Altafulla amb tota la il·lusió

2/6/11

AA + SI pacten el futur Govern d'Altafulla

Els independentistes tindran la primera tinença d'Alcaldia, Urbanisme i Cultura per a Jordi Molinera i Eva Martínez torna a Ensenyament i Benestar social, però amb l'alcalde Alonso - no amb Gené - i dins de SI - no d'AUPA. SI convenç AA de no incloure-hi CiU, el partit de Govern a la Generalitat, que posa en valor el seu rol institucional votant també el nou alcalde Fèlix Alonso.
Segurament tindrà tota l'estabilitat per un seguit de motius de protagonistes i de polítiques: ara, Fèlix Alonso, sí que creu en el Govern que el fa alcalde i Eva Martínez, que ha tingut por d'assumir Hisenda que tant fiscalitzada populistament la passada legislatura, haurà madurat - si repeteix el paper passat, Spuch tornaria a succeir-la...

Ambdós grups presenten un programa electoral de mínims*, sense cap compromís d'envergadura a part dels fiscals, perfectament possibles per l'herència rebuda malgrat el paper i els vots d'AA i l'esmentada regidora que votà en contra de tots els pressupostos.

El nou Govern inclou membres del Ple en segona legislatura (Fèlix, Farré i Eva) i l'altra meitat debutants (per bé que Montse Castellarnau actuava a cada torn del públic, com a coordinadora d'una Participació que ara exhibirà com a regidora electe). Retirats per decisió pròpia els alcaldes Ceperuelo (2003) Manel Ramon (2007) i Gené (2010) i el regidor Joan Carrera (2003), retirat per les urnes Fonxo Blanc (2011) només actiu dels "veterans" Pep Muntades, que ha format part de la comissió negociadora del Pacte de Govern 2011-2015 i anirà a gerència d'Urbanisme.

Els Muntades han fet un doble joc perfecte, votant Ciércoles contra Manel Ramon - el candidat de TGN - en el sí de l'agrupació del PSC mentre des de l'estiu passat muntava una candidatura municipal des de la colla que organitzà el refèrèndum popular pel Dret a Decidir. Val a dir que el seu projecte Junts per Altafulla volia aplegar amb Molinera com a cap de llista PSC+ERC+SI; que eren 3 regidors la passada legislatura i ara en són un de nou més la d'AUPA que ja hi era...

El dissabte 11 al migdia es constituiran els ajuntaments de la novena legislatura.

El 10, doncs, caduca la vuitena. A les vuit del vespre, al Centre d'Estudis, el nostre encara regidor presentarà el llibre de biografies de catalanes s.X-XIX editat per les germanes Sanmartí Roset, autores de molts capítols respectius (la Montse, mare dels Carulla, dels dedicats als tres estrats de la noblesa).

(*) Ramon Aymerich, cap d'economia de La Vanguardia a "El nou cicle municipal (28-V): "És molt improbable que en l'etapa que ara comença els ajuntaments busquin de fer-se notar. Més aviat tot el contrari, voldran passar desapercebuts. De la mateixa manera, al seva dimensió es reduirà".
Com diu el nostre regidor tan derrotadíssim: sense carro a arrossegar no calen bous, o en una democràcia de baixa qualitat els de qualitat / lluitadors sobren... Fèlix Alonso féu servir l'eufemisme "la revolució de les petites coses" i Jordi Molinera prioritzà el Centre de Dia o la 3ª fase de Marquès de Tamarit al camp de gespa i advocà perquè cada veí vegi a la seva zona particular els efectes del pagament de seu IBI...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.