Altafulla amb tota la il·lusió

18/7/11

Diada amb ensurt a la plaça del Pou

Diada amb ensurt a la plaça del Pou: els Castellers d'Altafulla fem un 4 de set de postal, carreguem el 4 de set amb l'agulla de cinc; però fem llenya al 3 també amb el pilar amb lesionats que han de ser traslladats per la Creu Roja que actuà amb tota diligència i cura. A hores d'ara ja han tornat sans i estalvis a les seves llars.

Al carregat debutava l'acotxadora que feia l'aleta del pilar; per a l'accidentat havia desaparegut un valuós membre de la canalla. També fou baixa, per casament, el segon titular dels pilars, canviant-ne posicions contrastadament sòlides.
Els Castellers de Vilafranca sumen a la plaça del Pou els dos-cents 3 de nou amb folre de la seva història; el desè, sempre descarregat Altafulla (un 5% del total, doncs). Fan dos castells més folrats ( la torre de vuit i el pilar de set) i surten de 5 de vuit. En tots ells pujà Núria Díaz i Llop.

Els Xiquets de TGN ofereixen una impecable clàssica de vuit, amb troncs renovats, però mantenint a segons l'altafullenc Pruden.

Ple a vessar a la plaça del Pou, en una tarda assoleiada però sense xafogor. Organització impecable i ritme de diada magnífic. Transmès per la nostra 107.4 (amb Albert Jansà i Gerard Recasens) i la 90.2 vilafranquina també municipal (per Pep Ribas). Les retallades afecten els Quarts de Nou que no encetarà programa fins les Santes de Mataró. Al balcó, al principi la regidora Eva Mtez i durant boi tota la diada Montse Castellarnau. A baix a plaça, amb la camisa lila, els tinents d'alcalde Molinera i Farré. Fèlix Alonso tenia jornada laboral al diari Sport del qual n'es cap de compaginació. Cap més regidor entre els assistents... Recordem que tornava a coincidir amb la postissa Diada del Carme al Marítim.
A l'endemà a la placeta de la Vila de la Torre els Nois van fer la seva millor actuació des del Concurs de 1982 (amb 2 de set i pilar de sis): en aquesta Festa del Quadre, han descarregat el 3 de set amb agulla i el 5 de set i carregat el 4 de set amb l'agulla. Resta tensada, doncs, la rivalitat que suma entre escarrabats i mosquitaires. La pròxima actuació altafullenca s'escau el proper diumenge sota el gran plataner de l'Ajuntament de la Riera, amb els Xiquets de TGN, de bell nou!
En la Diada torrenca del Quadre de santa Rosalia, els vilafranquins han fet els dos de nou folrats i el 4 de vuit amb l'agulla (que s'ha despanjat de dalt) amb només un pilar de sis de comiat. La Jove dels Xiquets de TGN s'ha estrenat com a colla de nou, amb un 3, que ha completat amb un 5 i un 4 de vuit.

Només els més radicalment compromesos van donar relleu casteller de pedigree a la inauguració al Cercle Artístic d'Huguet pinta els castells patrimoni de la Humanitat. Van excusar la seva assistència el regidor Molinera i Eloi Calvet. Destacables, al costat d'Àngel Batet fill i Lluís Esclassans que van començar a re-conèixer-se, el peridisat casteller i excap de colla de nou Jordi Andreu i la quarta pilanera i ara també titular als troncs dels Castellers de Vilafranca Núria Díaz Llop. Lluís Esclassans ens va fer saber que al seu primer quatre de nou amb folre de 1987 pràcticament marcava una mimesi perfecte del seu admirat terç Batet al primer del segle el 1981: per col·locació i per posició formen figures paral·leles. Mentre el fill li anava explicant detalls de la indumentària castellera del pare - com ara el mocador lligat a la faixa - Lluís Esclassans anava assentint que ell també els seguia. Sobre l'exposició, el gran casteller i cap de colla de la Fassina, lloà el realisme del moviments del castellers exposats com, per exemple, que el dos aixerrancat posa el braç dret per dins. Ara sabem, que Àngel Batet fill fou pom de dalt de la Vella de Valls amb el ja prematurament mort Banderas (cap de colla al competit concurs de 1998) i sobre el mateix Guanacho que tant de temps compartí pis amb el seu pare.

Canvis en la decoració del despatx d'alcaldia: el quadre del príncep Felip regalat per l'autor Josep Bellido relegat al costat del penja-robes. Introduïda una fotografia de l'equip de la Direcció General de Relacions Institucionals de la Generalitat amb el president Montilla - que manuscriu dedicatòria - del qual Fèlix Alonso n'era el cap. També decora la cambra una reproducció d'un cartell del temps de la Guerra Civil del SRI (Socorro Rojo Internacional)...

Passejant per la platja de la roca de Gaià, el nostre exregidor s'ha retrobat amb un amic d'infància de Botigues de Mar, capità de la marina mercant jubilat, de dècades visquent a un apartament del Fortí dins un bloc que manté el pendís del terreny i pintat amb el mateix color de la roca, per tant en harmonia orgànica amb l'entorn natural preexistent. Dins la conversa havia de sortir el tema de la moguda antiCadastre / IBI, més tenint en compte que l'actual fonamentalista dirigent d'ADARCA formava part d'aquell nostre món d'infància i segueix sent veí seu de Baix a Mar. El retrobat amic m'ha fet saber la seva oposició amb l'esmentat grup i la resposta que els donà quan li van proposar la firma d'adhesió: "Com us queixeu els qui no us heu hagut de comprar l'habitatge amb el propi esforç sinó que us ha arribat per herència?". "Encara hauria de ser el triple l'IBI! Perquè així ens quedéssim a Altafulla els qui ens l'estimem i no podríem viure a un altre lloc de la costa!". En deixem testimoni...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.