Altafulla amb tota la il·lusió

18/6/07

Ple Constituent del 16 de juny de 2007


La nostra intervenció al Ple Constituent del 16 de juny de 2007:

Avui constituïm la 8ª legislatura municipal i amb 8 grups representats al Ple. Altafulla som doncs la Kapital de la pluralitat política. Els votants altafullencs hem esmunyit al màxim la vaca del nostre magnífic sistema electoral proporcional.

Però només en 2 d’aquestes 8 legislatures les eleccions han desembocat en alternances de govern, la prova del cotó de la vitalitat i valentia d’un règim polític plenament democràtic. S’escaigué a la 6ª legislatura, la constituïda un dissabte juliol de 1999. I avui que estem a punt de votar el segon canvi, de forces i de noms, al govern.

Precisament recordo, amb tota nitidesa, quan acabat l’acte de proclamació d’Alcalde del seu poble del sempre amic Manolo Ramon, se li acostà un altafullenc nou, boi desconegut, molt entrejat i de mirada i front molt desperts i despejats. Van mantenir una llarguísima conversa. “És el director de RNE a TGN. Viu a Residencial Altafulla”. Al cap de vuit anys ell, el periodista i cap de llista d’ABG Francesc Farré i Camps esdevindrà el 5è alcalde d’Altafulla elegit en el Ple Constituent de la legislatura municipal. Certament vesteix una mica més informal, més pròxim que fa vuit anys. Bona senyal.

Nosaltres, els de la PAU, ja durant la presentació i, és clar, durant la campanya vam proposar un govern de 4 de 7. I teníem clares les quatre rengles, les 4 forces elegides que finalment hem bastit un pis menys: el 4 de 6 d’un govern Estable i d’Alternança, de canvi i de progrés per a Altafulla 2007-2011.


Estable perquè sumem la majoria al Ple. Renuncio a afegir l’adjectiu “absoluta” a la nostra majoria. Perquè la democràcia és deliberativa: argumentant, debatent, polemitzant sense corrons arrogants que la devaluïn i que acaben arruïnant als qui els dominaven.

D’alternança perquè el nou govern que presidirà Francesc Farré amb el suport dels seus tres propis vots i els que hi sumem CiU + PAU + ERC sumem boi el 48 % d’altafullencs votants vàlids mentre que l’exgovern, el de la 7ª que es presentava a referèndum el passat 27 de maig s’ha quedat en el 39%. Aquesta és la nostra legitimitat i també els nostres límits. Límits que ens conviden sobretot a potenciar la participació i millorar l’acció de govern. Legitimitat per fer alcalde la llista més votada, que ha pujat 4 punts percentuals i el més important 114 vots més que l’han erigida en el principal vector del paral·lelograma de forces de canvi de govern.

Govern on retorna CiU. La CiU que governarà a la nostra Diputació.

Govern que significa que ERC restauri les responsabilitats municipals que va exercir des de finals d’estiu de 1936 a principis d’hivern de 1939.

Els de la PAU hem posat tot el nostre petit Kapitalet polític – més de qualitat que de quantitat – perquè quallés aquest nou govern de canvi i de progrés, estable i d’alternança. Hi hem posat tota la generositat i esperança en l’acord programàtic i sobretot en la composició de l’organigrama de govern per tal que avancés ràpid i sòlid. Ens enorgullim que la intangible fecunditat de l’Amistat, les bones relacions personals amb CiU i ERC, autèntiques claus del pacte del 4 de 6, l’hàgim fet possible.

Per tot plegat, amb la il·lusió de fer moltes coses des del govern ( i sobretot en Cultura,Tradicions i Esports; la regidoria de la Vila Closa, el Clos i Marquès de Tamarit), amb molta il·lusió de fer coses – que no d’obtenir coses pels propis interessos o vanitats – votem avui Francesc Farré i Camps com a 5è Alcalde elegit en la constitució del Ple de l’Ajuntament d’Altafulla, des d’Altafulla, per a Altafulla.

I que per quatre anys, per quatre anys.

Els qui avui en la constitució del Ple esteu tristos, uns recordo que fa 4 anys el trist era jo i avui estic molt content. Per tant, us pot passar el mateix d’aquí 4 anys.

Fonxo Blanc Canyelles
Regidor electe per PAU


La sorpresa: El PP vota Gené (PSC) per a alcalde

Els resultats definitius de les votacions dels 11 regidors electes en 8 grups van ser:
Francesc Ferré i Camps, d’ABG: 6 vots = 3 ABG + 1 CiU+ 1 PAU + 1 ERC
J.Mª Gené iTorrell: 3 vots = 2 PSC + 1 PP
El propi vot respectiu: AUPA i Ideal.

Del torn de parlaments, posteriors a l’elecció, i que significava el 1r punt d’ordre del dia presidit pel nou Alcalde destacarem l’avís del portantveu del PSC en advertint-nos que no ens donava un xec en blanc i aconsellar-nos capacitat de treball; com per demostrar la dita que els bons consells sempre són per als altres perquè qui el dona mai demostra seguir-lo.

