Altafulla amb tota la il·lusió

8/12/07

Dimarts decisius: l’Onze de desembre, Junta de Portantveus. El 18, Ple extraordinari de propostes per al PUOSC 2008-2012

Al·leluia: ens ha arribat la convocatòria del que havíem demanat: dimarts vinent, Junta dels 8 Portantveus. I inclou un llistat de projectes “susceptibles de ser incorporats al Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat de Catalunya 2008-2012”.
Se n’ha exclòs el projecte estrella d’ABG+ERC de 3,2 milions d’euros per a Baix a mar, aturat per PAU i les oposicions (destacant-ne J.M.Pérez d’Ideal, tan arrelat a la zona i, sobretot, la de l’Antonio del Castillo, ja exregidor del Ple en representació del PPC, coneixedor de les característiques del terreny com ningú com a pioner urbanitzador). Haver evitar l’aventura forassenyada del projecte que tant ens ha preocupat i ocupat (motiu de fons de la situació del govern en minoria pel cessament del nostre regidor) obre la porta a la consideració d’altres projectes, que són els que consten en l’esmentada convocatòria i al que volem afegir (amb el suport d’entrada del PSC) el del futur edifici de la biblioteca substituint el de l’escola annexa a les cinquantenàries Teresa Manero.
Els projectes proposats per instruccions de l’actual alcaldia en són aquests tres – a disposició de la consulta dels portantveus, cosa que hem fet:
(1) Remodelació de voreres a l’àmbit dels carrers de les Oliveres, dels Ametllers, de Luzymar, de la Farigola, Ronda d’Altafulla i camí de l’Ermita. Només en tenim els plànols (de pavimentació, de xarxa d’aigua potable i d’enllumenat públic) datats el juny d’aquest 2007 i… sense memòria econòmica…

(2) Construcció del col·lector d’aigües pluvials als carrers Onze de setembre, de l’Alzina, de Tamarit i de la Ronda d’Altafulla. Comença a la cruïlla de l’era del senyor i abasta fins a 825 m. de xarxes pluvials. Sumant a l’execució material (525.093e.) el 13 % de despesa general (68.262e.) i el 6% de benefici industrial (31.505e.) resulten 624.861 e. als quals aplicar el 16% d’iva i això dóna com a pressupost definitiu exactament 724.839,22 e.

(3) Aparcament públic de vehicles a la “zona sud-oest del Barri Marítim” – eufemisme que deu referir-se al macropàrquing asfaltat de 319 vehicles als terrenys de RENFE; projecte de 696 mil euros (si fa no fa la mateixa quantitat que la del camp de gespa artifical) tan car a l’ecologisme d’ABG, per obligar-nos als banyistes de la roca de Gaià / l’Espigó a perdre el dret consuetudinari a aparcar al tradicional camí de sauló obert per l’antiga fàbrica de potasssa. L’accés al pàrquing se l’empesquen entrant des de la rotonda de la baixada del pont sobre l’estació i a través d’un asfaltat paral·lel a peu pla.
El projecte duu tant la marca de la regidora d’urbanisme que està datat… en aquest proppassat mes de novembre…
Heus-ne ací els capítols del projecte: moviments de terra i pavimentació: 318.710 e. + xarxa de reg, ordenació de zones verdes i ajardinament: 64.217 e. + enllumenat públic: 61.023e. + xarxa de drenatge: 38.053e + demolicions: 10.992. Suma una execució material de 504.452 on aplicant-hi els consabuts 13 i 6 % i sobra la suma obtinguda el 16% d’iva ens trobem amb aquells 696.345,74 e.

Pensem que amb un projecte de pantalla vegetal amb l’estació anem que xutem (per cert, fou l’espai del més històric i provisional dels camps de futbol del poble: el moll de moviment de mercaderies de l’estació). El capítol 6è del projecte en pot ser la referència, per la qual cosa el reproduïm:
Instal·lació de reg amb goters: 4.968 e. + hidrosembra: 1.248 e. + arbrats (tipuana speciosa, lladoners) i arbust(hedera d’hèlix, genista monosperma, lavàndula dentada): 1.951e.

1 comentari:

Anònim ha dit...

pensen gastar-se 696 mil euros en un terreny que no pertany al municipi d'altafulla?

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.