Altafulla amb tota la il·lusió

12/12/07

El 18, Ple extraordinari de propostes per al PUOSC 2008-2012

Al·leluia: també han retirat el projecte d’aparcament públic als terrenys de RENFE; i ja en van dos.
Ho hem sabut a la Junta de Portantveus d’avui, on per cert també ha actuat de ponent la regidora d’urbanisme. El llistat de projectes “susceptibles de ser incorporats” al Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat de Catalunya 2008-2012 s’ha reduït a dos:
(1) Els de remodelació de voreres a l’àmbit dels carrers de les Oliveres, dels Ametllers, de Luzymar, de la Farigola, Ronda d’Altafulla i camí de l’Ermita. Només en tenim els plànols (enllumenat públic, voreres, pluvials., soterrament de serveis, arbrat) datats el juny d’aquest 2007 i… ja des d’avui amb memòria econòmica… per valor de 3.327.000 e. (primera fase de 800 mil). Com a possible recanvi, una intervenció similar als Munts per valor de 3.150.000 eurossense els plànols i memòria prèviament vistos o fotocopiats. PAU considerem que no són la primera prioritat.

(2) Sí que n’és per a nosaltres la de construcció del col·lector d’aigües pluvials als carrers Onze de setembre, de l’Alzina, de Tamarit i de la Ronda d’Altafulla. Comença a la cruïlla de l’era del senyor i abasta fins a 825 m. de xarxes pluvials. Sumant a l’execució material (525.093e.) el 13 % de despesa general (68.262e.) i el 6% de benefici industrial (31.505e.) resulten 624.861 e. als quals aplicar el 16% d’iva i aixó donar com a pressupost definitiu exactament 724.839,22 e.

Recordem que el PUOSC abasta el quinquenni 2008-2012. Que s’han de presentar els projectes fins el 27 de desembre. Si en tenim el projecte aprovat pel Ple i visat pels Col·legis professionals, les obres poden començar el 2008, ¡sempre i quan si també els tenim inclosos i programats en les inversions a préstec!. Si només en presentem memòria valorada i n’elaborem el projecte el 2008, llavors – amb les mateixes condicions anteriors – poden començar el 2009.
La subvenció màxima pot arribar fins el 650 mil euros; sense depassar el 70% del cost total. Per al projecte del col·lector aquest percentatge suposen fins a 507.383 euros. Si s’inclouen també les primers fases de 800 mil e. d’un dels projectes de remodelació (sant Antoni o Els Munts), llavors el 625 mil e. màxims subvencionats pel PUOSC en reclamaran d’inversió municipal plurianual 875 mil més!! El màxim anual es mou entre els 250 mil, per tant en demanaria en exclusiva la destinació de tres anys i mig. Cal adonar-se’n i valorar-ho, oi?

Tant PSC com AUPA i PAU (i ho he proposat a CiU i Ideal) també volem incloure a subvenció del PUOSC 2008-2012 la construcció d’una biblioteca pública als terrenys de les Teresa Manero, enderrocant-ne l’edifici secundari de dues plantes. El nostre regidor, informat per la Central de Biblioteques de TGN, ha presentat les característiques de la subvenció, d’acord amb el capítol IV (art. 31.5.c, 33.1 i 33.3 i 35 del Decret 245/ 2007 de 6 de novembre) que reclamen la cessió d’una superfície a la qual aplicar els següents mòduls, a partir entre Generaliat i Ajuntament: per cada m2 80 e. per a redacció del projecte + 1.500e. per cada m2 pel que a l’execució del projecte. Com a documentació cal aportar les dades identificatives i demogràfiques (en el propers 10 anys) d’Altafulla; la descripció de l’equipament actual (de 80m2) i del seu règim de funcionament i demanda d’usuaris; la ubicació de la nova superfície i finalment una memòria indicativa valorada.
L’alcalde s’ha negat fins i tot a incloure la proposta a debat del Ple del dimarts 18 a les 6 de la tarda. Caldrà, per tant, que 4 regidors ho demanem expressament, com a 25% del Ple que en té la iniciativa legal per fer incloure punts de l’ordre del dia. En la data del Ple, encara no tindrà regidor el PP, per tant el govern podrà guanyar les seves propostes pel vot de qualitat de l’Alcalde
La regidora omnipresent d’urbanisme ha presentat dins el plec informatiu de projecte de Biblioteca dins el PUOSC amb la qualificació ben grossa de “desestimat”. Proposen una xarxa de biblioteques local a partir de l’actual i les tres escolars; idea que no és més que la reacció a la proposta de PSC+AUPA+PAU, perquè la regidora d’ensenyament – la mateixa que urbanisme – no ha tingut cap interès fins ara pel funcionament de les biblioteques escolars fora d’horaris escolars. En la seva argumentació de rèplica a tornar a queixar-se que tant la Llar d’Infants nova com el pavelló a punt d’estrenar (o el camp de gespa i la futura biblioteca nova foren càrregues de manteniment que – segons ella, obsessiva amb els pluvials per inundacions “prevenint els efectes del canvi climàtic” – no ens podem permetre (sic)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

parece usted señor foncho preso de deseo por la regidora de urbanismo, la nombra cada tres lineas, y por el tono de sus referencias, lo suyo va en serio!!!, estaria bien un poco de amor entre los miembros del pleno, asi acabaria de parecer esto un gran hermano a la altafullenca.
Siga asi, creo que le hace ojitos

Anònim ha dit...

Al Sr. anónimo :
Debería de ir Vd el próximo lunes día 17 a las 19,30 horas al Ayuntamiento, para asistir a la reunión informativa, que ha convocado la regidora de urbanismo y quizás también se enamore Vd de ella.

Acuda de verdad, acuda no tiene desperdicio

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.