos al tauler d’anuncis de l’Ajuntament i a la pàgina web www.adigsa.net. El termini de publicació serà de 10 dies, durant els quals es podrà presentar reclamació, acompanyada de la documentació que l’avali. Durant aquest termini també s’haurà de presentar la documentació que manqui a la sol·licitud inicial, amb els efectes previstos a l’article 71 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre.

2.3. Resolució que aprova les llistes definitives d’admesos i exclosos

Finalitzat el període de reclamació es valoraran totes les reclamacions presentades en temps i forma, i el Director General de Promoció de l’Habitatge dictarà la resolució que aprovarà la llista definitiva d’admesos i exclosos.

Aquesta llista serà exposada als mateixos indrets que les llistes provisionals. Contra la resolució que les aprova es podrà presentar recurs d’alçada en els termes previstos per la normativa vigent.

2.4 Sorteig. Determinació de les persones adjudicatàries

Els sol·licitants admesos amb major puntuació esdevindran adjudicataris. En cas d’empat a punts que sigui determinant d’adjudicació d’habitatge, es farà entre els empatats un sorteig. Un cop determinats els adjudicataris, ( per puntuació i en cas d’empat a punts per sorteig) s’efectuarà només entre ells el segon sorteig d’assignació d’habitatge concret.

2.5 Llista d’espera

Les persones sol·licitants admeses que no hagin resultat adjudicatàries formaran la llista d’espera, que també s’ordenarà mitjançant sorteig.

Aquesta llista d’espera tindrà dos anys de vigència, sempre en el cas que no es creï amb anterioritat el Registre únic de sol·licitants d’habitatges o que no es faci un altre procés de selecció de la mateixa tipologia, i servirà per cobrir les eventuals baixes que es produeixin entre els adjudicataris seleccionats conforme l’establert als paràgrafs precedents. Amb aquesta llista d’espera es cobriran, així mateix, les vacants que es produeixin en promocions d’habitatges en lloguer existents a la població i que tinguin requisits d’accés similars.

Les persones que figurin a la llista d’espera hauran de continuar complint els requisits d’accés aprovats per aquestes normes en el moment en què siguin cridats per a l’adjudicació. A aquests efectes, la Direcció General de Promoció de l’Habitatge podrà sol·licitar l’actualització de les dades o l’aportació de documents.

En cas de no aportació o de manca d’acreditació del compliment dels requisits d’accés es denegarà l’adjudicació i es requerirà a la persona següent de la llista d’espera.

2.6. La publicació de les diferents llistes tindrà el valor de notificació personal a cada sol·licitant i/o adjudicatari/a.

2.7 Sobrants
En cas que el procés d’adjudicació finalitzés amb menys sol·licituds admeses definitivament que habitatges te la promoció; o en cas que havent llista d’espera aquesta s’hagi impulsat en la seva totalitat i restin encara habitatges buits a la promoció, s’obrirà un nou període de presentació de sol·licituds que s’establirà per Resolució. Aquesta també determinarà el manteniment o els canvis en els requisits d’accés.

3. REQUISITS D’ACCÉS

Poden concórrer en aquest procediment les persones físiques majors d’edat i amb plena capacitat d’obrar i d’obligar-se que compleixin els requisits següents::

3.1. Ser de nacionalitat espanyola, o que tenint qualsevulla altra nacionalitat ostentin el permís de residència vigent, concedit per l’Estat espanyol (Tot això en el moment de l’inici del termini de la presentació de les sol·licituds).

3.2. Que la persona sol·licitant estigui empadronada al municipi d’Altafulla i amb 3 anys d’antiguitat ininterrompuda, a comptar des de la data d’inici del termini de recollida de sol·licituds o que, tot i no estar empadronats actualment, puguin acreditar que van estar empadronats anteriorment al nostre municipi durant 3 anys de manera continuada.

3.3. Que la persona sol·licitant sigui major de 65 anys. Excepcionalment, es poden donar 2 situacions a valorar:

a) Que el sol·licitant convisqui amb un fill amb discapacitats físics o psíquics a càrrec, per la qual cosa, el fill no caldrà que reuneixi el requisit de la edat.

b) Per motius mèdics, d'accessibilitat i socials, previ informe de serveis socials i valorat per la Direcció General de Promoció de l’Habitatge.


3.4. La composició de la unitat convivencial ha de ser un màxim de 3 persones. En tots els casos: matrimoni, parella de fet, germans, amics, etc.-, tots els integrants de la unitat convivencial han de tenir més de 65 anys, excepte en el supòsit que el sol·licitant tingui al seu càrrec una persona amb discapacitat. Es permet que el cosol.licitant pugui tenir al menys 50 anys tractant-se de matrimoni o parella de fet.

