Altafulla amb tota la il·lusió

26/6/07

Acord de Govern ABG + CiU + PAU + ERC signat dilluns 25 de juny


ACORD DE GOVERN DE CANVI I DE PROGRÉS PER ALTAFULLA 2007-2011

El resultat de les eleccions del passat 27 de maig a Altafulla ha posat de manifest la voluntat de la ciutadania d’una alternança en el govern amb altres noms i forces així com la necessitat del diàleg i l’intent d’arribar al màxim consens possible. El resultat de les urnes també ha fet evident un tomb cap a posicions de progrés.

Conscients d’aquests resultats, l’Alternativa Baix Gaià-Entesa pel Progrés Municipal (ABG-EPM), Convergència i Unió (CIU), Plataforma Altafulla Unida (PAU) i Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal (ERC-AM), amb un total de 6 regidors, la qual cosa suposa la majoria absoluta, hem acordat unir esforços per fer un govern estable i fort per Altafulla pels propers 4 anys.

La voluntat d’aquest govern de canvi i de progrés s’articularà en la necessitat de potenciar la participació de la ciutadania i de les entitats com un dels objectius primordials. Una participació que passa per la intenció de crear consells de participació de barri, incentivar la participació en tots els àmbits de l’actuació municipal, millorant l’accés a la informació i a les noves tecnologies com una eina més per promocionar el dinamisme de la població.

La participació també serà present en l’elaboració d’un Reglament Orgànic Municipal (ROM) i amb la creació de regidors de barri.

Un altre objectiu és la millora de l’acció de govern municipal i els serveis amb els principis de l’eficàcia, l’eficiència i la transparència, que garanteixi l’atenció a les persones i reforci les polítiques socials.

En la nova forma de governar també es pretén impulsar la figura de l’alcalde amb més accessibilitat, presencia a la vida pública i com element de consens i diàleg.

Altres objectius del nou equip de govern en aquesta legislatura municipal passen per un model de població en el que es prioritzi la mobilitat sostenible, la creació d’habitatge protegit, la defensa del territori i la revitalització cultural i esportiva.

Els quatre grups municipals s’han posat d’acord en distribuir l’organització de govern de la següent manera:

FRANCESC FARRÉ i CAMPS (ABG) Alcaldia, serveis, personal i comunicació

JANO FRANCINO MARCOS (ABG) Primer tinent d’alcalde i regidor de promoció econòmica i de turisme

JOAN ALBERT SPUCH SÁNCHEZ (CIU) Segon tinent d’alcalde i regidor de Benestar Social i Salut

JOSEP MªALASÀ i MADUELL (ERC) Tercer tinent d’alcalde (fins 15-6-2009) i regidor d’hisenda i de joventut

FONXO BLANC CANYELLES (PAU) Tercer tinent d’alcalde (16-6-2009/15-6-2011) i regidor de cultura, tradició i d’esports

MARISA MÉNDEZ-VIGO CAMPOS (ABG) regidora de Territori i d’ensenyament

================================

També s’ha acordat la distribució de regidories de barri quedant de la següent manera:

Baix a Mar, els Munts, l’Hort de Pau: JANO FRANCINO
Brises del Mar: FRANCESC FARRÉ
Comunidó, l’Oliverot, la Vinya Gran i les Esplanes: MARISA MÉNDEZ-VIGO
La Pedrera, Safranars, la Portalada, tram inferior de Ronda: JOSEP MªALASÀ
Sant Antoni, Roquissar, tram superior de la Ronda: JOAN ALBERT SPUCH
Vila Closa, Barceloneta, el Clos: FONXO BLANC

En quant als Patronats, l’alcalde presidirà el d’Ensenyament i delegarà les presidències del Patronat de Cultura (PAU), Turisme (ABG), Esports (PAU) i Mitjans de Comunicació (sense designar).
Dependran de les àrees corresponents les comissions paritària de personal, la d’urbanisme i la d’hisenda. Així com també la revitalització de la comissió de Benestar Social (presidida per CIU), la del Consell de Sostenibilitat i Participació depenent de l’àrea de Territori i la de la Promoció de polítiques transversals adreçades a la joventut, àrea nova que s’impulsarà a nivell de funcionament i econòmicament com a Patronat.

