Altafulla amb tota la il·lusió

2/3/08

Ple important al fora camp.

Si hem de ressenyar el Ple de febrer, potser l’últim amb l’actual govern en minoria, no hem de considerar la part formal, d’acords als punts de l’ordre del dia. Sinó al torn de precs i preguntes i en la part de ciutadans assistents al Ple.
Pràcticament ningú d’ABG. ¿Serà per què l’encara alcalde Farré va renunciar a donar compte al Ple dels presumptes nomenaments “digitals”, a ensenyament o a protecció civil, de dos dels seus actius militants? ¿Expressa la seva definitiva crisi de lideratge dins ABG?
Al torn de precs, l’ordre de paraules no va tenir cap mena de flexibilitat. Negant-la als regidors a qui havia passat torn. El futur govern ho hem de millorar, permetent aclariments i debats amb els regidors que la demanin.
Però el més significatiu fou que cada regidor encara a l’oposició (i des de desembre majoria al Ple) va preguntar les qüestions de les seves possibles futures àrees. Així,
(a) vaig demanar al regidor d’Hisenda (i prèviament per escrit perquè en reclamés la informació adient) sobre l’estat de liquidació de plusvàlues i per l’estat del cobrament per les certificacions de les obres del Poliesportiu.
(b) La regidora del PP expressant la queixa per no haver passat la històrica gran reparcel·lació del SUR 10 d’Altafulla Life Resort prèviament a la comissió d’Urbanisme, comentant que “si ABG sou tan representatius…”.
(c) El regidor d’Ideal es preocupà per la solució definitiva als corredors de sortida d’embarcacions i socors de la platja.
(d) El plat fort fou la intervenció de la regidora d’AUPA sobre les males formes negociadores, amb les famílies implicades, de la regidora d’ensenyament en la qüestió de les hores de tarda de juliol de la Llar d’Infants; així com en defensa de l’obra ben feta de la regidora anterior sempre desqualificada per l’actual.
(e) Cristina Magrinyà preguntà pel camp de futbol i per la situació de l’obertura de pliques dels aspirants a la gestió del Poliesportiu.
(f) Finalment el probable futur alcalde preguntà per l’acabament de la segona fase de Marquès de Tamarit.
En resumim les respostes més importants: (a) segueix embussada la relació amb el Consell Català de l’Esport pel cobrament de les certificacions del Pavelló objecte de subvenció d’un primer contingent de 271.101e. De plusvàlues, el 2007 hem vam liquidar 40.159 e. sobre els 206 mil pressupostats (és a dir el 20%, deu meu); però, en els dos primers mesos de 2008 la xifra de liquidació és de 37.806e. (b) cap mena de resposta de l’encara regidora de ”Territori” a la queixa de tota la majoria del Ple. (d) Finalment, el govern en minoria renuncia a fer pagar un plus de 45-60 e. per les deus hores de les tardes del mes de juliol a les Llars d’Infants, que segons ella ens costaran 2.420e. per cada classe oberta; va remarcar que era una despesa no prevista i en la seva línia habitual de “càlcul empresarial” va insistir que l’educació a les Llars d’Infants “és un servei molt subvencionat”, això sí sense haver donat en cap moment els % exactes de participació de les tres parts (Ajuntament, Generalitat, Famílies) des que és regidora d’Ensenyament (per acceptar no tenir el càrrec de 1er tinent d’alcalde). També va establir dos tipus d’AMPAs de les Llars: la respectuosa i la que no… (e) el regidor d’esports manifestà no saber si estem dins o fora de termini d’obertura d’aquelles pliques d’oferta de gestió del Pavelló. Quan a la resposta sobre la solució al camp de futbol no se n’estigué d’intervenir l’encara alcalde amb la seva coneguda solució (d’ABG) de camp de terra…(és dir de coberts d’alumini i no d’acer inoxidable) que pensa fer passar pel Patronat d’Esports.
(f) Ens plau de felicitar la regidora Marisa Méndez-Vigo perquè ens ha assegurat que setmana vinent plantaran els arbres, i per Setmana Santa restarà obert al tràfic la segona fase del c) Marquès de Tamarit.
Ha complert la seva paraula en un projecte que vam aprovar per reciprocitat dins l’equip de govern en majoria… que vam donar i no ens va tornar.
Al torn de ciutadans assistents va destacar la intervenció d’una representant de l’AMPA que va donar notes en el cas ja comentat que tanta incertesa i tensions els ha fet viure: “Un zero per a la regidora d’ensenyament i un 10 per a l’Eva Martínez i l’oposició”. També l’exregidora Fuensanta Castro va replicar en defensa de la seva gestió i negociacions amb el personal de les llars d’infants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.