3.5 Ingressos propis de la unitat familiar inferiors a 2,5 de l’IPREM, en còmput anual (2007) . Vegeu la taula d’ingressos màxims, concepte d’unitat familiar i es sistema de comptabilitzar si es superen o no els ingressos màxims.

2,5 VEGADES IPREM
ZONA B
1 MEMBRE: 21.840 euros
2 MEMBRES: 22.515 euros
3 MEMBRES: 23.483.87€

3.6.Ingressos de la unitat de convivència superiors a 6.000 €, en còmput anual de l’any 2007 (Ingressos bruts)

3.7. Que les persones que consten a la sol·licitud no siguin titulars del ple domini o d’un dret real d’ús o gaudi sobre algun habitatge. S’exceptua el propietari o copropietari que acrediti de forma fefaent que no pot fer ús del seu habitatge. Tampoc s’haurà de ser propietari/a de cap altre immoble, llevat que es tracti d’un traster, garatge o local de negoci dedicat a ús propi, o d’un terreny no urbanitzable. També serà excepció, sempre i quan l’habitatge del qual siguin propietaris sigui ofert a la Xarxa de Mediació per al Lloguer Social gestionada per Adigsa i en les condicions que estableix la normativa vigent.

3.8. Els sol·licitants han de tenir un grau d'autonomia funcional que li permeti tenir una vida autònoma. El grau d'autonomia es valorarà d'acord amb el que estableix la Sol·licitud de programes i serveis socials d'atenció a la gent gran, tot tenim corn a referència les següents dades:
a) Grau d'autonomia funcional per a les anomenades activitats bàsiques de la vida diària (AVD) inferior als 14 punts.
b) Puntuació superior de 5 per a les activitats instrumentals de la vida diària.
c) Estat de cognició d'entre 8 i 10 punts.

3.9. Fer una declaració de responsabilitat conforme, si es resulta adjudicatari, es destinarà l’habitatge a domicili habitual i permanent. Els adjudicataris disposen del termini de tres mesos per ocupar l’habitatge un cop signat el contracte d’arrendament.

3.10. No haver obtingut prèviament finançament qualificat a l’empara de plans estatals d’habitatge, durant els 10 anys immediatament anteriors a la sol·licitud actual.

3.11. Fer una declaració de responsabilitat de l’estat civil ( model adjunt). L’han de fer totes les persones majors d’edat que constin a la sol·licitud.

El compliment d’aquests requisits s’haurà de mantenir fins el moment de la signatura del contracte de lloguer.


4. CRITERIS DE PRIORITZACIÓ
A) Existència de barreres arquitectòniques.
Es valora les barreres arquitectòniques de l'habitatge actual del sol·licitant en el moment de cursar la sol·licitud, i es puntuarà, d'acord els criteris següents:
- pis amb planta baixa .................................................... 0 punts
- pis amb alçada d'una planta……………………………. 2 punts
- pis amb alçada de dues plantes .................................. 3 punts
- pis amb alçada de 3 plantes o més .............................. 4 punts
B) Ingressos unitat convivencial
Si els ingressos de la unitat convivencial són:
- Inferior 1 vegada I'IPREM................................................................................ 4 punts
- Entre 1,01 i 1,5 vegades I'IPREM.................................................................... 2 punts
- Entre 1,6 i 2,5 vegades I'IMPREM................................................................... 0 punts
C) Valoració de la situació de salut
La Direcció General de Promoció de l’habitatge del pisos de lloguer, valorarà tota aquella informació complementaria derivada de l'informe mèdic emès per un metge de la Seguretat Social, d'acord amb el model d'informe mèdic de la Sol·licitud de programes i serveis socials d'atenció a la gent gran del Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya.

D) Valoració en funció de l’antiguitat al padró municipal d’habitants i segons l’edat:
Empadronament:
- entre 5 i 7 anys …………………………… 1 Punt
- fins a 10 anys……………………………… 2 punts
- fins a 20 anys…………………………….. 3 punts
- més de 20 anys………………………….. 4 punts
Edat:
- a partir de 70 anys………………………… 1 punt
- de 73 a 75 anys…………………………… 2 punts
- de 76 a 80 anys…………………………… 3 punts
- més de 80 anys ....................................... 4 punts

5. EXCLUSIONS

Són causes d’exclusió:

5.1. L’incompliment o la manca d’acreditació dels requisits establerts al punt 3 d’aquestes normes.

5.2. La falsedat en les dades o en els documents aportats.

5.3. Cas de duplicitat de sol·licituds s’admetrà únicament la última presentada i s’exclourà la resta.

5.4. Que la sol·licitud estigui integrada per un nombre total de membres que superi la ratio d’ocupació màxima recomanada, en aquest cas 3 persones, establerta al Decret 259/2003, de 21 d’octubre, sobre requisits mínim d’habitabilitat en els edificis d’habitatges i de la cèdula d’habitabilitat

5.5. Haver renunciat a l’adjudicació efectuada a favor seu, d’un habitatge de promoció pública ( en qualsevol dels seus règims de finançament) durant els tres anys anteriors, llevat que la renúncia sigui justificada.

