Altafulla amb tota la il·lusió

12/7/11

Tafaneries i noticiari altafullenc (V)

D'acord amb el butlletí tan estelat de SI, el model d'organització / pagament del Festival i Concerts d'estiu a la plaça de l'església van ser aprovat precipitament per l'anterior Govern i modificat pel Nou entrant pel tal de poder mantenir-ne els ingressos en subvencions públiques.
La notícia ha remogut un tou de males experiències al nostre exregidor que per mantenir-ne la continuïtat el 2009 i 2010 certament estigué sol davant del perill i amb el constant hostigament de J.M.Pérez. Qui n'havia encapçalat - com sempre envaint tot àmbit d'actuació municipal- la fòrmula finalment rectificada i el retorn de David van Asch. Fa un any, estrenant-se a alcaldia no en suspengué els dos darrers concerts perquè anaven lligats a esponsoritzacions...
Tal com li va suggerir el nostre regidor al nou regidor Jordi Molinera la fòrmula de futur passaria per un comitè organitzador municipal amb presència de l'actual rector (gran musicòleg), Claudi Arimany i el tenor, vinculat familiarment a Altafulla, José Antonio Campo. Hi insistirem!

Volem aclarir que l'organització de les Festes Majors durant l'etapa del nostre regidor tenien com a marc de programació el Consell Sectorial per tal que l'aportació de les entitats fos màxima; aportació i drets econòmics que resta reblada amb els convenis entre Ajuntaments i entitats. Alhora, com a òrgan executiu, funcionava una Comissió. Festes també tingué sempre un gerent. Durant tot 2009, el regidor i el gerent (rebutjats electoralment el 22-M) feren tasques de brigada a cada acte...
Suposem que la fòrmula del nou regidor suposarà la restauració del protagonisme en la producció de les Festes del clan Ramonet-Muntades, ara a SI... Tornarem a tenir "Bingos"...?

Divendres, a 2/4 de 8, a la pellissa del Cercle Artístic - era del Senyor - inauguració de l'exposició de la pintora Teresa Huguet de temàtica castellera. Han estat convidats a l'acte les juntes del Castellers d'Altafulla i de Vilafranca i dels Xiquets de TGN, que l'endemà al vespre actuaran a la plaça del Pou en la més gran Diada de la temporada a casa nostra. Entre ells, doncs, Lluís Esclassans i Castellet, de la Fassina, l'autor intel·lectual de la Diada de juliol, sempre el dissabte abans que els Santes de Mataró.
També vindrà el fill de l'emblemàtic Batet - històric terç de la Vella vallenca - des de Gavà, amb el quadre de Teresa Huguet del que és propietari des fa més d'un decenni.
L'exposició "Huguet pinta els castellers - Patrimoni de la Humanitat" contindrà dins la sala Marquès de Tamarit 8 olis sobre tela i 4 sobre paper tractat.
Aquests darrers singularitzen primers plans: Noies castellers I i II; l'enxeneta puja i castellers. Les teles, de gran format estableixen un diàleg entre marc arquitectònics i construccions castelleres vinculades per una mateixa verticalitat i solidesa plàstica:
Altafulla i el castells (dels Montserrat; i els alçats per les camises liles altafullenques i les verdes de Vilafranca).
L'alegria dels castells (del quartet de grallers i tabal).
Els castellers i Montserrat: estels de llum.
Castells a la Vila de Gràcia.
L'excepcional Les mans que ajuden a pujar la Sagrada Família i a carregar els castells: homenatge a Gaudí i Subirachs.
Castells a la plaça de sant Jaume.
L'enxeneta davant l'Ajuntament.
Altafulla davant l'Ajuntament.

El descendent de Ca Carlets d'Altafulla del c) de Dalt, Carles Marquès, dirigeix la pròpia versió del Casament dels petits burgesos de Bertolt Brecht amb la companyia del Grup d'Aficionats de l'Art de la Torre. En quatre representacions a la sala de Cal Maiam, la tan rehabilitada / refrigerada de l'antiga Caixeta.
Entre els actors, el membre del Cercle Artístic d'Altafulla, el consagrat actor Joan Griñò, en el paper del libidinós amic del nuvi, de mans tan llargues...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.