Altafulla amb tota la il·lusió

12/3/12

Crònica agredolça d’Altafulla


Finalment el nostre ceramista i escultor Martí Royo té el reconeixement d’un complet estudi critic i descriptiu de la seva obra: La terra i el foc: un entorn creatiu; bellament editat pel Museu d’Art Modern de la Diputació de TGN. La seva autora, Assumpta Rosé Cavaller, qui cataloga parcialment fins a 539 peces ordenades cronològicament. L’índex inclou la bografia personal i artistic (1949-1997); Matèria, tècnica i teoria. I la relació d’obres. Etapes i series. Podem comptar fins a una 30ena de catalogs individuals. De la selecció de textos autocrítics de Martí Royo, tots de 1979 per una exposicó al Vendrell, reproduïts amb tot relleu com a lemes del llibre n’escollim: “Tinc l’esperança, però, que els obres que avui presento us explicaran millor que jo els meves cabòries”.
L’actor Carles Francino convidat com a comentarista la Hat Trick Barça de l’endemà del partit contra els de Clemente. Van projectar una breu gravació del joc a l’ “encara” camp de terra altafullenc.
La Festa de l’arbre altafullenca deixa veure el llautó: uniformitat de moreres a l’aparcament de Renfe; nom de cada infant a l’arbre que va plantar – ¿individualisme…: tenir cura només del propi, no de l’espai public compartit?
Després dels ressalts, l’ordenança cívica. El Poder es demostra prohibint, castigant, oi?
PP i Ideal respecten tant la llei que no van celebrar la Diada Nacional de Catalunya del 2010. No teniu remei, sou una fàbrica regular de sobiranistes perquè sou Caspa Separadora! I el separadors Nacionalistes Espanyols sumeu més i teniu més altaveus… Vosaltres sou els principals culpables de la desvertebració d’Espanya: campanya de catalanofòbia durant el procés de l’Estatut, recorregut al TC; els resultats del vostre Nacionalisme contrari a la legalitat de l’Estat de les Autonomies resulten excel·lents per a la vostra hegemonia electoral nacional espanyola (“roja y gualda”) però al preu provocar un marc de tensions cronificat… Torno a recordar amb agraïment que J.M.P.Roigé només poses la senyera el sant Martí d’aquell mateix any.
Eureka!: aquest divendres 9 de març una gran màquina i uns operaris treballaven a la rasa – boi perenne – del c) Alcalde Pijuan, costat de la Cabana. Seguirem informant…
Dissabte 17, a les 6, a la Violeta, actuarà el cantautor valencià Pau Alabajos. Entrades: 10 e. a la bestreta, 15 e. al moment del concert. N’hem sentit l’anunci per la cadena SER – l’herència econòmica rebuda fins i tot dóna per això, i sense acusacions de “mà foradada”.
L’equip d’Albert Jansà trenca a Vila-rodona el seguit de 6 victòries consecutives. Tornem a la 4ª plaça

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.