5.6. No s’admetran canvis, un cop registrada la sol·licitud, ni en el nombre ni en la identitat de les persones que hi constin. Només es pot presentar i estar inclòs en una sol·licitud.

5.7. Una mateixa persona no pot constar a més d’una sol·licitud.

5.8. Presentació de la sol·licitud fora de termini.


6. RELACIÓ DE DOCUMENTS PER ACREDITAR EL COMPLIMENT DELS REQUISITS:


Certificat (document original o còpia compulsada) històric d’empadronament de totes les persones que constin a la sol·licitud.

Certificat (document original o còpia compulsada) de béns immobles emès per l’Ajuntament d’Altafulla de totes les persones que consten a la sol·licitud.

Informe mèdic emès per un metge de la Seguretat Social, d'acord amb el model d'informe mèdic de la Sol·licitud de programes i serveis socials d'atenció a la gent gran del Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya.
Originals i fotocòpies dels documents d’identitat (vigents) de totes les persones que constin a la sol·licitud.

Original i fotocòpia del llibre de família, si escau.

Declaracions de responsabilitat (models adjunts) signades per les persones sol·licitants, fent constar, si és el cas:

o Que l’habitatge sol·licitat constituirà el domicili habitual i permanent.
o Que no són titulars de cap altre habitatge de protecció oficial ni de promoció pública, ni són propietaris de cap habitatge lliure, o en cas de ser-ho no realitzin la cessió a la xarxa de mediació.
o Que no han rebut finançament qualificat a l’empara de plans estatals d’habitatge durant els 10 anys immediatament anteriors a la sol·licitud actual.
o Declaració d’estat civil. En cas de declarar que s’està separat/ada o divorciat/ada, caldrà aportar la sentència de separació o divorci i el conveni regulador que s’hagi aprovat en l’esmentada sentència.
o Autorització perquè l’administració pugui recaptar dades tributàries a l’Agència Tributaria (només quan procedeixi). Aquesta no eximeix de la responsabilitat de presentar la documentació econòmica establerta a les normes.

Documentació per acreditar els ingressos i còmput:

Original i fotocòpia de la declaració de renda completa de l’any 2007 de tots els membres de la unitat familiar obligats a presentar-la.

En cas de no haver presentat la declaració de renda de l’any 2007 per no estar-hi obligats d’acord amb la normativa tributària, caldrà presentar els següents documents originals i fotocòpies:

o Certificat d’altes i baixes a la Seguretat Social (Informe de vida laboral)

o Certificat/s d’ingressos i retencions a compte de l’IRPF corresponents a l’any 2007 emesos per l’empresa/es en el/s període/s en què s’hagi treballat.

o Pensionistes: Certificat de la pensió percebuda l’any 2007, emès per l’organisme oficial corresponent, amb indicació del seu import.

o Autònoms: Certificat de les bases de cotització a la Seguretat Social i fotocòpia del darrer certificat d’ingressos i retencions a compte de l’IRPF.

o Si s’ha estat a l’atur, certificat de l’Oficina de Treball de la Generalitat de Catalunya (OTG), amb indicació del període d’atur i, si escau, dels imports percebuts durant l’any 2007.

En tots els casos anteriors, declaració de responsabilitat dels ingressos totals percebuts l’any 2007 (s’adjunta model).


Per al còmput dels ingressos es tindrà en compte els percebuts pels membres de la unitat familiar.

El concepte d’unitat familiar és el que resulta definit per les normes reguladores de l’impost sobre la renda de les persones físiques.

Les referències a la unitat familiar als efectes d’ingressos es fan extensives a les parelles de fet.

L’estat civil i la situació de parella de fet i la seva inscripció en el registre corresponent s’hauran d’especificar a la declaració de responsabilitat que s’adjunta a la sol·licitud.

Per comprovar si la unitat familiar supera o no el límit d’ingressos màxims permesos:

En cas d’haver presentat declaració de renda (exercici 2007): es sumaran les quanties que figurin a la part general i a la part especial de la base imposable prèvia a la deducció del mínim personal i familiar.

En cas de presentar certificats d’ingressos i retencions a compte de l’IRPF (exercici 2007): es tindrà en compte la quantitat que figuri com a import íntegre satisfet derivat de rendiment del treball, restant la quantitat/s per despeses fiscalment deduïbles. No es consideraran les percepcions derivades de dietes, despeses de viatges i premis.

En cas de pensions i atur: es tindran en compte els imports íntegres descomptant les retencions i/o deduccions.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.