Altafulla amb tota la il·lusió

26/6/07

Comencem a treballar

Herències a rectificar:

Centrant-nos primer en l’àrea d’esports, la patata més calenta heredada no és d’altra que la rehabilitació de dutxes i vestuaris de l’Estadi Joan Pijuan.
Amb el cap de brigada ja estem agafant el “toro per les banyes” (el futur gerent Jano Francino Sr. i el ja president del Patronat d’esports Fonxo Blanc) per tal que a començaments de temporada totes les seccions de futbol base i de l’equip de 2ª regional disposin de les instal·lacions completes que mereixen. Que ja haurien d’estar ben enllestides, particularment els vestidors ja que si vam decidir (UpA+PSC, 6ª legislatura) de posar voladís a tribuna fou sobretot per estroncar les filtracions d’aigües que malmetien crònicament els vestidors.
També el camp de futbol de terra i el tancat reclamen una rehabilitació. Sistema bàsic de reg, igualment de superfícies i alçades. I amb proveïdors, empreses del poble.
Dijous a la tarda, amb el president Brendan Price pactarem calendaris.

Al Patronat de Cultura, també la falta de previsió a la partida de publicacions reclama un expedient de crèdit per tal de pagar la impressió dels 3 mil exemplars de les Pinzellades, per valor de 12.900 euros + 4 mil de conservació de lligalls de l’Arxiu Martí Franques + 2 mil de restauració de les pintures de Viladomat de la capella del Santíssim.

Primeres actuacions:

Esports hem fet la primera compra: per a la nova pista infantil de la Fassina: 2 cistelletes minibàsquet i 2 porteries de futbol sala amb xarxa. Total: 2.266,64 euros. Ordre de pagament ja signada. S’hi escauran activitats els dies 7 i 8 + 9 i 10 d’agost respectivament.
A l’habitual torneig de bàsquet 3x3 a la pista del canal de la Rasa del 21 al 24 d’agost afegim, com novetats de govern novell: torneig de futbol sala del 28 al 30 i el darrer dia d’agost, d’handbol. A l’esmentada pista. Cal recordar que el futur gerent pertany a la federació catalana de l’esport on corren, salten i llencen...
A l’oferta lúdica per als banyistes afegim dues xarxes de volei-platja, a la banda de davant la casona de Cal Vitali i al final de la platja del Fortí.

Cultura ha vetllat pel perfeccionament del calendari festiu d’estiu. Fixant el cinema a la fresca en banda sonora en català, a la plaça Martí Royo. L’artista autor del monumental pilar de vuit a plaça del Pou serà recordat en escaure’s els deu anys de la mort durant la Gran Diada Castellera de les Cultures la tarda de diumenge 15 juliol.
El dimecres 18, a Botigues de Mar, davant del que fou caserna dels carabiners acte de lectura del poema que Josep Pla dedicà a Aurora Perea, la germana del carabiner republicà, morta a Argentina un 18 de juliol.
Com a primera reunió de treball, presidida per Francesc Farré, el nou alcalde electe, van dialogar amb una representació de la Junta del Centre d’Estudis. On el nou president i exregidor Joan Vives exposà de crear un nou espai per biblioteca enderrocant i fent obra nova a l’actual edifici annex a les Teresa Manero. Antigues escoles que aquest novembre celebraran els 50 anys de la seva estrena.
El regidor de Cultura els proposà d’establir un conveni de col·laboració estable que evités els tràngols de relacions – sobretot econòmiques – viscudes la passada legislatura, quan només el Patronat va aportar l’any 2006, després de cap ingrés els anys 2003-04-05. Foren 9.776 euros tots d’un sol cop: tota l’edició dels Papers de Salamanca al Baix Gaià (4.766 e.) i la meitat de la Petita història (5 mil e.).
Com acord sòlid i necessari el dilluns vinent 2 de juliol ens reunirem Alcalde i Regidor amb la Maria Porter, el Joan Vives i el Vador Gatell per assumir l’organització definitiva del Museu Etnogràfic a la pallisa de l’era del Senyor.
Aquest dijous, reunió amb els Castellers. I també dilluns vinent, amb la bibliotecària municipal i amb el dr. de MNAT, Francesc Tarrats.
Durant el juliol esperem constituir i reunir els Patronats de Cultura i d’Esports.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.