Altafulla amb tota la il·lusió

14/8/12

Festival de Veus Altafulla


Dimarts 14, al XXVè Festival de Veus: els noruecs de Nordic Voices, grup vocal a capella amb els tres tipus de veus femenines (soprano, mezzo i alto) i les tres masculines (tenor, baríton i baix). 4 composicions noruegues, 4 franceses, una d’italiana i una de llatina amb el comú denominador de cantar el Cel.
L’endemà, a missa de 12, cantaran les nou parts ( entrada, kyrie, glòria, credo, ofertori, sanctus, agnus dei, comunió i sortida) amb peces de cinc compositors (el kyrie, el sanctus i l’agnus dei de Pierre de Manchicourt / 1510-1564; l’entrada i sortida de Bjarne SlOgedal / n.1927; el Cresom de Palestrina / 1525-1594).
Una bretolada nocturna al parc de Voramar crema 300 cadires municipals. Sort que ja no tenim a l’oposició ni Eva Martínez ni Ferré que sinó ja en serien més culpables els regidors de brigada / policia i de festes que els propis brètols culpables únics. Les cadires s’havien mantingut al parc després del cinema a la fresca de divendres esperant el trasllat per a la cantada d’havaneres de dues nits després. Val a dir que el cinema a la fresca desplaçà l’habitual Festival d’Ali Supay, que mai no reclama cadires.
Per a informació del proGovernamental presentador de les Havaneres li fem saber que el mèrit de la de la seva continuïtat no pertany a l’actual “Govern que no retalla” sinó a l’anterior, amb el regidor de PAU a Cultura i Hisenda, assumint – amb complicitat dels artistes – que havíem de pagar l’abril següent com a extrajudicials – sempre titllat de “mà forada”- per tal de mantenir l’herència rebuda de Carme i Fuensanta a Festes i la fundació per J.M.Bellido. El Pla Econòmic i Financer (PEF) i tapar el dèficit de tresoreria de 2007 sí que retallà les partides anuals de Cultura i Festes neutralitzant-ho amb mantenir actes i pagant mesos molt tard. Alhora, la brigada municipal aportava el suport mínim i suficient també per obligades retallades d’hores extres... L’aplicació del PEF, amb l’IBI al 0,9 durant 2008-2010 i la taxa d’escombreries cobrint el cost han deixat una herència sòlida a Hisenda per a mantenir la programació cultural i festiva – que sí que fou mantinguda en temps de dificultats, provocant injustes crítiques i una debilitat política que prou es reflectí a les urnes de la mesquinesa i el desagraïment... L’herència rebuda permet una política amb els MMCC generosa – i entre “col·legues” – que prou que els retorna, amb presentacions “piloteres” com la que hem de rectificar; reconeixent la qualitat del to i de la majoria del contingut. També el presentador vam mantenir, i amb el petit catxé que ens demanà i que també trigà a cobrar...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.