Altafulla amb tota la il·lusió

24/10/11

Ple extraordinari d'ordenances


Ple extraordinari d’ordenances:
No es presenta conjuntament amb el pressupost. Constant apel·lació a la intervenció del “Consell de Participació”; quan els canvis a taxes de terrasses de bars i restauració no han merescut cap negociació amb els emprasaris afectats; el Govern els considera “ocupants de via pública” – no meritoris petits motors de l’economia comercial i vida comunitària del poble.
l’IBI serà del 0,78 amb el vot en contra del PPC que el volia al 0,75. Pagarem el + 4% al rebut ja que apliquem el 6è tram de la revisió cadastral vigent des de 2007.-

AA compleix així la seva promesa electoral tòthem, possible mercès a l’herència d’hisenda rebuda – mercès a no haver aplicat les seves propostes a l’oposició – per bé que cap veu a l’oposició actual i de l’antic govern sap recordar-los-ho... Sabien com guanyar: aprofitant-se del mateix que impedien, que denunciaven amb soroll incessant – desestabilitzador; creant alarmisme sobre el futur de l’IBI gratant en la mesquinesa fiscal – en la fiscalofòbia de l’egoisme de les classes mitjanes residencials, amb conspicus representants a l’Altafulla d’urbanisme horitzontal, de baixíssima densitat i escases relacions de veïnatge

Aplicant la seva filosofia fiscal, la baixada del tipus de l’IBI – impost directe en funció del valor cadastral - implica augmentar homeopàticament o segons l’IPC nombrosament / 18 taxes, impostos indirectes. El canvi de cromos, en afortunada expressió de j.M.Pérez. Pedagogia fiscal de dretes pura. L’anterior govern i sempre PAU van congelar les taxes el 2010 i 2011, tot i que el PEF n’establia l’augment de 5%; amb coherència, i amb millor situació de la hisenda municipal, Ideal, PPC i CiU s’oposen a tot augment de taxes, com expressà Conxita Navarro.

Debat entre Ideal i Eva Martínez, quan J.M.Pérez li retreu que accepta ara pujar les escombraries quan el necessari augment del 40% va provocar la seva sortida del govern Gené amb una intervenció que li recorda llegint-li-la al Ple. La neoindependentista li replica amb una declaració d’amor a la tasca a neteja de F.Ferré i amb un record – que prou compartim - a la incomoditat d’haver de compartir equip de govern amb J.M.Pérez.
 
El simpàtic i polític “professionals” xava Fèlix Alonso / alcalde no censat rebla que la neteja i el 0,78 de l’IBI foren els esquers del seu èxit electoral – certament gens “alternatiu” sinó “tradicional”... Al punt de les noves gestions – continuant les de Conxita a Benestar Social – per cobrir els pisos buits d’oferta pública a l’hort de Pau tapa la intervenció de la regidora de govern (que “també” va anar amb ell a BCN; “amb” demostraria igualtat, el “també” representa afegit....). Deu aplicar el seu concepte de “Lideratge” (“El Govern governa!”)... o també ¿És l’Egòlatra de la Justícia el dirigent d’UiA perfectament compatible amb l’astut gestor psicològic de les baixeses de les nostres classes mitjanes? També presentà l’elecció del company Dino Albadalejo – president de la Penya Ciclista – com un acte del Govern, no de la “participació” de la Comissió de Festes.

Gran nivell de debat dels portantveus: Ferré com sempre minuciós, documentat mes alhora enrocat i oblidat perfectament el dit en el paper d’opositor implacable. Res no es puja sinó que “s’adequa a la nova realitat” – manllevant l’eufemisme del “diplomàtic” nou regidor de CiU com a alternatiu a “retallades”. Bon debut, molt col·loquial i informat de J.A.Fernández Noguerol, ben apuntalat per la Conxita. Certament, el líder d’Ideal és millor comptable estalviador que orador.

Amb veu de bona nena que mai no ha trencat un plat, l’antiga fiscalitzadora cruel de la congelació o baixada de taxes escolars Eva Mtez. Giol presenta els augments a les llars d’infants (1,5%), escola de Música (2,5 ara; 5% l’any vinent; 20% els majors d’edat).

En tractar-se d’un Ple extraordinari, tot i la transcendència de les ordenances, no fou possible la intervenció al torn dels assistents. Quanta participació...: l’audiència pública serà el proper 29. Cal recordar que dos dels regidors del Ple (l’alcalde i el regidor de CiU com a censats a TGN /La Móra) voten unes ordenances que pràcticament no els afecten... Reblà el Ple, emperò, el senyor inspector d’hisenda J.Luis Sánchez Tejerina, ara ja amo del nostre territori - poc compartit: atomitzat - com a paradigmàtic “comunista de gran xalet” obsedit enemic teòric i pràctic de l’IBI perquè considera el Cadastre no com a base imposable sinó com a “font d’informació”. Demanà l’expulsió del Ple del nostre regidor per defensar les posicions d’hisenda del Govern Gené, tot irrumpint des del seient a la presidència del Ple; amb el suport de hooligans del públic, a qui Fonxo replicà amb la faula de Gulliver i els / les lil·liputenques.
Aquest cop, de la transmissió d’entrada i resum dels acords del Ple, en tingué cura Carla Gómez,a qui sembla que al proper exercici pressupostari li serà reconeguda la seva condició laboral de llicenciada en Periodisme – a proposta de Conxita Navarro a la Sectorial de MMCC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.