Altafulla amb tota la il·lusió

16/3/08

EL PUNT. Diumenge 16 de març de 2008




Dimiteix el primer tinent d'alcalde d'Altafulla i es desmarca del partit.


L'edil de l'Alternativa Baix Gaià continuarà com a no adscrit i deixa el govern més debilitat i exposat a una moció de censura. AZAHARA PALOMARES. Altafulla
Altafulla pateix una altra crisi de govern, probablement la definitiva per l'executiu encapçalat per l'Alternativa Baix Gaià (ABG) i que compta amb els suports de CiU i ERC. Després de quedar en minoria amb l'expulsió, el novembre, del regidor de PAU, Francesc Blanc, ara és el primer tinent d'alcalde i número dos de l'ABG, Jano Francino, qui abandona la disciplina de govern i se suma en una oposició cada cop més unida. Francino, que continuarà al consistori com a regidor no adscrit, es mostra especialment crític amb la gestió feta pels companys de grup, l'alcalde Francesc Farré i la regidora d'Urbanisme i Ensenyament Marisa Méndez-Vigo. Amb aquesta altra baixa, la presentació d'una moció de censura sembla cada cop més propera.

Francino va entregar ahir a l'Ajuntament d'Altafulla la carta amb què comunica oficialment l'abandó del grup d'ABG i, per tant, la conseqüent renúncia a la primera tinença d'alcaldia i a la direcció de les àrees de Turisme i Promoció Econòmica. Amb aquest pas, el regidor (que es va presentar com a independent als comicis) passa a formar part de l'oposició i, probablement, dóna l'estocada mortal en un govern en crisi i en minoria des de fa cinc mesos.
El fins ara primer tinent d'alcalde es mostrava dolgut amb la gestió que ha fet des de l'executiu local l'ABG. «L'ideari de principis de transparència, informació i participació no es corresponen a la realitat viscuda per aquest regidor», afirma a la declaració. Francino dirigeix les crítiques a «un nucli dirigent» del partit que considera que s'ha «enrocat en tics autoritaris». «S'han dedicat a governar com si tinguessin majoria absoluta», va explicar ahir, quan, al seu parer, un consistori fragmentat en vuit grups municipals «necessita un alcalde capaç de cohesionar-los».
El distanciament entre Francino i els seus dos companys de grup (Farré i Méndez-Vigo) s'ha fet evident en els últims mesos, especialment en el ple del mes de gener, quan el llavors primer tinent d'alcalde es va desmarcar de la resta del govern i va fer un discurs en què demanava una rebaixa de la tensió política, i a què la resta de regidors de l'ABG no van donar suport públicament.


INCÒMODE AL SEU GRUP Francino reconeix sentir-se «enganyat, dolgut i manipulat» pel propi grup, que fins i tot, assegura, l'han fet «objecte de mercadeig» en negociacions paral·leles amb altres partits. «Sóc d'Altafulla de tota la vida, i vull treballar per a Altafulla», cosa que, segons argumenta, no ha fet el govern actual.
Davant de totes aquestes afirmacions, Francino aposta perquè «un govern estable treballi pel futur d'Altafulla», fet amb què obre la porta a un relleu en el capdavant del consistori i, per tant, en una moció de censura. L'edil, que passarà a formar part del grup mixt, va negar que la decisió (que qualifica com a «traumàtica») sigui una traïció, sinó un exercici de «fidelitat» al municipi. «És una llàstima que una oportunitat tan important per donar un gir a Altafulla no l'haguem sabut aprofitar», va sentenciar en declaracions en aquest diari.
La marxa de Francino, molt rumorejada en les últimes setmanes al municipi del Tarragonès, empitjora la crisi que arrossega l'Ajuntament altafullenc, on els regidors a l'oposició (7) gairebé doblen ja els de govern (4).


JANO FRANCINO, exprimer tinent d'alcalde d'altafulla«Em sento enganyat, dolgut i manipulat i és l'hora de prendre decisions, i que un govern estable treballi pel futur d'Altafulla»



FRANCESC FERRÉ, alcalde d'altafulla«Respecto la seva decisió, però no la comparteixo. Em sembla una irresponsabilitat que només agreuja l'actual situació d'inestabilitat»

1 comentari:

Anònim ha dit...

Fonxo, t'han tornat a vendre.

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.