El portantveu d’Ideal, en canvi, prometé una oposició constructiva, oferint les seves alternatives en els qüestions de desacord amb el nou govern. Esperem i desitgem que no sigui un recurs demagògic més dels seus…

La fallida alcaldable d’AUPA acabà la seva intervenció amb mostres de sarcasme ressentit contra ABG: ara us adonareu que una cosa són els toros des de barrera i una altre estar dins la plaça – i és que l’Eva Mtez. Giol és molt “maja” ella. Parlava des de la seva dilatada experiència a l'Ajuntament d'Altafulla. Per cert, no hagué de llegir, perquè havia memoritzat la curta intervenció; com d’habitud només hi posà veu que no el contingut.

Amb molta elegància, Juan A. Spuch, després de felicitar el nou alcalde no volgué extendre’s perquè a ell corresponia el protagonisme.

J.Mª Alasà, un mica tocat per no haver pogut acabar de signar el pacte de govern després de les objeccions de l’assamblea local d’ERC, agraí el suport als seus votants. Sembla que amb l’assumpció de l’àrea de Comunicació, que li cedeix ABG i amb la constitució amb dotació pressupostària del nou Patronat de Joventut, el dimarts vinent signarà l’acord de govern, al costat d’ABG + CiU + PAU, que ja el tenim pactat i assentit.

Del parlament del nou Alcalde destacarem la consciència del greu problema de l’abstenció a Altafulla en les passades eleccions, que caldrà solucionar amb nous mecanismes de participació de la ciutadania i de les entitats: creant consells de participació de barri, millorant l’accés a la informació i a les noves tecnologies. Serà regulada la participació elaborant un ROM i mitjançant les regidories de barri (A PAU ens corresponen la Vila Closa, el Clos i l’eix de la rambla del marquès de Tamarit fins els carrers Alcalde Pijuan i de l’Hort de Pau.)

Com a altres objectius del nou equip de govern remarcà Francesc Farré, el nou Alcalde d’Altafulla, la mobilitat sostenible, la creació d’habitatge protegit, la defensa del territori i la revitalització cultural i esportiva – objectiu aquest últim dels Patronats, que per delegació de l’Alcaldia, presidirà el nostre regidor de govern Fonxo Blanc; tornant, doncs, al davant del Patronat de Cultura, on sumem Tradicions.

El moment més emotiu de l’acte de constitució el posà el nou alcalde en recordar el seu pare, ja mort: vinculat al PSUC i a ERC; un home d’ofici de barri barceloní.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Fonxo:
De ressentida rès, el resultat és el que és i AUPA ho ha acceptat amb molta dignitat. Faltar el respecte a les persones és una de les teves habilitats, i és una llàstima que embrutis el nom del teu partit, quan aquest està representat per persones molt dignes i respetuoses com l´amic Adolfo Gomez Papi, amb comentaris insultants. Tothom és novell quan comença, tu també ho vas ser un día. Ja em pots menysprear el que et dongui la gana, jo tinc la conciència tranquil.la, valors, capacitat de treball, esperit de lluita i perseverància, i respecto el meu grup. Per cert com t´atreveixes a criticar els que llegeixen, quan tu vas llegir tot el teu parlament? i difícilment se t´enten quan parles.
EVA MARTÍNEZ GIOL (AUPA)

Anònim ha dit...

a l'atenció d'EVA MARTÍNEZ GIOL (AUPA): mira qui parla de menysprear, revisa la teva actitud de l'acte constituent d'ara fa quatre anys i revisa l'actitud que han tingut la resta de partits i persones envers la teva persona i el teu partit en l'acte del dissabte passat.

Fa quatre anys insults, xiulets i pressió.
El dissabte passat respecte i quasi comprensió.

Els qui recorden el passat.

Anònim ha dit...

Eva, em sembla que t'equivoques: a l'amic Fonxo quan no se l'enten massa és quan escriu. Quan parla, parla clar i català i no diu res que no es correspongui amb la realitat: no tens esperiència i fa quatre anys no vas tenir tampoc gaire elegància.
Clar que no ha estat la teva una tasca amable, ja que el "senyor" ex-alcalde et va deixar una bona, bona herència.

Anònim ha dit...

Hola Fonxo,
al final presidiràs el patronat de cultura i esports ? Estic content per la part que hem toca, després de defensar tota la meva vida el CE Altafulla, i que ara més que mai necessitem algú que recordi que tenim un estadi, que ara mateix és el pitjor camp de la província, que el nostre veí Torredembarra posarà gespa al seu camp al igual que la majoria d'equips d'aquesta categoria.
Hem considero capacitat per portar la bandera de defensa del CE Altafulla, amb el permís dels socis i directiva, ja que he suat molt la samarreta i l'escut. I hem veig amb responsabilitat de demanar a l'actual equip de govern que 'iguali' les condicions a la resta de camps de futbol. No demanem res que no tinguin els altres equips.
Ja veus Fonxo, només començar ja estem demanant, que no exigint, millores pel poble. Estaria bé que el camp de futbol estigués també a l'altura del magnífic pavelló que s'està fent.
Toni Rodriguez ( l'Antoñito a Altafulla )

Anònim ha dit...

Bona tarda,

teniu "linkat" malament Alternativa Baix Gaià. Podeu fer-ho al blog de Francesc Farré
http://francescfarreabg.blogspot.com/
o bé al web d'alternativa d'altafulla
http://abg.cat/index_altafulla.php

Salutacions

Altafulla Confidencial

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.