Altafulla amb tota la il·lusió

4/3/08

Sobre les legitimitats polítiques (reflexió en veu alta)

Aquesta parauleta ve a dir que cal sumar legalitat i autoritat moral. La legalitat està escrita en les lleis, variables segons la voluntat legislativa. La legitimitat a més està escrita en la consciència de cadascú. La reflexió ve a tomb en el nostre cas de l’Ajuntament d’Altafulla on tard o d’hora hem de canviar de govern (i d’alcalde). Serà absolutament legal perquè les mocions de censura constructives – i a deu dies exactes d’haver estat formalitzades– estan perfectament contemplades en el nostre marc jurídic; que per cert equilibra alternances de govern amb estabilitat: alhora que censurem l’encara alcalde n’hem de proposa un de nou, per això és “constructiva” precisament; però, ep! cada regidor només en podem presentar una de moció de censura constructiva durant tota la legislatura.
Els grups fins ara a l’oposició a l’Ajuntament d’Altafulla tenen tota la legitimitat, tota l’autoritat moral, per aplicar la llei de moció de censura constructiva. Fins i tot diria que en tenen tota l’obligació: tot grup es presenta a les eleccions amb la intenció / voluntat / projecte de Governar; i, per això, tots els vuit grups vam fer reunions per formar el govern que desitjàvem.
Els únics que hem de justificar plenament la nostra autoritat moral, la nostra pròpia legitimitat, per aplicar la legalitat de la moció de censura constructiva som el de PAU; perquè vam votar la investidura del primer govern i del primer alcalde.
Des d’aquí intento fer-ho amb tota la transparència de consciència possible: amb dos arguments prou evidents:
(a) PAU a Cultura va tenir una gerent de CiU, soci d’aquell govern, en demostració de trenar-lo / matxambrar-lo; i a més ja va avançar en un sentit també unitari del Ple: fent el cap de llista del PSC comissionat de la vil·la romana dels Munts i, la d’AUPA, de música clàssica dels altafullencs. També al nostre bloc mai vam deixar de valorar les aportacions que vèiem com a positives de grups de la llavors oposició; i hi podeu accedir als blogs dels altres grups, tots!. En definitiva, PAU hem estat radicalment oberts i sociables, en l’antítesi de l’actitud hegemonista – i ja no diguem calumniadora des del seu butlletí - d’ABG.
(b) La legitimitat política municipal nascuda del resultat de les eleccions que ens féu votar la investidura del cap de llista d’ABG i entrar al govern (molt sota mínims) ha estat rellevada per la legitimitat nova nascuda dins del Ple: en les sessions més transcendentals el nou bloc polític PSC+AUPA+Ideal+PPC+PAU hem parat tots els cops de “megaprojectes i democràcia participativa” i hem pogut aclarir totes les principals inversions de futur; on només resta pendent la irrenunciable gespa artificial a l’estadi Joan Pijuan. Ja ho vaig dir enfurismat, per desenganyat, al ple de setembre: A Altafulla manarà el Ple no l’assemblea d’ABG!.

Fonxo Blanc Canyelles
Regidor per PAU
(article lliurat al butlletí municipal La plaça del Pou, de març)

4 comentaris:

Anònim ha dit...

mal que rebentis de ganes, no crec que ho aconsegueixis el teu desitg profund que és ser alcalde i poder fer el que et doni la gana (gespes verdes inclòsses. Ja sé que aquest comentari no sortirà però se me'n fot

Anònim ha dit...

Soy un recién llegado a Altafulla que ha leído unos cuantos escritos tuyos (es inevitable porque están por todos lados) y no consigo entender tus planteamientos.

Al parecer estabas hasta hace poco en el equipo de gobierno (por lo tanto estabas de acuerdo con ABG...)...
Te echaron... y de repente reniegas de todo lo que realice ABG, hasta el punto de votar conjuntamente con PSC, AUPA, Ideal, PPC...

¿Y escribes sobre legitimidad?.
¿De qué legitimidad hablas?... ¿de la que te supones cuando estabas de acuerdo con ABG... de la que te supones ahora que votas a todo en contra de tus ex-socios?.

Ahora estás muy orgulloso por esto que escribes...
"PSC+AUPA+Ideal+PPC+PAU hem parat tots els cops de megaprojectes i democràcia participativa”.

Pero resulta que el 25 de junio firmaste un acuerdo de gobierno en el que claramente estabas de acuerdo (valga la redundancia) en...

“La voluntat d’aquest govern de canvi i de progrés s’articularà en la necessitat de potenciar la participació de la ciutadania i de les entitats com un dels objectius primordials. Una participació que passa per la intenció de crear consells de participació de barri, incentivar la participació en tots els àmbits de l’actuació municipal, millorant l’accés a la informació i a les noves tecnologies com una eina més per promocionar el dinamisme de la població”.

¿No estabas de acuerdo en la democracia participativa?... ¿tenías legitimidad?...
¿Ahora reniegas de la democracia participativa?... ¿tienes legitimidad?...

La legitimidad no se supone ni se tiene por sacar poco más de un centenar de votos (es interesante comprobar los pocos votos que hacen falta en Altafulla...) ... hay que ganársela.
Y no se gana legitimidad votando ahora exactamente lo contrario que hace unos pocos meses.

Un saludo.

Anònim ha dit...

Fonxo, com et deixes donar un "rapapolvo" d'aquesta magnitud per un nouvingut. Espero que dins de poc siguis alcalde i el fotis fora del poble. Ànims, ja està més a prop, només queda convèncer a la Conxita.

Anònim ha dit...

Que se critique mi supuesto rapapolvo por el hecho de venir de un "nouvingut" me resulta muy interesante.

No se cuestiona la veracidad de lo que comento.
No se argumenta contra lo que comento.

Lo malo... lo peor de mi razonamiento... lo que te preocupa... lo que me tiene que llevar a la expulsión del pueblo... ES QUE SOY UN NOUVINGUT...

Gracias por tu respeto a las opiniones libres.

Un saludo, de un nouvingut.

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.