Altafulla amb tota la il·lusió

15/8/11

Noticiari i tafaneries altafullenques (VI)

El segon concert del XXIX Festival de Veus posà a l'abast, com mai!, un repertori popular d'àries d'òpera italiana i de sarsuela. El tenor navarrès Joaquín Asiaín i la soprano Manuela Sota - arrelats a Stuttgart - acompanyats al piano dels salzburguès W.Walter van interpretar peces de Puccini, Bellini i Verdi - La donna è mobile - i de Moreno Torroba, Pérez Soriano i Jimenez.
En l'exquisida primera part, cinc cançons de Montsalvatge - Canción de cuna para dormir a un negrito -, Morucha de Quintero, Marchita el alma de Ponce, el famós Vidalità de Williams, Canción del árbol del olvido. Algunes a duo.
Un centenar de melòmens la van fruir; algunes de la Coral. Com sempre només tres regidors del Ple a l'acte: l'alcalde i els dos tinents d'alcalde. (28 de juliol)

L'exhibició castellera d'estiu a la plaça dels Vents, a més de públic per al divertiment, demostrà que els nostres Castellers tenen la clàssica de set més que ben apamada. Els Salast de Súria se'n tornen a sortir amb el quatre, que van estrenar fa dos anys a l'indret. ( 30 de juliol). Tancà la jornada un quatre de sis de germanor. "Quina suficiència", fou el comentari del cap de colla Arturo Pavecino davant del pilar de cinc.

Arranquen els entrenaments del C.D.Altafulla. La junta entorn de Carlos Pijuan manté Cristina Magriñà a secretaria, incorpora Manel Ciércoles (exregidor d'Esports i en la junta de Brendan Price) a vicepresidència i el caixer Marcos Gil a tresoreria. L'entrenador Albert Jansà- també director de la municipal 107.4 - acomboia la pretemporada (dimarts 2 d'agost). Al primer assaig perdem a la Riera per 3 a 1 (6 d'agost)

Per facebook, l'Associació de Joves La Guspira, organitzadora de l'anunciat Aplec del Camp a Altafulla a primers d'agost, ens ha fet saber que l'han hagut se suspendre "per mala gestió interna de l'Ajuntament". Informats, podem aclarir que van suspendre'l unilateralment quan encara eren a temps de posar-se al dia de papers preceptius. El més transcendental és que de cap manera ha provocat cap malentès / escletxa dins l'equip de Govern, sinó més aviat el contrari ( primera setmana d'agost)

Concert de percusió de l'escola de Música a la plaça de l'església. Dirigits per Luis Chacón, el composen Pol i Eva Altès, Àlex Rofas, David Cañas, Enric Cid, Martín Garrido, Ángel Prieto, Júlia Domènech, Albert López, Álvaro Domingo, Carles Valldosera, Marc Pastor, Isaac Pla, Amaia sanz i Isaac Martínez ( 8 tarda, 4 d'agost)

El millor públic entès mai no falla al concert anual del flautista Claudi Arimany, al X Cicle per ell dirigit. A causa de les ràfegues de ventijol, finalment es celebrà dins l'església parroquial de sant Martí.
Memorable duo concertante de flauta i violí (A.Mustonen) interpretant quatre moviments de Haydn.
Teleman - Quartet de París nº8 - i Bach - sonata L'ofrena musical - interpretats pel quartet de violí, flauta, cello (el valencià J.Mor) i clave ( el donostiara P.R.Larrañaga, que repetia).
Pla, sempre vindicat per Arimany com a concertista internacional popular - més enllà de l'aristocràcia i l'església després de la Revolució Francesa - i variacions de Reich a partit del Mozart de les Noces de Figaro a cura del trio de corda i vent.
Per feina de l'alcalde, només la seva parella la primera part i les dos tinents d'alcalde van assistir a l'acte artístic cimera de la programació cultural altafullenca.
Tant al concert de Veus com al de Claudi Arimany ha participat convidat el regidor torrenc Pere Font. A filla zero hem pogut saludar fels filles Nadal Almirall, mecenes constants del Festival de Veu i dels Concert - també, ara, amb un Govern no massa entusiasmant amb la inciativa privada regulada de la promoció immobiliària...
(5 d'agost)

Els Pallaresos manté la condició de plaça talismà per als Castellers d'Altafulla. Hi tornem a descarregar el 4 de set amb l'agulla de 5, el segon a la vila del Tarragonès i el tercer de la colla completat. Amb aquesta construcció vam superar el Nois de la Torre, que només van igualar el nostre 3 i 4 de set. El pilar en fa el 49è del tronc habitual (Bayo - Marc Capdevila- Manolín Garcia - Sílvia - Mar).

Els Xiquets descarreguen el tres i el quatre de vuit i el cinc de set. (6 d'agost). Com a timbal dels grallers es va estrenar el rierenc també membre de la Jazzorquestra i del grup de percussió de l'escola de Música Albert López Cortès.
La vigília, a sant Vicenç, al costat dels Nens del Vendrell, vam completar un 3 de set, per no perdre'n el costum.

Amb la fila zero prou nodrida (CCTGnès, regidor d'Esports i senyora, representants del mecenatge Vicsan) un quartet italià d'arc i piano interpreta dues completes peces de quatre llargs moviments del Romanticisme Alemany (Schubert i Bramhs). Un autèntic plaer espiritual, arrodonit per la fresqueta de la nit!
Assistència molt digna, i retorn al públic - després de molts anys - d'un conspicu metge vinculat a ABG /AA ( el primer i únic cas, fins ara, on el nou poder municipal a fet acostar-los a l'Alta Cultura de la Música Clàssic; per cert, incorporada dins el nou eslògan de marca Altafulla per l'alcalde per censar-se: "Altafulla és un poble de Música Clàssica i no de hip-hop"; així argumentà a un petits empresaris de la restauració de la Martí Royo cansat de la ratzies de multes a les poques hores puntes de clientela. Estem davant l'última apropiació: no se'ls havia vist mai - i no se'ls veu; tret de la llavors regidor Marisa i parella - i ara ja en són els amos de la reivindicació. Pitjor van fer amb la iniciativa dels Cinemes Les Bruixes, que de fer caçarolada el dia de la inauguració hi van acabar instal·lant el Cine Club Lynk - enguany amb l'exclusiva de l'oferta de cinema a la fresca... (10 d'agost)

Avui divendres, organitzat per alternatius i independentistes...: concert de castanyoles al pati del castell. Preu: 10 euros. Pot ser del fruit d'un sopar, amb Cellier com mitjancer, d'Alonso Molinera amb la Marquesa... "Vivir para ver". La coneguda com a "abraçada aristocràtica", de girar com un mitjó la visió / relació amb els poders fàctics en accedir al Govern ha arribat ben d'hora... mentre des que governen AA+SI només ha estat convocat el Consell Sectorial d'Ensenyament per Eva Mtez.Giol, sense cap més altre Consell o Comissió. L'audiència pública, que arracona el poder representatiu de l'oposició, amb presència dels entorns del Govern com a "població" que estableix "feed back" amb la "institució" (paraules de l'Alcalde...) fou convenient esbombada mediàticament.
Cal recordar que ABG/AA s'oposà reiteradament a la incripció del Marquès de Tamarit entre els altafullencs morts o desapareguts durant la Guerra Civil del monòlit del cementiri d'Altafulla - des del diumenge 17 de gener de 2009.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.