La Junta de Govern estarà formada a més de l’alcalde i els 3 tinents d’alcalde, pels altres dos regidors de l’equip de govern que pels quatre socis de govern tindran la consideració de membres de ple dret de la Junta de Govern.

MESURES IMMEDIATES PER VISUALITZAR UN GOVERN DE CANVI I DE PROGRÉS

Pla de xoc per la millora de la neteja pública, especialment en les zones de les places i parcs públics de l’entorn de la platja al llarg d’aquest estiu.

Millorar i complementar la recollida selectiva dels contenidors evitant la seva saturació i males olors

Substituir l’actual tanca de seguretat al costat de la rotonda d’accés a l’estació des del carrer Alcalde Pijoan

Fer una auditoria sobre l’estat de les voreres, calçades, carrils bici, passos de vianants, senyalitzacions viàries, arbres, mobiliari urbà, bandes sonores, parcel·les, solars i fer constar l’estat de parcel·les sense edificar.

Introduir les millores que es puguin en el tram que ha entrat en servei del passeig Marqués de Tamarit i modificar per millorar el projecte del segon tram

Esborrar les senyals d’aparcament reservat sense permís davant l’Hotel Gran Claustre

Aplicació de la normativa de sorolls d’obres i activitats sorolloses, especialment a l’època d’estiu.

Habilitar més espais d’aparcament de vehicles, bicicletes i ciclomotors a Baix a Mar i potenciar l’ús de l’aparcament de la RENFE.

Presencia de l’alcalde a l’ajuntament i en els carrers del poble per atendre sense restriccions ni demores a totes les consultes de la ciutadania

Elaboració d’una campanya pilot de Participació Ciutadana

Publicitar la situació financera municipal i iniciar la confecció de les ordenances i dels pressupostos per 2008 aplicant criteris socials de participació i de racionalització de la despesa

Creació del servei municipal d’actualització del Cadastre

Estudiar, amb la participació dels veïns, la millor opció amb criteris de sostenibilitat del vial d’accés a Brises del Mar i la solució per l’actual depuradora.

Potenciació del PIJ (Punt d’Informació Juvenil) a l’estiu com a Casal per a joves

Potenciar la promoció de l’activitat física, creació de rutes en bici i a peu, la promoció d’activitats per a la tercera edat, fomentar la participació en les festes durant els mesos d’estiu. Promoure la recuperació de la Milla Urbana pel passeig de Botigues de Mar

Instar a la instal·lació de megafonia i quadres horaris de pas dels trens a l’estació de la RENFE

Distribució de cucurutxos-cendrers, especialment per la platja i espais públics mentre no hi hagi papereres amb cendrers incorporats

Optimitzar i mantenir actualitzada la pàgina WEB municipal

Aprofitar els mitjans de comunicació locals per a difondre les activitats d’estiu de les diferents entitats

Altres accions a desenvolupar pel nou govern al llarg de la legislatura :

Elaboració d’un nou Reglament d’Organització Municipal (ROM) que faci més eficient, transparent i racional la gestió de govern, regulant amb criteris de millor eficiència el paper de l’alcaldia. Una vegada aprovat el ROM revisar aquest acord de govern per adequar-lo a la distribució signat

Facilitar als grups de l’oposició l’accés a la informació, l’ús d’espais físics i millorar la participació en diverses àrees i en els mitjans de comunicació municipals

Creació d’un consell d’urbanisme que vetlli pel desenvolupament urbanístic del poble

Impulsar una oficina local d’habitatge que gestioni i plantegi l’objectiu del 30% d’habitatge protegit

Potenciar l’aplicació de les mesures incloses en l’Agenda 21 i revitalitzar el Consell de Sostenibilitat.
Impulsar la creació d'un Consell Municipal de Patrimoni que vetlli per la protecció i la conservació de tot el patrimoni històric, artístic i cultural d'Altafulla.
Desenvolupar el Pla Hidrològic per fases per controlar les inundacions cícliques a Baix a Mar

Potenciar l’àrea de joventut amb competències i patronat propi que integri la promoció de polítiques transversals adreçades a la joventut

Racionalitzar el consum d’aigua i l’adaptació de l’enllumenat.

