Altafulla amb tota la il·lusió

13/11/07

Sant Martí: Gran matinal per als Castellers d’Altafulla. La Coral excel•leix en l’Ofici cantat

Finalment la seva seu a la pallissa de l’era de l’Yxart resta definitivament acabada. I el pilar de quatre pujant per les escales fou d’execució perfecte, amb reserva de forces com per girar-lo sota la fornícula del sant a la plaça de l’Església, l’espai també de la munió de bastoners i de la ballada de sardanes de la diada central de la Festa Major Gran. L’ofici cantat ens demostra que la nostra Coral assaig rera assaig ja ha assolit el to de categoria.

Els Castellers van ser els portants del patró durant tota la processó, que tingué com a pròleg un pilar de quatre del tot Morell i Ramírez a la part visible. L’avi Manolo fou recordat amb la veu tallada per l’emoció d’Amic a l’excepcional pregó de José Miguel Gallego, el sempre mestre jove de les ja cinquantenàries Teresa Manero; recordades vitalment amb el dvd confegit per Centre d’Estudis, seguit per una multitud a la sala de Plens la vigília; on al migdia, l’antiga aula de les nenes ja té nou mobiliari per a la biblioteca i dipòsit ple de prestatges a l’estatge que nasqué com a Llar d’Infants.

La Violeta no ha parat durant sant Martí: el divendres, la Girasol. El dissabte, Lorenzo Santamaria. El diumenge, la Màgica Joana Andreu. Sempre plena. Llàstima de la baralla de la matinada de dissabte, que no ha tornar de tornar passar. Com tampoc el serial d’arrencar retrovisors dels cotxes com a dany col·lateral de l’empalmada; per cert i és també noticiable amb una oferta musical admirable al Comunidor.

Lluny d’Altafulla, tot el futbol guanya: el futbol sala a Amposta; a l’exili de la Riera, com a locals 2-1, contra la Torre! Guanyant-ne el derby. El nostre capità Jordi Araus, la vigília del seu aniversari va fer un partidàs extraordinari. El Martí Inglés, hi era per transmetir-ho en directe. També a la 107,4, el vespre de sant Martí vam poder seguir la recitació del Ball.
El proper sant Martí tindrem ja el pavelló a ple rendiment, i amb oferta poliesportiva. Caldria que harmònicament l’acompanyés l’estadi amb camp de gespa artificial!.

La penya ciclista ha fet Festa Major de la tradicional pujada a sant Antoni. Josep Maria Vidal / Jan Jansens n’ha estat el guanyador, als seus esplèndits 54 anys en forma. Hi van participat una cinquantena de ciclistes, molts canalla, que n’asseguren la continuïtat.

Els Diables, organitzadors cabdals de la Festa Major
Han tingut cura de la baixada de trastos i el gran correfoc, participant a la cercavila de la vigília. Els hem d’agrair les gestions i tria del castell de foc a l’era de l’Hospital. Ep! prou que s’ho han cobrat amb els versots, on a les “verdades del barquero”, que sort que les diuen ells també, han afegit desconsideració, mala informació i moltes rimes fàcils: i és que són diables, no angelets, oi?

Encara ens esperen els actes de la capvuitada… (que espero disfrutem plenament els regidors de govern, que vam empalmar fent pressupostos des de les vuit del vespre a les quatre de la matinada)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.