Altafulla amb tota la il·lusió

15/7/11

Esplendorós cap de setmana cultural altafullenc

Divendres 15, a 2/4 de vuit:
inauguració de l'exposició "Huguet pinta els castells -patrimoni de la Humanitat". Sala marquès de Tamarit de la pallissa de l'era del Senyor. Organitza Cercle Artístic d'Altafulla. Glossa l'exposició Fonxo Blanc. Assistència del fill de l'històric terç de la Vella vallenca Àngel Batet i de Lluís Esclassans, de la Fassina, excasteller d'Altafulla i excap de colla i exterç de deu i de nou de gamma extra dels Castellers de Vilafranca.

Dissabte 16 2/4 de set, a la plaça del Pou:
Diada castellera de les Cultures. Tríade consolidada de la Diada de juliol: Castellers d'Altafulla (set de gamma extra); Xiquets de TGN ( clàssica de vuit), Castellers de Vilafranca (castell de nou i torre i pilar folrats).

2/4 d'onze de la nit: Correfoc dels Diables d'Altafulla a Baix a Mar.

Diumenge 17, 2/4 de nou a la plaça de l'església:
Josep Domènech trio (piano; Ramon Teixidor, baix; Joan Rion, bateria) & Albert Carbonell, violí. Torna el concert Recordant García Lorca. Inspirat en la gravació de 1931 de cançons tradicionals genuïnes andaluses amb l'Argentinita a la veu i el propi Federico al piano; recuperada i arranjada pel gran pianista jazzista, professor al Vendrell, J.Domènech. A la bateria, corprès en les improvitzacions, l'altafullenc d'elecció i fundador / director de la Jazzorquestra de l'IES d'Altafulla, Jona Rion Vilafranca. Torna a organitzar el concert l'AltafuJAZZ de l'oilJazz, que n'inicià el cicle d'enguany al Cercle Artístic amb el mateix programa però sumant-hi violí al trio.

Dimarts 19 de juliol, a les 10 de la nit:
Choeur de chambre Mélanges, dirigit per l'argentí / francès Ariel Alonso. Dins el XXIVè Festival de Veus, amb el següent programa:
Primera part de composicions de F.Poulenc (1899-1963): Salve Regina; Sept chansons: de G.Apollinaire, La blanche niège i Marie; de P.Elouard: A peine defigurée, Par une nuit novelle, Tous les droits, Belle et ressemblante, Luire; Quatre motets per un temps de penitència: Timor et tremor, Vinea mea electa, Tenebrae factae sunt, Tristis est anima mea.

Segona part: Agnus Dei de la missa per a doble cor de F.Martin (1890-1974)
Tres cançons de E.Whitacre (1970- ): Sleep, With a lily in your hand, Lux aurunque.
Dues cançons de C.Guastavino (1912-2000): Se equivocó la paloma; Pampamapa
Duerme negrito d'Ataulpa Yupanqui (1908-1192)
Subo a la cuesta d'A.Russo (1934)

Tal i com indica el seu propi nom, el cor sorgeix de la fusió i de les veus barrejades de dos petits conjunts vocals, a l'empara del conservatori de Chatillon (Hauts de Seine). Des del 2000 és el cor de cambra resident a Crétiel (Val de Marne) de la seva École Nationel de Musique; el 2004, en va ser elegit com a cor pilot de direcció de veus a la llicenciatura universitària oficial francesa.
A París, el Choeur de chambre Mélanges actua habitualment a les esglésies de Saint-Merri i de la Madelaine.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.