Potenciar zones de vianants a Baix a Mar i a la Vila Closa.

Exempcions fiscals per als petits comerços que s’estableixin a la Vila Closa
Ajuts per a incentivar la restauració de façanes a la Vila Closa

Creació d’una comissió de supervisió estètica dels cartells dels comerços i les facanes a la Vila Closa

Impulsar la figura de l’inspector d’obres. Vigilar el compliment de la normativa urbanística en totes les llicències

Actualitzar el padró de guals

Elaboració d’un mapa de trànsit amb l’estudi de la millora de la seguretat, la pacificació del trànsit, la reducció de sorolls i la substitució o disminució d’alguna banda sonora.

Impulsar plans locals transversals per política de gènere

Potenciar la col·laboració amb els ajuntaments de Tarragona, Torredembarra, la Riera, la Nou i la Pobla per la gestió de serveis mancomunats i espais comuns.

Millorar la política de comunicació i d’imatge del consistori. Aplicar criteris de racionalització del paper de la revista municipal i introduir millores tècniques, professional, participatives i de pluralitat en la revista i la ràdio municipal.


Altafulla, 25 de juny de 2007


Per ABG-EPM: Francesc Farré i Camps, Jano Francino Marcos i Marisa Méndez-Vigo Campos
Per CIU: Joan Albert Spuch Sánchez
Per PAU: Fonxo Blanc Canyelles
Per ERC: Josep Maria Alasà i Maduell

3 comentaris:

Anònim ha dit...

No oblideu el Camp Municipal d'Altafulla, que actualment és el pitjor de la província. Necessita remodelació urgent, tant al terrenys de joc que és impracticable, com a les instalacions ( dutxes, ... ) que porten moltíssims anys sense canviar.
El CE Altafulla comença les seves activitats a l'agost ( pretemporada ) la qual cosa el fa també prioritari si es que s'ha de fer alguna cosa. Hi ha un mes de marge, o fer que els equips facin la pretemporada fora del seu estadi.

Gràcies per atendre aquest comentari.
l'Antoñito ( Andrinua pel Fonxo ).

Anònim ha dit...

Ja que t'ha tocat cuidar-te de les tradicions i tots sabem que els castells t'agraden molt,crec que per començar a les escoles hi hauria d'haver un taller de castells i així els xiquets s'hi anirien acostumant de ben petits. També si l'entrenament dels adults es fes en cap de setmana i es fes una bona propaganda Baix a Mar si apuntaria de bon segur més persones, doncs hi han molts forasters de cap de setmana entusiastes dels castells que si no s'apunten es per que no poden, lo del divendres al vespre els hi va una mica just.A veure si fem molt gran la colla!

Anònim ha dit...

Antoñito / Andrinua,
Les reivindicacions inajornables que esmentes - mala herència rebuda - ja ens "preocupen i ocupen". Seran la meva dèria d'aquest estiu. T'ho asseguro.
Tant de l'àrea d'esports ( Jano Sr. i jo) com del govern sencer. Cap problema, a resoldre aviat, fins ara ens està "ocupant i preocupant" - al Jano Sr. i a mi -com els del vestidors ( per a les 7 seccions del Club) com el de l'arrenjament del camp - de moment - de terra.
Aquest dijous a 2/4 de 5 ens trobem al mateix camp amb el Brendan Pr..
Amb el responsable de la brigada d'obres ja estem orientant les properes immediates actuacions.
Atentament, el teu fan...

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.